حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: همسرانی که نگاه مطلق نگر و اصطلاحاً صفر و صدی به مسائل دارند اغلب، انتظاراتشان از زندگی مشترک افزایش پیدا کرده و در مقابل، رضایت شان کاهش می یابد.

چه چیزی رضایت همسران از زندگی مشترک را کاهش می دهد؟به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مسائل خانواده، در مراسم افتتاحیه شانزدهمین کاروان از بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی در حرم مطهر رضوی گفت: آغاز زندگی مشترک اغلب با کمبودها و محدودیت هایی همراه است که صبر و تحمل بالا و کاهش توقعات زوج های جوان را می طلبد.

او ادامه داد: در بین نسل حاضر که عموما در خانواده هایی مرفه و کم جمعیت تر از نسل های گذشته "مانند دهه ۵۰ و ۶۰ " رشد یافته اند و کمتر با چالش‌ها و مسائل زندگی مواجه بوده اند، قبول مسئولیت ها و خدمات دهی که جزء لاینفک زندگی مشترک است، غالباً سخت و همراه با مقاومت هایی است.
 
کارشناس مسائل خانواده گفت: در عین حال این جوانان باید بدانند که پذیرش این مسئولیت ها و تعهدات در زندگی مشترک، همان پلکانی است که آنان را در مسیر رشد و تعالی به پیش می برد.

حجت الاسلام واعظ موسوی، برخورداری از سعه صدر و تحمل بالا در برابر تلخی ها و ناملایمات زندگی مشترک را امری مهم و تعیین کننده در پایداری زندگی مشترک دانست و افزود: زوج هایی که مایل هستند صبر و تحمل شان بیشتر شود باید احساس بی نیازی را در خود تقویت کنند؛ البته این به معنای عدم نیاز به همسر نیست بلکه تقویت حسی است که بیش از وابسته کردن فرد به همسر، ضرورت درک کردن اورا گوشزد می کند.

او  با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) ادامه داد: سه نکته ای که مردان باید درخصوص همسران خود همواره مد نظر داشته و در رابطه با آن سخت گیری نکنند عبارتست از عدم امرو نهی و پرهیز از بحث و مشاجره درخصوص مسائل مختلف؛ مرد باید تا حد ممکن با همسرش موافق باشد و با این گمان که مدیریت خانه با مرد است تحکّم و زورگویی نداشته باشد.

کارشناس مسائل خانواده برخورداری از اخلاق حسنه و حُسن معاشرت را از دیگر نکات مهم برای مردان برشمرد و گفت: اخلاق نیک مرد در خانواده سبب می شود انگیزه و تعهد زن نسبت به زندگی مشترک بیشتر شود زیرا این ویژگی زنان است که اگر یک قدم برای آنان برداشته شود به پاس آن چندین قدم بر خواهند برداشت و محبتی را که دریافت می کنند به شکلی مضاعف به مخاطب خود بر می گردانند.

حجت الاسلام واعظ موسوی، دلبری کردن و اظهار علاقه به زنان را از دیگر نکات قابل توجه در مردان معرفی و افزود: اظهار علاقه می تواند به شکل هایی مختلفی از جمله آراستگی ظاهر مرد و لطافت در رفتار و کلام او بروز یابد.

او سه نکته مهم را به زنان جوان گوشزد نمود و ادامه داد: با توجه حساسیت مردان به روابط همسرشان با نامحرم، لازم است خانم هاروابطشان را با افراد نامحرم مدیریت کنند و به گونه ای رفتار نکنند که اطمینان قلبی مرد از آنان سلب شود.
 
کارشناس مسائل خانواده گفت: تکریم و حفظ حرمت مرد در خانواده از دیگر موضوعاتی است که زنان باید نسبت به آن آگاه باشند و با اطاعت پذیری از او جایگاه و اقتدار او را حفظ کنند زیرا حفظ این جایگاه به شدت در افزایش تعهد و کارایی مرد در خانواده موثر است؛ همچنین زنان باید همچون مردان عشق ورزی و دلبری کردن را بلد باشند و اصطلاحا زن مظهر ناز و مرد مظهر نیاز باشد.

 بیست وسومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی"طرح ملی همسفرتابهشت" به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از دی تا اسفندماه جاری در مشهد مقدس برگزار می شود.
 
انتهای پیام//ف.ک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.