افسون تیزویر، معاونت فنی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد، بیماری های زمینه ای مثل دیابت و بیماری های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می تواند زمینه ساز بیماری شدید شود.
معاونت فنی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: مصرف روزانه سبزی و سالاد همراه با غذا، میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزیهایی مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند.
او گفت: به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند، هویج، کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر وب رگهای تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A است.
تیزویر گفت: به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزیها (به جز سبزیهای نشاسته ای) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه می شود.
او افزود:کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات ذیل را رعایت کنند؛
هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند،
روزانه ۸ الی ۱۰ لیوان آب مصرف شود،
از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود،
مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود،
از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود،
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است،
کمبود ریز مغذیهایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند،
حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات وسبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود،
و از خوردن غذا و مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خودداری شود.
انتهای پیام / ر. خ