عجم رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: رعایت ضوابط بهداشتی در مرغداریهای تخمگذار بسیار حیاتی و مهم است و باید با مسئولیت مستقیم یک نفر دامپزشک کنترل و پایش شود.
او با اشاره به تفاوت مرغ تخمگذار و گوشتی در حساسیت آنها به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزود: در سال ۹۶ بیش از ۲۵ میلیون از جمعیت مرغ تخمگذار کشور در اثر آنفولانزا تلف شده اند.
عجم ادامه داد: همچنین کنترل سالمونلا در این مرغداریها به دلیل مصرف روز افزون تخم مرغ، اهمیت دو چندان دارد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اظهار کرد: مرغهای تخمگذار به دلیل دوره نگهداری طولانیتر میتوانند به بیماریهای مهم ویروسی از قبیل نیوکاسل مقاوم شده و آنرا از طریق کود مرغداری به مرغداریهای گوشتی منتقل نمایند، لذا مدیریت صحیح سالم سازی کود و حمل بهداشتی آن حائز اهمیت میباشد.
او در خصوص وضعیت مرغداریهای تخمگذار استان گفت: هم اکنون ۳۴ واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه در حال فعالیت میباشند.
عجم با اشاره به اینکه ۴ واحد آنها بالای ۲۰۰ هزار ظرفیت دارند گفت: تعدادی از این واحدها سن مجاز ۹۰ هفته را رعایت نکرده و باید اقدامات لازم برای حذف گلههای مسن در استان توسط اتحادیه مرغداران انجام شود.
او در مورد مزایای بکارگیری مسئول فنی دامپزشک در مرغداریهای تخمگذار توضیح داد: این دامپزشکان نماینده بخش حاکمیت بوده و علاوه بر انجام نمونه گیریهای دورهای سالمونلا و امضای گواهیهای بهداشتی جوجه ریزی، امکان صدور مجوزهای حمل تخم مرغ و کود و ... را نیز خواهند داشت.
انتهای پیام / ط ا