نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کره بادام زمینی گفت: افراد برای تهیه کره بادام زمینی به منظور به دست آمدن محصول نرم و مورد پسند عامه در بازار نمک و شکر زیادی به آن اضافه میکنند که مصرف زیاد آن توصیه نمیشود.
او افزود: بین ۸۰ تا ۹۰ درصد کرههای بادام زمینی از بادام زمینی تشکیل شده اند. ۸۰ درصد کره بادام زمینی اسید چرب غیر اشباح و ۲۰ درصد آن را اسیدچرب اشباح تشکیل شده است که زیاد بودن اسیدهای چرب غیر اشباح میتواند معایب اسیدهای چرب اشباح آنها را برطرف کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: شاید بتوانیم بگوییم بادام زمینی یکی از بهترین مغزهایی است که میزان پروتئین آن به نسبت دیگر مغزها بالاتر است. به همین دلیل افراد ورزشکار، افرادی که رژیم دارند و کسانی که بدنشان پروتئین کمی دارد به منظور کاهش اشتها میتوانند از بادام زمینی یا کره آن استفاده کنند.
جوزدانی ادامه داد: ترکیب سیب و کره بادام زمینی در کشورهای دیگر نقش بسیار زیادی در سیرکنندگی افراد دارد و همانند بیسکوییت جایگزین مناسبی برای برنامههای غذایی افراد است.
بیشتر بخوانید: با خواص فراوان بادام زمینی آشنا شوید
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به میزان پتاسیم موجود در کره بادام زمینی اظهار کرد: بادام زمینیها پتاسیم بالایی دارند و میزان پتاسیم آنها دو برابر میزان سدیم است؛ بنابراین مصرف کره بادام زمینی برای بیماران قلبی و کسانی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید است.
جوزدانی گفت: توصیه ما این است که مغزها به صورت خام مصرف شوند و از آنجایی که بادام زمینیها به هنگام تفت داده شدن نمک زیادی را در پوست خود جمع میکنند بهتر است هنگام مصرف پوست آن را دور بیندازند و در صورت تمایل به مصرف کره بادام زمینی کم نمکترین آن را انتخاب کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره ویتامین E موجود در بادام زمینی گفت: بادام زمینیها همانند سایر مغزها مقدار قابل توجهی ویتامین E دارند و به علت آنتی اکسیدان موجود برای مبتلایان به کبد چرب به خصوص در زمان آلودگی هوا توصیه میشود.
جوزدانی تصریح کرد: کلسیم، منیزیم، ویتامین D و روی از ترکیبهایی هستند که در ساختار استخوانهای ما نقش دارند و بادام زمینی یکی از منابع خوب منیزیم است؛ پس مصرف روزانه آنها به میزان تعادل توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: مصرف مارمیته به جای کره بادام زمینی، تحرکات مغزی را کاهش می دهد
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به فیبرهای موجود در منیزیم اظهار کرد: فیبرهای موجود در بادام زمینی به سلامت دستگاه گوارش ما کمک میکنند و اگر افرادی که از مشکلات مختلف گوارشی رنج میبرند، میتوانند از بادام زمینی استفاده کنند.
جوزدانی ادامه داد: مصرف بادام زمینی برای بعضی از افراد به خصوص کودکان آلرژی زاست، اما بانوان باردار و مادران شیرده به راحتی میتوانند از بادام زمینی و کره آن استفاده کنند. توصیه می شود این مادران به میزان نصف قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و یک قاشق غذا خوری مغز آن را در صورتی که کودکشان به آن حساسیت ندارد، استفاده کنند.
انتهای پیام/