گسترش اغذیه‌‌فروشی‌ها با قیمت کم و روند رو به رشد استقبال از آن در جامعه، آگاهی بیشتر از علت ارزانی را ضروری‌ می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، میل آدمی به خوراک و صرف خوراکی باعث شده که در نگاهی گذرا به خیابان‌های شهر کرج، یکی در میان شاهد مغازه‌ها، فروشگاه‌ها، رستوران‌های با هویت فست فود باشیم و در این بین هستند فست‌فودی‌ها و رستوران‌هایی که خریداران برای خرید از آنجا صف بسته‌اند، فست‌فودی‌ها و رستوران‌هایی با قیمت‌های باورنکردنی؛ از کباب کوبیده ۱۰ هزار تومانی گرفته تا پیتزا خانواده هفت‌هزار تومانی.

فست فودهای ارزان قیمت، بهداشتی یا غیر بهداشتی؟

استقبال خریداران برایم جالب شد و به یکی از صف‌ های طولانی خرید پیتزای هفت هزار تومانی نزدیک‌ شدم، از یکی از شهروندان منتظر در صف، علت ارزانی این غذا را جویا شدم، او گفت: درست است که هر ارزانی بی علت نیست، اما احتمال دارد اغذیه فروشی‌های دیگر گران فروشی کنند و قیمت واقعی محصولات همینی باشد که مردم تصور می‌کنند ارزان قیمت است.

ارزانی به چه قیمت؟

از خریدار دیگری پرسیدم؛ همیشه مشتری اینجا هستید؟ طعمش چطور است؟ او گفت: خوب باتوجه به قیمتش کیفیت‌ آن پایین‌تر است و به‌تبع برای تهیه‌اش از مواد کمتری هم استفاده شده است.

فست فودهای ارزان قیمت، بهداشتی یا غیر بهداشتی؟

به‌سراغ یکی از مغازه داران اغذیه فروشی رفتم که قیمت محصولاتش نه از آن ور ‌بوم افتاده بود و نه از این‌ور، او گفت: ارزان فروشی و ارائه کیفیت دو موضوع جداگانه هستند که تعدادی از همکارانم تمایل دارند ارزان فروشی را اولویت خود قرار دهند و آن طور که باید از کیفیت برای مشتری مایه نمی گذارند، این کار باعث می‌شود که ضرر بزرگی به تمامی اغذیه فروشی‌ها وارد شود چرا که کیفیت پایین باعث می‌شود مردم بعد از مصرف برای همیشه با مصرف فست فود خداحافظی کنند یا از طرفی هم ممکن است فروش اغذیه با قیمت کم و کیفیت پایین نیز بین مشتری‌ها عرضه شود.

او با اشاره به دلیل ارزانی اغذیه‌های بعضی فست‌فود‌ها، افزود: به طور مثال کارخانه‌ های تولید همبرگر مختلفی وجود دارد که درصد گوشت این همبرگر‌ها از ۳۰ درصد تا ۹۰ درصد متغیر است و هر کدام قیمت متفاوتی دارد و خوب می توان گفت بعضی اغذیه فروشی‌ها برای ارزان فروختن اغذیه خود از همبرگر با ۳۰ درصد گوشت استفاده می‌کنند.

او همچنین گفت: نمی‌خواهم بگویم که در مواد غذایی که همکارانم با قیمت ارزان عرضه می‌کنند تخلفی صورت می‌گیرد، اما برای مثال پنیر پیتزا، سوسیس، کالباس و دیگر مواد‌هایی که در پیتزا استفاده می‌شود انواع و قیمت‌های مختلفی دارد که تاثیر قابل توجهی در کیفیت محصول دارد.

مصرف نادرست فست فود و تاثیر منفی آن بر سلامتی افراد

برای کسب اطلاعات بیشتر از کیفیت اغذیه‌های ارزان قیمت و تأثیر آن بر سلامت افراد به سراغ رئیس انجمن تغذیه استان البرز رفتم و با او به گفت و گو پرداختم.

فرزانه باقرزاده با ابراز نگرانی از گسترش پیتزا‌های ارزان قیمت و افزایش استقبال شهروندان از این اغذیه گفت: در پخت این پیتزا‌ها از مواد مرغوب استفاده نمی‌شود و همین موضوع می‌تواند باعث به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامت افراد شود.

او با اشاره به عوارض مصرف فست فود افزود: مشکلات گوارشی، کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی، اضافه وزن، فشار خون و خطر ابتلا به دیابت از جمله خطرات احتمالی مصرف پیتزا و ساندویچ است، حال وقتی افراد اغذیه‌های ارزان قیمت با مواد نامرغوب و با کیفیت پایین عرضه می‌کنند، به طور قطع باید بیش از پیش منتظر ابتلای خریداران به انواع بیماری‌ها با شدت بیشتری بود.

فست فودهای ارزان قیمت، بهداشتی یا غیر بهداشتی؟

رئیس انجمن تغذیه البرز گفت: اغذیه ارزان قیمت دارای چربی و نمک بالایی هستند و این فست فود‌های با قیمت پایین باعث بروز بیماری‌های غیرواگیر و حتی فشار خون در بین مصرف کنندگان می‌شود، به همین منظور افراد باید از خوردن اغذیه‌های ارزان قیمت پرهیز کنند.

یک نام برای یک محصول و چند کیفیت!

به دیدار ابوالفضل دهقان، رئیس اتحادیه‌ اغذیه فروشان مرکز استان البرز رفتم و علت ارزانی بعضی اغذیه‌ها را از او جویا شدم.

دهقان گفت: دلایل مختلفی برای قیمت پایین محصولات بعضی اغذیه فروشان وجود دارد، برای نمونه اغذیه فروشان ارزان قیمت از کاهوی ساده استفاده می‌کنند، در صورتی که برخی از اغذیه فروشان که محصولات خود را با قیمت بالاتر ارائه می‌دهند از کاهوی پیچ و فرانسوی در تهیه اغذیه خود استفاده می‌کنند.

او دیگر دلایل ارزانی بعضی فست‌فودها را فروش مربوط به سوسیس و کالباس عنوان کرد و افزود: سوسیس و کالباس با مارک و قیمت‌های مختلف از درجه یک تا سه در بازار موجود است که همه آنها مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گرفته اما از لحاظ کیفیت با هم فاصله دارند که باعث ارزان بودن برخی از این مواد غذایی می‌شود.

نظارت بر اغذیه فروشی‌ها چگونه انجام می‌شود؟

رئیس اتحادیه‌ اغذیه فروشان مرکز استان البرز در ادامه گفت: بازرسی‌ها توسط بازرسان سازمان صمت، بهداشت و اتحادیه به صورت هفتگی از اغذیه فروشان و فست فودی‌ها انجام می‌شود طی این بازرسی‌ها سود قانونی فست فود‌ها مشخص شده و هرگونه افزایش قیمت نسبت به قیمت تعیین شده که بر اساس مقدار وزن و کیفیت مواد مورد استفاده آن محصول مشخص می‌شود، گرانفروشی به شمار می‌رود و با آن برخورد می‌شود.

فست فودهای ارزان قیمت، بهداشتی یا غیر بهداشتی؟

او افزود: سامانه ۱۲۴ سازمان صنعت معدن و تجارت و همچنین شماره تماس اتحادیه اغذیه فروشان و فست فودی‌های مرکز البرز به شماره ۳۳۴۲۱۳۷ آماده دریافت هرگونه شکایت و انتقاد شهروندان از اغذیه‌فروشی‌ها است.

ارائه محصولات با قیمت کم برای هر شهروندی در هر کجای دنیا وسوسه برانگیز است بنابراین اجتناب از مصرف اغذیه‌های بی کیفیت را نمی توان تنها به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی و فردی به شهروندان واگذار کرد بلکه انتظار می‌رود هم مسئولان و هم شهروندان آستین همت را بالا بزنند و روند گزارش‌دهی و نظارت را قوت بیشتری ببخشند تا بجای تقویت درمان در بیمارستان‌ها، پیشگیری از بیماری های فست‌فودی را قوت بیشتری ببخشیم.

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منتقد
۰۲:۱۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
جمع کنن این فست‌فودارو خب به جای این که تذکر بدن هی
Iran (Islamic Republic of)
آیدین فلاح
۱۰:۱۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
ولی خب، شما فکر کن برای مثال اگر عسل موجود در بازار تماما اصیل و گران باشند، همه برخوردار نمیشوند.