به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بااینکه ۳ ماه تا برگزاری نخستین نشست مجلس شورای اسلامی یازدهم باقی مانده است، رسانهها و محافل سیاسی به بررسی آرایش سیاسی راهیافتگان به مجلس یازدهم پرداختهاند. نگاهی به آمار و ارقام انتخاباتی حاکی از واقعیات و نکات قابلتأملی است که در ذیل میآید؛
۱. با پایان رأیگیری انتخابات مجلس یازدهم مشخص شد که در میان ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و ۲۰۲ حوزه انتخابیه (بهاستثنای نمایندگان ۵ حوزه اقلیتهای دینی)، ۲۲۱ نماینده اصولگرا، ۲۰ نماینده اصلاحطلب و ۳۸ نماینده با گرایش سیاسی مستقل به مجلس راه یافتهاند. همچنین تکلیف ۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی یازدهم در مرحله دوم (۲۹ فروردین ۹۹) مشخص خواهد شد.
۲. در ۱۱ حوزه انتخابیه «زنجان»، «میانه»، «بیجار»، «لنجان»، «دهلران، درهشهر، آبدانان و دره»، «سمیرم»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «اسلامآباد غرب و دالاهو»، «کردکوی و ترکمن و بندرگز و گمیشان»، «کرمانشاه»، «اهواز، باوی حمیدیه و کارون» انتخابات مجلس شورای اسلامی به دور دوم کشیده شد.
۳. از میان ۲۲۱ نماینده اصولگرا، ۱۴۷ نفر آنها از میان «لیست اصولگرایان» انتخاب شدهاند.
۴. در تهران نیز تمامی لیست ۳۰ نفره ائتلاف اصولگرایان توانستند آرای مردم برای حضور در مجلس آینده را کسب کنند. محمدباقر قالیباف (تنها نامزدی که بالای یکمیلیون رأی به خود اختصاص داده است) با ۱۲۶۵۲۸۷ رأی، سیدمصطفی آقامیرسلیم (نفر دوم تهران) با ۸۹۲۳۱۸ رأی، مرتضی آقاطهرانی (نفر سوم تهران) با ۸۶۸۰۲۵ رأی، الیاس نادران (نفر چهارم) با ۸۴۱۹۵۶ رأی و...
عزتاله اکبری تالارپشتی (نفر سیام) با ۶۴۲۲۱۴ به مجلس یازدهم راه یافتند. از دیگر چهرههای شاخص لیست وحدت در تهران، میتوان به سیدمحمودنبویان با ۸۲۱۲۰۳ رأی، بیژن نوباوه وطن با ۷۹۲۵۶۵ رأی، فاطمه رهبر با ۷۸۷۴۸۵ رأی، سیدنظامالدین موسوی با ۷۷۸۶۱۸ رأی میتواناشاره کرد.
۵. بررسی آمار و اعداد مربوط به تعداد آرای یازدهمین دوره انتخابات مجلس نشان میدهد، که هیچکدام از اصلاحطلبان بیش از ۱۰۰ هزار رأی کسب نکردهاند. از برخی چهرههای شاخص اصلاحطلب که با فاصله معناداری در ردههای ۳۴ به بعد تهران هستند میتوان به مجید انصاری با ۶۹ هزار و ۱۵۱ رأی، علیرضا محجوب (بعد از ۲۴ سال حضور در پارلمان) با ۹۵ هزار و ۳۹۳ رأی، سهیلا جلودار زاده با ۶۷ هزار و ۸۲۰ رأی و مصطفی کواکبیان با ۶۱ هزار و ۳۹۶ رأیاشاره کرد.
۶. از ۲۹۰ نماینده مجلس دهم، ۲۴۸ نفر از آنها در انتخابات دوره یازدهم ثبتنام کردند (۲ نفر از نمایندگان مجلس دهم از سمت نمایندگی مجلس استعفا دادند، یک نفر به عضویت حقوقدان شورای نگهبان درآمد و ۲ نفر هم فوت شدند). همچنین حدود ۳۷ نماینده در انتخابات ثبتنام نکردند.
از سویی ۷۵ نفر از ۲۴۸ نماینده ثبتنامکننده در انتخابات مجلس یازدهم، رد صلاحیت شدند. درنهایت تنها ۱۷۳ تن از نمایندگان فعلی مجلس دهم توانستند وارد رقابتهای انتخاباتی برای ورود به مجلس یازدهم شوند. بر اساس آمار قطعی ستاد انتخابات کشور تنها ۵۶ نفر از آنها (نمایندگان فعلی مجلس) موفق شدند، به مجلس یازدهم راه یابند و ۱۱۷ نفر از آنها نتوانستند اعتماد مجدد مردم حوزههای انتخابیه خود را کسب کنند.
۷. پنجاهوشش نفر از نمایندگان فعلی در کرسی مجلس ابقا شدند. از میان ۵۶ نفر از نمایندگان فعلی که توانستند به مجلس یازدهم نیز راه یابند، تنها ۷ نفر آنها از اعضای فراکسیون امید هستند (مسعود پزشکیان از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر، اسکو- جلال محمودزاده از حوزه انتخابیه مهاباد- جلیل رحیمی جهانآبادی از حوزه انتخابیه تربتجام- سمیه محمودی از حوزه انتخابیه شهرضا- غلامرضا تاجگردون از حوزه انتخابیه گچساران- سیدمرتضی خاتمی از حوزه انتخابیه ماهنشان و حسن لطفی از حوزه انتخابیه رزن). در مقابل ۱۰ نفر با گرایش سیاسی مستقل و مابقی (۳۹ نفر) عضو فراکسیون اصولگرایان هستند.
۸. خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی به بررسی آرا پرداخته و نوشته است: ۱۲۵۹ نفر در انتخابات تهران برای کسب کرسی مجلس یازدهم رقابت کردند. بررسی آرای این ۱۲۵۹ نفر نکات جالبی را در اختیار بررسیکننده قرار میدهد. علیرغم اینکه ۳۰ نفر اول درصد قابلتوجهی از آرا را به خود اختصاص دادهاند، اما درباره باقی نامزدها اعداد نشان میدهد که بیش از ۵۰ درصد آنها کمتر از هزار رأی داشتهاند!
۹. فارس هم در گزارشی نوشته است، بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور تاکنون ۱۷ زن به مجلس یازدهم راه پیدا کردهاند و یک زن نیز برای حضور در مجلس به مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم راه پیدا کرده است. بر این اساس در مرحله اول انتخابات مجلس زنان رکورد ۱۷ کرسی مجلس دهم را در مجلس یازدهم نیز حفظ کردهاند و در صورت پیروزی یک زن دیگر در مرحله دوم رکورد حضور زنان در مجلس شکسته میشود.
۱۰. علیرغم اینکه محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق در این دوره از انتخابات مجلس تهران از هیچیک از فهرستها حمایت نکرد و بهنوعی در ایام انتخابات خبری از او در رسانهها نبود، اما حداقل ۱۴ نفر از استانداران، معاونان و وزیران او در برخی حوزههای انتخابیه کشور نامزد انتخابات شدند و توانستند به مجلس یازدهم راه پیدا کنند.
فریدون عباسی (رئیسسازمان انرژی اتمی در دولت دهم) از حوزه کازرون و کوه چنار، شمسالدین حسینی (وزیر اقتصاد دولتهای نهم و دهم) از حوزه انتخابیه رامسر، تنکابن، عباسآباد، متلقو و کلارآباد، سید مسعود خاتمی (رئیسهلالاحمر در دولت نهم) از حوزه گلپایگان و خوانسار، عبدالرضا مصری (وزیر رفاه دولت نهم) از حوزه انتخابیه کرمانشاه، علی نیکزاد (وزیر راه و شهرسازی دولت دهم) از حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین، اسدالله عباسی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دهم) از حوزه انتخابیه رودسر و املش و همچنین حمیدرضا حاجی بابایی (وزیر آموزشوپرورش دولت دهم) از حوزه انتخابیه همدان به مجلس یازدهم راه پیدا کردند.
همچنین چهرههایی، چون سعادتی، شهبازی، مشکینی، بیگی، جلال زاده، عنابستانی (استانداران گیلان، کردستان، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و چهارمحال و بختیاری در دولتهای نهم و دهم) راهی مجلس شدند.
منبع: کیهان
انتهای پیام/