«طلاتپه»، گنجینه دیگری از مجموعه آثار باستانی افغانستان در نزدیکی شهر شبرغان در شمال این کشور است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «طلاتپه»، گنجینه دیگری از مجموعه آثار باستانی افغانستان در نزدیکی شهر شبرغان در شمال این کشور است که کاوش آن در سال ۱۹۷۸ میلادی توسط گروهی از باستان‌شناسان افغان و روس صورت گرفت.

این گنجینه از شش گور (پنج زن و یک مرد) به دست آمده‌ و تا آن زمان بخوبی نهفته و دست‌نخورده باقی مانده‌ بودند.

اجساد مدفون در این گورها در پارچه‌هایی ظریف پوشانده شده‌ بودند که از مدال‌های زرین دوخته شده‌، و جامه‌های آن‌ها از تارهای طلایین بافته شده و با مروارید نقش‌دوزی شده‌ بودند.

پایگاه باستانی «طلاتپه» در شمال افغانستان + تصاویر

پایگاه باستانی «طلاتپه» در شمال افغانستان + تصاویر

شمشیرها و خنجرهای آن‌ها در غلاف‌های طلایی و تزئین‌شده با نقش‌هایی از حیوانات، جای گرفته‌ و کمربندهای آن‌ها با نقش‌های مدالی آذین داده شده‌اند؛ گردنبندها و آویزه‌ها با ایزدان ایرانی و یونانی، همچون کوبله (Cybele) به شکل ایزدبانوی حیوانات نقش‌نگاری شده‌اند.

پایگاه باستانی «طلاتپه» در شمال افغانستان + تصاویر

پایگاه باستانی «طلاتپه» در شمال افغانستان + تصاویر

گمان می‌رود این آثار هنری توسط زرگران سیتی (Scythian) یا سکایی ساخته شده‌باشد که در خدمت شاهزادگان کوچ‌نشین سرزمین باختر بودند و در سرزمین گندها را تندیس‌هایی تهیه می‌کردند که هنر بکار رفته در آن تلفیقی از هنر یونانی-پارتی و هنر مردمان باشنده استِپ‌ها بوده و شامل زبورآلات و تندیس‌هایی از بوداسف می‌شده‌ است.

جنیوس حامل دستهٔ گل، بدست‌آمده از نیایشگاه تپه‌کلان در پایگاه باستان‌شناسی هده در افغانستان، سده‌های چهارم و پنجم پس از میلاد است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.