به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیدمحمد حسینی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه خلیلآباد، گفت: در شهرستان ۴ بقاع متبرکه از جمله امامزاده حسن (ع) میرآباد در فاصله ۱۲ کیلومتری، امامزاده قاسم (ع) روستای ارغا در فاصله ۵ کیلومتری و امامزاده هادی (ع) روستای شوراب در فاصله ۴۵ کیلومتری و معصوم زادگان بی بی حور و بیبی نور جابوز در فاصله ۳۰ کیلومتری از مرکز شهرستان قرار دارند.
او افزود: از ۴۹۶ موقوفه و ۶۹۵ رقبه، ۹۰ درصد رقبات شهر و روستاها موقوفات تعزیهداری و اطعام به خصوص برای محرم و صفر هستند.
حسینی تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان نیازمند وقفهای جدید و نیازهای روز جامعه همانند مسائل بهداشتی، ورزشی، آموزشی و خیرات، دارو و درمان، مستضعفان و به خصوص
وقفهای قرآنی است.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه خلیلآباد گفت: در یک سال اخیر چند
وقف فرهنگی و قرآنی داشته ایم، از ابتدای سال جاری ۹ وقف جدید و ۱۵ موقوفه تازه کشف شده، داشتهایم که ۷۰ درصد موقوفات فرهنگی و قرآنی بوده است.
او بیان کرد: کاری که اداره اوقاف خلیلآباد آغاز کرده شناسایی موقوفات مجهول است، از طریق بررسی پروندههای موجود در اداره ثبت اسناد و املاک و اداره اوقاف و امور خیریه پیگیر شناسایی موقوفات هستیم.
حسینی با بیان اینکه تمامی موقوفات جدید کشف شده در شهر و روستا بیش از ۱۵۰ سال قدمت داشتهاند، بیان کرد: شناسایی موقوفات مجهول یکی از اولویتهای سازمان اوقاف است.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه خلیلآباد بیان کرد: هر ساله به طور میانگین ۱۰ تا ۱۱ وقف جدید داریم، همچنین در اخذ سندهای مالکیت موقوفه در دو سال اخیر به نسبت دو سال قبلتر از آن، رشد ۷۰۰ درصدی را شاهد هستیم.
او با اشاره به اینکه بزرگترین موقوفه شهرستان مربوط به موقوفه مسجد جامع است، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد ادارات و ۷۰ درصد مدارس شهرستان وقفی هستند.
حسینی ادامه داد: در شهرستان خلیلآباد دو بقعه متبرکه امامزاده حسن (ع) در روستای میرآباد و امامزاده قاسم (ع) در روستای ارغا میراثی هستند که این موجب شده برای بازسازی و مرمت این بقاع متبرکه با مشکلاتی روبهرو شویم. امامزاده قاسم (ع) روستای ارغا نیازمند مرمت فوری است و اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری باید اعتبارات لازم را هرچه سریعتر برای مرمت اختصاص دهد.
او از طلب ۸۰ میلیارد ریالی اداره اوقاف و امور خیریه خلیلآباد از اماکن آموزشی و ادارات دولتی خبر داد و گفت: مردم اگر میخواهند وقفی داشته باشند حتماً ابتدا از کارشناسان مشاوره بگیرند و وقف انجام شده را ثبت سیستم جامع اوقاف کنند، برخی وقفها بعد از ۱۵۰ سال کشف میشود، چون همان زمان وقفنامه را در اختیار اداره اوقاف و امورخیریه قرار ندادهاند.
انتهای پیام//م.د