به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف گوشت فرآوری شده مانند بیکن، هات داگ و کالباس و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی (CVD) و مرگ را نشان میدهد.
میزان بالای چربیهای اشباع شده در این مواد غذایی به همراه سطح بالای نمک و مواد نگهدارنده دلیل این ارتباط را توضیح میدهد. تحقیقات جدید نشان میدهد که مقدار کمی از این غذاها برای به خطر انداختن سلامتی کافی است. اما نتایج بررسی در مورد گوشتهای دیگر مانند گوشت قرمز فرآوری نشده، مرغ یا ماهی چطور است؟ آیا این مواد غذایی به همان گونه در بیماری قلبی و عروقی تأثیر میگذارند؟
نتایج چندین مطالعه دیگر تا حدی متفاوت است. گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر ویکتور دبلیو ژونگ، از دانشگاه کرنل ایتاکا و نیویورک برای انجام یک متاآنالیز جدید از ۶ مطالعه موجود، تصمیم گرفتند. تجزیه و تحلیل جمع شده در مجله JAMA داخلی پزشکی به چاپ رسید. در این بررسی بیش از ۲۹ هزا بزرگسال آمریکایی که در ابتدای مطالعه CVD نداشتند، انتخاب شدند که ۴۴ درصد مرد و ۳۱ درصد غیر سفید پوست بودند.
محققان، دادههای رژیم غذایی شرکت کنندگان را بین سالهای ۱۹۸۵-۲۰۰۲ ثبت کرده بودند و به مدت ۳۰ سال تا ۲۰۱۶، از نظر بالینی دنبال کردند. پس از بررسیها، تعداد ۶ هزار و ۹۶۳ عوارض جانبی قلبی عروقی و ۸ هزار و ۸۷۵ مرگ ناشی از این حوادث ثبت شد. از حوادث قلبی عروقی، ۳۸.۶ درصد موارد بیماری عروق کرونر قلب، ۲۵ درصد سکته مغزی و ۳۴ درصد نارسایی قلبی داشتند.
محققان برای تعیین اینکه یک وعده غذایی گوشت و ارزیابی رژیم غذایی شرکت کنندگان چگونه است، از پرسشنامه فرکانس مواد غذایی ویل استفاده کردند. یک وعده معادل چهار اونس گوشت قرمز پردازش نشده یا سه انس مرغ و ماهی است. در مورد گوشت فرآوری شده، یک وعده شامل ۲ برش بیکن، ۲ قطعه کوچک سوسیس یا یک هات داگ است.
متوسط مصرف از نظر وعدههای غذایی گوشت، مرغ و ماهی در هفته ۱.۵ گوشت فرآوری شده، ۳ مورد گوشت قرمز فرآوری نشده، ۲ مورد مرغ و ۱.۶ ماهی است.
نویسندگان میگویند: رژیم غذایی ناسالم همراه با مصرف سیگار، ابتلا به دیابت و شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل و رژیم غذایی موجب تشدید بیماریهای قلبی عروقی و مرگ میشود. CVD خطر ابتلا به مرگ را تا ۷ درصد افزایش میدهد.
در نهایت این دانشمندان معتقدند که مصرف گوشت فرآوری شده، گوشت قرمز فرآوری نشده و مرغ به طور قابل توجهی با بیماری قلبی عروقی در ارتباط است، اما مصرف ماهی چنین نیست.
جزئیات این تحقیق نشان میدهد که به ازای هر ۲ وعده اضافی گوشت فرآوری شده در هفته، خطر نسبی مرگ و میر در مقایسه با کسانی که گوشت فرآوری نشده نمیخورند، ۳ درصد افزایش یافته است. خطر نسبی بیماریهای قلبی عروقی برای هر ۲ وعده گوشت فرآوری شده در هفته ۷ درصد افزایش یافته است و برای گوشت قرمز فرآوری نشده، این خطر ۳ درصد است. افزایش ۲ وعده هفتگی مرغ با خطر نسبی ۴ درصد بیشتر است، در حالی که ماهی با خطر بیماریهای قلبی عروقی همراه نیست.
محققان همچنین خاطرنشان میکنند که تحقیقات بیشتری برای تقویت یافتهها ضروری است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/