به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، برای افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند،
عسل نه تنها خطر
اختلالات قلبی عروقی را کاهش میدهد، بلکه از افزایش وزن بدن هم جلوگیری میکند. یافتههای یک تحقیق نشان میدهد که مصرف عسل ممکن است در کاهش سطح کلسترول در مقایسه با قند موثر باشد.
از فواید عسل بیشتر در برنامههای
کاهش وزن گفته میشود. اگر سعی در کاهش وزن دارید، عسل میتواند برای اینکار بسیار مفید باشد، اما قبل از اینکه در مورد فواید عسل در کاهش وزن صحبت کنیم، باید به برخی از نگرانیهایی که افراد اغلب در مورد عسل دارند بپردازیم.
بسیاری از افراد میپرسند: آیا عسل نوعی قند محسوب میشود؟ آیا این به افزایش وزن کمک نمیکند؟ آیا کالری موجود در عسل تلاش برای کاهش وزن را از بین نمیبرد؟
عسل حاوی شکر است. اما، بر خلاف شکر تصفیه شده، عسل حاوی ویتامینها و مواد معدنی مفیدی هست. شکر تصفیه شده، که اغلب مردم برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی خود از آن استفاده میکنند، منبع "کالری خالی" محسوب میشود، به این معنی که هیچ فایدهای در خوردن آن وجود ندارد.
به طور معمول، برای هضم قند از ویتامینها و مواد معدنی ذخیره شده در بدن استفاده میشود که از بسیاری از مواد مغذی ضروری استفاده میکند. این مواد مغذی برای حل چربیها و کلسترول ضروری هستند، بنابراین مصرف قند خالص تا حدودی بیهوده است، بنابراین وقتی زیاد قند مصرف میکنید، نه تنها به دلیل کالری بلکه به دلیل کمبود متعاقب آن ویتامینها و مواد معدنی، وزن بیشتری را اضافه میکنید. عسل این اثر را متعادل میکند، زیرا منبع خوبی از مواد مغذی است که در صورت کاهش مقدار مصرف به افراد در کاهش وزن کمک میکنند.
عسل میتواند آب، انرژی، فیبر، قند و ویتامینها و مواد معدنی مختلف بدن را تأمین کند. این ماده حاوی مواد معدنی مانند آهن، سدیم، پتاسیم، فسفر، روی و کلسیم است. عسل همچنین حاوی ویتامینهایی است که شامل فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین C؛ و ویتامین B ۶ میشود، اما دارای میزان کمی از سلنیم، پروتئین، فیبر و اسیدهای آمینه است.
در مطلب زیر رایجترین فواید عسل در رابطه با کاهش وزن بیان شده است.
عسل و آب گرم
اکثر افراد بر این باورند که عسل توانایی تحریک و تجزیه چربیهای ذخیره شده در بدن را دارد. هنگامی که این چربی برای تأمین انرژی برای فعالیتهای روزانه سوزانده میشود، کاهش تدریجی در وزن و رهایی از مشکلات چاقی را خواهید دید.
همچنین نشان داده شده است که عسل باعث کلسترول خون در بدن میشود و همچنین فشار روانی و عروقی را با یک روال منظم فعالیت بدنی و یک رژیم غذایی متعادل کاهش میدهد، به این معنی که شما میتوانید یک فعالیت فعالتر داشته باشید و زندگی سالم داشته باشید. این امر باعث کاهش بیشتر وزن خواهد شد، زیرا دیگر نگران اضطراب آترواسکلروز یا خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در هنگام اجرای برنامه صبحگاهی نخواهید بود. تحقیقات نشان میدهد که مصرف عسل "حدود یک قاشق چایخوری یعنی ۵ گرم در روز"،که در ۱۵۰ میلی لیتر آب ولرم مخلوط شده است میتواند این روند مفید را تحریک کند.
عسل و آب لیمو
در هنگام مصرف آب ولرم و آب لیمو "آب تازه بدون شکر یا نمک" به همراه عسل میتواند به کاهش وزن کمک کند. بسیاری از افراد در ابتدای روز این فرمول را به عنوان روشی برای تقویت روند کاهش وزن مینوشند. عسل سرشار از ۲۶ اسید آمینه و تعدادی ویتامین و مواد معدنی با ارزش است که بسیاری از آنها برای متابولیسم بدن مفید هستند.
با تنظیم متابولیسم، غذا هضم و جذب میشود و به درستی از آن در بدن استفاده میشود، چربی به انرژی قابل استفاده تبدیل میشود، بنابراین بهبود سلامت کلی را برای فرد به ارمغان میآورد.
آب لیمو موجود در این مخلوط سرشار از ویتامین C. "که به اسید اسکوربیک نیز معروف است" میباشد، که عملکرد کبد را بهبود میبخشد و متابولیسم چربی را تسریع میکند. علاوه بر این، آب لیمو عملکرد گلوتاتیون را افزایش میدهد، که یک آنتی اکسیدان مهم برای مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن و افزایش ایمنی بدن است.
با این ترکیب قدرت کاهش وزن آب لیمو با اثرات تحریک کننده متابولیسم عسل را تجربه کنید، این اکسیر در صورت نوشیدن یک بار در روز میتواند نتایج جالبی به همراه داشته باشد.
عسل و دارچین
دستور العمل محبوب دیگر شامل دارچین به همراه عسل و آب گرم میشود. مطالعات تحقیقاتی نشان میدهد که استفاده از دارچین برای کاهش وزن مفید است.
یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با یک قاشق غذاخوری عسل و یک فنجان "۱۵۰ میلی لیتر" آب ولرم مخلوط کنید. این مواد را کاملاً مخلوط کرده و با معده خالی بنوشید.
همچنین نشان داده شده است که دارچین بر تنظیم قند خون و متابولیسم گلوکز تأثیر مثبتی دارد. قند خون بالا میتواند منجر به افزایش ذخیره چربی در بدن شود، بنابراین دارچین در این جنبه در از دست دادن وزن موثر است. همراه با قدرت متابولیسم عسل، این مخلوط میتواند دستور العمل قدرتمندی در تلاش برای کاهش وزن باشد.
تحقیقات به روشنی توضیح نداده اند که چگونه این مخلوط به کاهش وزن کمک میکند، اما بسیاری از مردم ادعا میکنند که از مصرف منظم آن نتایج مثبتی درافت کرده اند.
رژیم غذایی زمستانی
با وجود تمام رژیمهای غذایی جدید که هر ساله شکوفا میشوند، دشوار است که بدانید کدام یک از اینها به نفع بدن و تلاشهای مرتبط در راستای کاهش وزن است. یکی از جنبههای رژیم غذایی زمستانی برای کاهش وزن، مصرف یک قاشق مرباخوری "۵ گرم" عسل قبل از خواب است. با خوابیدن، عسل به تحریک عملکرد کبد و کاهش تعدادی از هورمونهای استرس موجود در سیستم ادامه خواهد داد. همانطور که از نام آن پیداست، به شما کمک میکند تا به صورت سالم و آرامش خود را در زمستانی حفظ نمایید.
عسل هضم را بهبود میبخشد
عسل هضم شما را بهبود میبخشد، که میتواند در کاهش وزن استاتیک در دستگاه گوارش شما کمک کند، بنابراین به خصوص بعد از خوردن یک وعده غذایی بزرگ، عسل را میتوان بعد از صرف شام با شکاف ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت مصرف کرد.
جایگزین شکر
عسل جایگزین خوبی برای قند است، میتوان از آن در نوشیدنیهای مختلفی مانند چای و آب لیموترش استفاده کرد. از دیگر مواد غذایی میتوان به جای شکر در دسرها و پنکیکها استفاده کرد. یک فرد ممکن است عسل را به جو دوسر یا یک ساندویچ کره بادام زمینی اضافه کند تا مواد مغذی اضافی، طعم خوب در کنار خطر کمتر برای افزایش وزن داشته باشد.
در یک کارآزمایی بالینی ۸ هفتهای که در مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه منتشر شد، مشخص شد که عسل میتواند اثرات مفیدی بر وزن بدن و چربی خون بیماران دیابتی داشته باشد. با این حال، سطح هموگلوبین A ۱ C را افزایش میدهد، بنابراین مصرف محتاطانه این ماده غذایی توسط بیماران دیابتی توصیه میشود.
بسیاری از افراد برای کاهش وزن خود از خوردن غذا دست میکشند، اما این یک عمل بالقوه خطرناک است. اگر به اندازه کافی غذا نخورید، که اولین روش برای دستیابی به کالری، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است، سیستم ایمنی بدن شما تضعیف میشود.
برنامه کاهش وزن باید همیشه روی اطمینان از مصرف مناسب همه مواد مغذی و نه فقط کاهش کالری مصرفی متمرکز شود. علاوه بر این، شما همچنین باید کالری سوزاندن روزانه خود را از طریق ورزش منظم به همراه یک رژیم غذایی سالم افزایش دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. کاهش وزن یک روند تدریجی است. به دنبال میانبر نباشید، زیرا ممکن است مضر باشد.
منبع:غذای ارگانیک
انتهای پیام//ف.ک