کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت گفت: ازدواج یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی است که دختر و پسر قبل از اقدام باید آمادگی‌های لازم را داشته باشند.

مریم افضلی پور کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: یکی از حقوق هر انسانی انتخاب همسر و تشکیل خانواده است و هر دختر و پسری می‌توانند با توجه به شرایط فکری، فرهنگی، دینی خود ازدواج کند.

او افزود: به عبارت دیگر، ازدواج (نکاح) پیمانی است که به موجب آن یک زن و مرد با هم شریک و متحد می‌شوند و خانواده‌ای را تشکیل می‌دهند.

افضلی پور با بیان اینکه هدف ازدواج تشکیل خانواده است و تمایل به این امر در نهاد انسان گذاشته شده، بیان داشت: هر انسانی برای آن که ازدواجی موفق و پایدار را تجربه کند باید ملاک‌هایی را مدنظر قرار دهد.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت ادامه داد: این سوال برای بسیاری از افراد در سن ازدواج پیش می‌آید که اگر بخواهم همسرم را از بین خواستگار‌ی ها و یا افرادی که به خواستگاری آنها می‌روم انتخاب کنم چه ملاک‌هایی را باید در نظر بگیرم؟

برای ازدواج باید چه افکار، اعتقادات و باور‌هایی داشته باشیم؟

او اظهار کرد: در زمان تحصیل کتاب‌های زیادی می‌خوانیم که در زندگی کمتر به آنها فکر می‌کنیم یا اصلاً در مورد آنها هیچ وقت فکر نمی‌کنیم مثل؛ شیمی و فیزیک و فکر می‌کنیم کاربردی برای ما در زندگی عادی ندارد، اما اگر قرار باشد در مورد ازدواج تصمیم بگیریم چه افکار، اعتقادات و چه باور‌هایی باید داشته باشیم؟

افضلی پور در ادامه گفت: زمان انتخاب همسر باید بدانیم که از لحاظ بهداشت روانی چه سوالاتی را باید مد نظر داشته باشیم، اینکه ازدواج چیست؟ در واقع ازدواج رابطه دو جزئی، دو عضوی، رابطه دو حزبی، ذهنی، ذهنی، جسمی و عاطفی متقابل مبتنی بر احترام و صمیمیت است.

او تصریح کرد: اغلب ما هیچ پیش فرضی از ازدواج نداریم و توقع داریم ازدواجی موفق تا آخر عمر تجربه کنیم که این امر میسر نیست، گاهی می‌بینیم هیچکدام از زوجین در مورد امر ازدواج هیچ سوالی را از خود نپرسیده اند و وارد حوزه پروسه ازدواج شده اند.

لزوم داشتن نگاه واقع گرایانه به زندگی

مریم افضلی پور اظهار داشت: گاهی می‌بینیم افراد ازدواج و رابطه همسرداری را جایگزین رابطه والده گری کرده‌اند و در گفت‌وگو با این افراد اغلب می‌گویند ما می‌خواهیم ازدواج کنیم که زوجه به ما خدمات مادی بدهد برای مثال؛ وعده‌های غذایی آماده باشد و کار‌های خانه را انجام دهد که این بدترین نگرش نسبت به یک پیمان مقدس است.

او بیان کرد: اگر واقع گرایانه فکر کنیم، واقع گرایانه هم عمل خواهیم کرد و در نتیجه در مواجهه با مسائل زندگی واقع گرایانه برخورد خواهیم کرد، اینکه عصر حجر نیست که زنان به خانه محدود شوند و مادر همسر خود باشند و نقش مادری را خوب اجرا کنند.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در پایان گفت: باید باور داشته باشیم که نگرش دنیا نسبت به روابط زن و مرد تغییر کرده و بهتر است ما هم نگرش خود را در جهت بهبود روابط خانواده و همسرداری تغییر دهیم.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.