به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله در ایام پایانی سال قیمت اقلام ضرور سبد خانوار با نوساناتی در بازار روبرو می شود که طی روزهای اخیر گرانی قیمت دلار و خروج غیر قانونی دام از مرزهای کشور مزید بر علت شده است.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود انباشتگی دام در واحدهای دامداری و زایش مناسب دام کمبودی در عرضه وجود ندارد و تنها برخی فعالان قاچاق دام را ابزاری برای توجیه گرانی ها مطرح می کنند، این در حالی است که رئیس اتحادیه گوشتگوسفندی نوسان نرخ ارز و خروج غیر قانونی دام از مرزهای کشور را عاملی برای التهاب مجدد قیمت گوشت در بازار مطرح می کند.
با وجود انباشت دام در واحدهای دامداری و توزیع ۲۰ هزار تن گوشت تنظیم بازار انتظار بر آن بود که امسال گوشت با نرخ منطقی خود در بازار شب عسد به دست مصرف کننده می رسید که متاسفانه این امر محقق نشد و با این وجود جای این سوال مطرح است که گره کور گرانی گوشت قرمز را چه کسی باید باز کند؟
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت قاچاق دام و دلایل گرانی مجدد قیمت گوشت در بازار با خبر شویم:
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به این که خروج غیر قانونی دام از مرزهای غربی در حال انجام است، اظهار کرد: علی رغم آن که موضوع قاچاق دام را به مسئولان اطلاع رسانی کردیم، اما همچنان مقدار قابل توجهی دام از مرز بانه در حال خروج است.
وی با اشاره به این که قاچاق دام بر التهاب قیمت گوشت در بازار دامن زده است، افزود: با وجود نوسان نرخ ارز و تمایل دامداران به عرضه آن سوی مرزها شاهد کمبود توزیع به استان تهران هستیم که این امر منجر به افزایش قیمت گوشت در بازار شده است، در حالی که طی روزهای اخیر قیمت این محصول ۵ هزار تومان فروکش کرده بود.
ملکی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو شقه گوسفندی طی یک تا ۲هفته اخیر ۱۰ هزار تومان افزایش یافته بود، بیان کرد: این درحالی است که با وجود روند نزولی قیمت گوشت در ابتدای هفته، اما نوسان مجدد نرخ ارز بر التهاب بازار دامن زد که با استمرار قاچاق دام و کمبود عرضه دام به استان تهران طی روزهای آتی احتمال افزایش مجدد قیمت در بازار وجود دارد.
این مقام مسئول قیمت گوشت گوسفندی را تابع نرخ ارز دانست و گفت: با استمرار نرخ دلار، دامداران تمایلی به عرضه دام در بازار داخل ندارند که همین امر منجر به التهاب مجدد قیمت گوشت در بازار می شود.
وی نرخ هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه به مغازه دار را ۹۲ هزار تومان و مصرف کننده را ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه دام های انباشت شده در واحدهای دامداری قابل عرضه در تهران نیست، بیان کرد: در حال حاضر دام های پروار شده در واحدهای دامداری به ۸۰ کیلوگرم رسیده است که این میزان دام مناسب عرضه در تهران نیست و تنها دامدار به سبب افزایش قیمت از سال گذشته دام خود را در واحدها نگه داشته است که هم اکنون به سبب چربی زیاد خریداری ندارد و همانند ماشین های اوراقی که در کنار خیابان رها شده و تنها برای ذوب آهن باید از استفاده کرد.
ملکی با اشاره به اینکه بازار گوشت از رکود خارج شده است، بیان کرد: با توجه به واریز حقوق های کارمندی و کارگری و ازدیاد تقاضا برای خرید در ابتدای اسفند، بازار گوشت از رکود خارج شده است.
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قاچاق دام از مرز بانه تاثیری در بازار گوشت قرمز ندارد، اظهار کرد: بنابر پیگیری های صورت گرفته، قاچاق دام از مرز بانه تا حدی کنترل شده است.
وی افزود: میزان قاچاق دام در هفته های اخیر از مرز بانه در حدی نبوده که بتواند بر التهاب قیمت گوشت در بازار دامن بزند و تنها فعالان بازار از ابزار قاچاق به عنوان بهانه ای برای افزایش قیمت استفاده کردند.
پوریان درباره تاثیر شرایط جوی بر بازار گوشت گفت: از اواسط هفته گذشته جابه جایی دام به سبب شرایط جوی با مشکلاتی مواجه شد که این امر منجر به نوسان نسبی قیمت گوشت در بازار شد.
این مقام مسئول ادامه داد: با وجود آنکه امکان نگه داری دام در واحدهای دامداری امکان پذیر نیست، بسیاری از دامداران به شکل انبوه اقدام به عرضه دام کردند که با این وجود مشکلی در بخش دام وجود ندارد.
رئیس شورای صادرکنندگان دام یکی از دلایل قاچاق دام را ممنوعیت صادرات اعلام کرد.
وی از عرضه انبوه دام در بازار خبر داد و گفت: با وجود آغاز عرضه انبوه دام و توزیع ۲۰ هزار تن گوشت از سوی پشتیانی امور دام پیش بینی می شود که قیمت گوشت در بازار شب عید کاهش می یابد.
پوریان با بیان اینکه دام پروار شده از ۷ ماه گذشته روی دست دامداران مانده است، گفت: بنابر آمار بیش از ۸۰۰ هزار راس دام سنگین و ۴ میلیون راس دام سبک در واحدهای دامداری انباشت شده است که این میزان انباشت و ترافیک دام برای سال آینده مشکل ساز خواهد بود.
رئیس شورای تامین کنندگان دام قیمت هر کیلو دام سنگین با اوزان ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلو را ۲۷ هزار تومان و اوزان ۵۰۰ کیلو به بالا را ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان و دام سبک با وزن بالا ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان و با وزن سبک ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان اعلام کرد.
وی ادامه داد: برخی افراد قاچاق دام را بهانه ای برای گرانی مطرح می کنند چرا که دام از استان هایی قاچاق می شود که به هیچ عنوان تامین کننده دام سایر استان ها نیستند.
سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اظهار بی اطلاعی از قاچاق دام گفت: در حال حاضر دامداران با انباشتگی دام در واحدها روبرو هستند.
وی با اشاره به اینکه دام به میزان کافی در واحدهای دامداری موجود است، افزود: این در حالی است که به سبب ازدیاد تقاضا در فصل زمستان و جو روانی بازار تا حدودی قیمت گوشت افزایش یافته است.
سلطانی ادامه داد: دلالان از جو روانی بازار و بهانه قاچاق دام برای گران فروشی استفاده می کنند چرا که هیچ دامداری قاچاق کننده دام نیست و تنها چوبداران اقدام به خروج دام از مرزهای کشور می کنند.
مدیر عامل اتحادیه دامداران قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوساله را ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان و گوسفندی ۸۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ های بالاتر گران فروشی و اجحاف در حق مصرف کنندگان است.
وی در پایان با انتقاد از استمرار ممنوعیت صادرات دام تصریح کرد: با وجود انباشت دام در واحدهای دامداری، پشتیبانی امور دام اعلام کرده که اگر دامداران مجبور به فروش دامکمتر از ۲۷ هزار تومان شدند، حاضر است دام تولیدی آنها را با این قیمت خریدادی کند.
انتهای پیام/
اگر واقعا این مثلا مسئولان بالاسرشان ناظرین قوی و سرسخت باشد و قانون درست که مسئول را در صورت کم کاری و سهل انگاری مواخذه کند و از چند سال گذشته که قاچاق دام تیتر خبرها شده بود از کشتارگاه های رسمی در نقاط مختلف استانها خبر می دادند و اینکه آمار دقیق دام ها نیز در زیر مجموعه های جهاد کشاورزی و دامپزشکی ثبت می شد و توزیع هم فقط از طریق همین کشتارگاه ها به شیوه مستقیم ثبت و گزارش به همه جهاد و دامپزشکی (که دامپزشک امین مستقیم در کشتارگاه دارند)به فروشنده دارای کد شناسایی و مجوز رسمی (طبق تشکل اصناف کشور که پلیس امکان و بهداشت نظارت می کند و آمارشون هست)شکل می گرفت! ولی چون همچین سیستم ساده و با دقت بالایی رو نه دولت تمایل داره نه این اصناف بهانه اشون قطعا بازار آزاد خواهد بود!
حتی اگر بازار آزاد را فرض بگیریم بازهم در این شیوه مدیریت و کشف بسیار ساده امکان پذیر است زیرا دامدار اگر دامش را به غیر بفروشد باید پاسخگو باشد چون منهای سود شخصی بیماریهای احتمالی بین دام وانسان را نیز باید به گردنش است و حتی قاچاق دام این یعنی مسئولیت پذیری مسئولان ناظر ، دام پرور ،کشتارگاه، توزیع، فروشنده
ولی فکر نیسن
اعتراضم بکنیم یا گوشت نمی دن یا گوشت خوب نمیدن.
کسیم نیست نظارت کنه
مشکلت بیست هزارتومنه.
اما حقوق کارگر روزی صد یورو هست !
ایران ماهی صد یورو!!!
کجای کارید
اما همه شون از یک سمت دروغ میگفتن بهتره