به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شاتا، رضا رحمانی در میز تخصصی تعمیق ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی اظهار کرد: هر جلسهای که در آن برای ساخت داخل قدمی برداشته شود، از زمره بهترین جلسات کاری است که شرکت میکنم و بهترین اوقات من تلقی میشود.
وی افزود: این حرکت بزرگ در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای دولت پیش برده میشود و از همه شرکتهای سفارش دهنده و سازنده که در این راه گام برمی دارند تشکر ویژه میکنم.
وی ادامه داد: ساخت داخل مقوله و مفهومی است که آثار و برکات فراوانی برای آینده کشور دارد که نزدیکترین و ملموسترین اثر آن ایجاد اشتغال برای جوانان این مرز و بوم است.
رحمانی تصریح کرد: ساخت داخل در رونق صنعت، رونق دانشگاه و مراکز علمی کشور، خودکفایی، قطع وابستگی، جلوگیری از خروج ارز و حتی بسیاری از متغیرهای کلان اقتصادی و توسعهای کشور تاثیر بسزایی دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: پرچمدار ساخت داخل و خودکفایی در کشور رهبر معظم انقلاب هستند و ایشان همواره بیشترین توصیهها و تاکیدات را روی این موضوع دارند.
رحمانی افزود: رهبر معظم انقلاب برای برافراشته بودن پرچم ساخت داخل، خودکفایی و مدیریت واردات همواره تاکید فرموده اند.
وی اضافه کرد: امروز محور کار در این وزارتخانه و به تعبیری در همه دستگاههای مرتبط با بخش تولید کشور با ساخت داخل است و همه اقدامات و تصمیمات باید متناسب با این مهم پیش رود.
وزیر صمت تاکید کرد: همه ما خدمتگزار صنعتگران و به نحوی وکیل مدافع تولیدکنندگان هستیم، البته انتظار دارم این روحیه در تمام ارکان وزارتخانه مورد توجه جدی باشد.
رحمانی ادامه داد: امروز به این باور رسیده ایم که همگی ما باید حامی تولیدکنندگان باشیم و حتما این نگرش به یک فرهنگ عمومی در سطح جامعه و در تفکر هر یک از عوامل موثر در امورات مرتبط با حوزه تولید تبدیل شود.
وی گفت: همه باید به این باور و احساس برسند که راه حل نجات کشور و اشتغال آفرینی رونق تولید میباشد؛ چرا که تولید یک بخش مولد است و سایر بخشها اعم از خدمات نیز باید بر روی آن بنا شده و مورد حمایت قرار گیرند.
رحمانی افزود: در همین شرایط خاص کشور و با تدابیر اتخاذ شده، در قیمت و کیفیت انواع محصولات تولیدی کشور، به واقع و در عمل ارتقا یافته ایم و بخشهای مختلف صنعتی کشور به خوبی تقویت شده اند.
وزیر صمت اضافه کرد: انجام به موقع تعهدات و پایبندی به زمان قراردادهای مربوط به همکاریهای صنعتی باید در دستور کار ویژه قرار بگیرد و به تعبیری از اینکه این مشکل به آفتی در توسعه همکاریها تبدیل شده است باید از بین رفته و به حداقل ممکن تنزل یابد.
رحمانی با اشاره به برخی سخت گیریهای غیر ضروری در روند شناسایی نمونههای داخلی در واردات کالاهای مشابه خارجی، خاطرنشان کرد: بنده شخصاً پرچمداری ساخت داخل را در این وزارتخانه بر عهده گرفته ام.
وی در ادامه به سامانه توانیران و اینکه سامانه جدیدی است که برای حمایت از ساخت داخل ایجاد شده اشاره کرد و گفت: لازم است همه اقلام ساخت داخل شده در این سامانه بارگذاری شود و دفاتر مربوطه ملزم اند از این سامانه استعلام کنند در مقابل مرکز ساخت داخل وزارتخانه موظف است سامانه را به طور منظم بروز نماید.
وی تاکید کرد: هر کجا که ظرفیت و زمینه ساخت داخل کالایی وجود دارد، اما شاهد واردات مشابه خارجی هستیم؛ آنجاست که باید با جدیت ورود کنیم و سخت گیری را حتی با اعمال ممنوعیت دنبال کنیم، چراکه بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب واردات کالایی که امکان ساخت داخل آن وجود دارد، حرام است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در فرایند تایید ساخت داخل هر نوع کالا، نباید شرایط به گونهای باشد که در کارها کندی ایجاد کند و البته مرکز ساخت داخل به عنوان یک وظیفه محوری باید به این مهم ورود کرده و به کارها سرعت ببخشد.
رحمانی گفت: هم اکنون قانون ساخت داخل موجود است و علاوه بر ظرفیتهای این قانون، با توجه به تاکیدات رهبری انتظار میرود که همه بخشها و دستگاههای مرتبط پای کار بیایند و روند کارها را به سمت حل مشکلات و تسهیل امور سوق دهند.
وی افزود: کشور در شرایط جنگ اقتصادی است و ضرورت دارد که همه دستگاه ها، ظرفیتهای قانونی خود را برای حل مشکلات به کار ببندند.
وزیر صمت اضافه کرد: با توجه به امکانات، ظرفیتها و مزیتهای بالقوه کشور، ما میتوانیم با اراده جدی مشکلات را حل کنیم و امروز در سایه همین اراده و خواست مشترک است که میز تخصصی تعمیق ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی برگزار میشود.
رحمانی ادامه داد: قانون ساخت داخل باید به همه صنعتگران، انجمنها و تشکلها و بخشهای مرتبط معرفی شود تا زمینه بهره برداری حداکثری از ظرفیتهای آن بیش از این فراهم شود.
وی در پایان تصریح کرد: در صنعت پتروشیمی تکمیل حلقههای زنجیره تولید باید در اولویت قرار بگیرد، البته این تجربه در صنایع مختلف اعم از لاستیک، پارچه و... در دستور کار قرار گرفته و موفقیتهای خوبی نیز حاصل شده است.
در این مراسم ۱۳ قرارداد بین طرف سفارش دهنده و شرکتهای تولیدکننده به ارزش ۵۰ میلیون یورو امضا شد.
انتهای پیام/