به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شمع یکی از ارکان اصلی برای تزیینات مختلف است. اگر شما هم به شمع علاقه دارید و خانهی حود را با شمعهای متنوع تزیین میکنید، لازم است با شمع ماسهای نیز آشنا شوید و جایی برای آن در تزیینات خانهی خود پیدا کنید. ساخت شمع ماسهای بسیار آسان است و با وسایل و وقت اندکی انجام میپذیرد. در ادامه روش ساخت شمع ماسهای با روشی بسیار ساده را به شما آموزش خواهیم داد.
روش ساخت شمع ماسهای
ساخت شمع ماسهای علاوه بر این که برای تزیین خانه به کار میرود و فعالیتی برای سرگرمی بزرگسالان محسوب میشود، پروژهی کاردستی عالی برای کودکان نیز هست؛ البته باید تحت نظر بزرگسالان انجام شود. کافیست قبل از اقدام به ساخت وسایل زیر را تهیه کنید:
یک سطل بزرگ یا یک گلدان پلاستیکی
ماسهی تمیز
بطری اسپری با آب
شیشه مربا، بطری شیشهای، لیوان یا اشیاء دیگر به عنوان قالب
یک قاشق غذاخوری
شمع برای پر ساختن شمع به هر اندازهای که میخواهید بسازید، میتوانید مستقیما از پارافین نیز استفاده کنید.
فتیله شمع
رنگ یا عطر (دلخواه)
سشوار
مرحله ۱
ماسه را درون ظرف پلاستیکی بزرگی بریزید.
فکر کنید میخواهید قلعهی شنی بسازید. ماسه را به اندازهای خشک کنید که ذرات آن از هم جدا نشود. به مقداری هم خیس باشد که شکل قالب را به خود بگیرد. برای این منظور به میزان متعادل روی آن کمی آب اسپری کنید.
قالبهای شیشهای و پلاستیکی خود را درون ماسه فرو کنید. مطمئن شوید که قالبها بدون پیچاندن و فشار زیاد وارد ماسه شوند.
سپس آنها را به آرامی بیرون بکشید. دقت کنید که دیوارههای ایجاد شده ترک و هواگرفتگی نداشته باشند و صاف باشند. هر جایی که شکاف به وجود آمده بود را میتوانید با صدفهای کوچک بپوشانید.
پس از ایجاد حفره در ماسه، انگشتان خود را در کف حفره فرو کنید و کمی فشار دهید تا پای شمع نیز ایجاد شود.
مرحله ۲
شمع را مستقیما روی اجاق ذوب کنید. دقت کنید که نکات ایمنی را رعایت کنید تا نسوزید. حتی یک لحظه نیز شمع را به حال خود رها نکنید و مراقب باشید.
دمای شمع ذوب شده مشخص میکند که پوستهی تشکیل شده از ماسهی چسبیده به شمع چقدر ضخیم خواهد بود. شمع با دمای حدود ۱۰۷ درجه سانتیگراد به شما یک پوشش ماسهی نازک و سبک میدهد؛ ۱۲۱ درجهی سانتیگراد پوستهی متوسط و ۱۳۵ درجهی سانتیگراد یک پوستهی ضخیم و زیبا به شما میدهد.
شمع را تا دمای دلخواه خود گرم کنید. اگر این اولین بار است که شمع درست میکنید، حدود ۱۲۱ درجهی سانتیگراد را توصیه میکنیم. در این صورت هیچ عطر و رنگی به این شمع اضافه نکنید، زیرا رنگ در اثر گرمای زیاد کم رنگ میشود و عطر از بین میرود.
مانند تصویر با استفاده از قاشق غذاخوری، به آرامی شمع را درون سوراخ ماسهای بریزید. این قاشق کمک میکند تا موم داغ پراکنده شود و سوراخ در بدنهی حفرهی ماسهای ایجاد نکند. بسته به اینکه ماسه چقدر مرطوب باشد احتمالاً صدای خس خس شنیده میشود. این فقط صدای آب تبخیر شده توسط شمع داغ است. وقتی شمع را درون حفره میریزید متوجه خواهید شد که شمع شروع به چسبیدن به دیوارههای حفره میکند. به همین دلیل سوراخ را پر کنید و بگذارید فروکش کند. سپس برای بار دیگر روی آن شمع بریزید.
مرحله ۳
چند روش برای قرار دادن فتیله درون شمع ماسهای وجود دارد:
۱- قبل از ریختن شمع درون قالب، میتوانید فتیله را جاساز کنید. ضعف این روش این است که بعد از ریختن شمع، فتیله بیش از حد فرو میرود.
۲- میتوانید بعد از اولین دور ریختن شکع درون قالب، فتیله را قرار دهید. ما این روش را ترجیح میدهیم و این همان کاری است که در اینجا نیز انجام دادیم. برای جایگذاری فتیلی از یک چوب بستنی استفاده کنید تا یک حفرهی کوچک در شمع ریخته شده ایجاد کنید و فتیله را درون آن سوراخ قرار دهید. در صورت نیاز، فتیله را با نی، خلال دندان، چوب بستنی ... تثبیت کنید. همچنین میتوانید از یک فتیله پایهدار (مانند یک فتیلهی از پیش ساخته شده) استفاده کنید.
۳- میتوانید صبر کنید تا شمع ریخته شده یک لایه "پوست" روی سطح بالایی خود ایجاد کند، سپس با استفاده از یک چوب بستنی روی آن را سوراخ کرده و فتیله را در آن قرار دهید.
۴- پس از اتمام شمع میتوانید فتیله را اضافه کنید. پس از اتمام شمع، سوراخی در وسط شمع حفر کنید و فتیله را درون آن قرار دهید. (پیشنهاد میکنیم وقتی شمع مایع است فتیله را اضافه کنید. این کار آسانتر است).
مرحله ۴
دور دوم ریختن شمع درون قالب تقریبا امری ضروری است. هر چقدر هم شمع درون قالب ریخته باشید، ماسه آن را درون خود میکشد و نشست پیدا میکند؛ بنابراین پس از این که دور اول شمع را قالب ریختید و فتیله را قرار دادید، ریختن شمع ذوب شدهی دور دوم را شروع کنید. دقت کنید که لازم نیست شمع مانند مرحلهی اول در دمای بالا داغ شده باشد، چرا که پوستهی شمع تشکیل شده است. همچنین دیگر نیازی به قاشق غذاخوری برای پراکنده کردن شمع نیز ندارید. ان را مستقیم روی لایهی اول بریزید.
مرحله ۵
مانند دور اول ریختن شمع در قالب، ممکن است دور دوم نیز نشست پیدا کند؛ بنابراین هر چند بار که لازم است شمع روی آن بریزید. پس از دور سوم یا چهارم آماده شوید که دور نهایی را اجرا کنید. دور نهایی مرحلهای است که دیگر قالب کاملا پر شده باشد و شمع نشست نکند. لازم به ذکر است که در دورهای آخر که شمع به داغی دور اول نیست، میتوانید رنگ و عطر را نیز به آن اضافه کنید.
هر جایی که ناهمواریهای جزیی احساس کردید با سشوار گرم کنید و آن را صاف کنید.
مرحله ۶
بعد از اینکه شمعها کاملاً سفت شدند، آنها را با قاشق از ماسه بیرون بیاورید. دو طرف دیوارهی ماسهای را به آرامی مالش دهید تا ماسههای آن ریخته شود، اما خیلی ملایم این کار را انجام دهید.
مرحله ۷
با استفاده از سشوار دیوارههای شمع را گرم کنید. متوجه خواهید شد که ماسه کمی تیرهتر میشود، زیرا شمع کمی ذوب میشود و به بیرون نفوذ میکند. گرما کمک میکند تا شمع جذب لایهی خارجی ماسه شود و آن را آببندی و عایق نماید.
نکته: جدا از این که دستکش به دست دارید یا پوستتان در برابر گرما مقاوم است، بهتر است شمع ماسهای را روی سطح صافی قرار دهید و به آن گرما بدهید. آن را در دست نگیرید.
مرحله ۸
بسته به اینکه شکل گیری قالب شما تا چه اندازه پایدار بوده یا حتی پایههایی که برای شمع درست کرده بودید چقدر شکل گرفته، شاید نیاز به سطح کف و پایهی شمع داشته باشید.
برای این منظور یک ماهیتابه را با فویل الومینیومی بپوشانید و آن را روی شعله قرار دهید. شمع را روی فویل داغ قرار دهید، سطح آن را نگه دارید تا کف آن ذوب شود و روی سطح صافی قرار گیرد.
نکته: اگر در ابتدای کار قالب و پایهها را به خوبی درست کردهاید این مرحله را انجام ندهید و از آن صرف نظر کنید.
مرحله ۹
شمع ماسهای شما حاضر است. از آن لذت ببرید.
سخن پایانی
همانطور که دیدید ساخت شمع ماسهای کاری آسان است و زحمت زیادی ندارد. از این شمعها میتوانید در فضاهای باز؛ نظیر حیاط، باغ، لب پنجره، ایوان و ... استفاده کرده و جو دلپذیری را خلق کنید. شمعهای متنوع دیگری به جز شمع ماسهای وجود دارد که آنها را نیز به سادگی میتوانید درست کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/