محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که پرستاران با آن دست و پنجه نرم میکنند بحث حقوق پایین آنها نسبت به کار سخت و طاقت فرسا در بیمارستانها و مراکز درمانی کشور است.
شریفی مقدم گفت: حقوق برخی از پرستاران بر اساس قانون کار است و سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد میزان دستمزد آنها افزایش پیدا میکند. پرستاران به علت دریافتی کم مجبور هستند که روزانه ۲ تا ۳ شیفت کاری در بیمارستانها حضور پیدا کنند که بسیار سخت است.
او ادامه داد: یکی از موضوعاتی که همواره وزیر بهداشت به آن تاکید دارد، استقلال پرستاران است. معتقدم که افزایش حقوق و دستمزد پرستاران میتواند به نوعی یک هویت مستقل برای همکارانم در بیمارستانها و مراکز درمانی ایجاد کند.
شریفی مقدم تاکید کرد: متاسفانه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از حدود ۱۲ سال تصویب در مجلس شورای اسلامی هنوز به دلیل برخی کارشکنیها در کشور اجرا نشده است و پرستاران بابت ارائه خدمات بهداشتی- درمانی در بیمارستان و مراکز درمانی تعرفه ندارند؛ به همین دلیل میتوان گفت که حقوق دریافتی آنها متناسب با سختی کار پرستاران نیست.
دبیر کل خانه پرستار ایران افزود: قانون پنج ساله ششم توسعه تاکید زیادی بر اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی دارد. معتقدم که اجرای این قانون باعث کاهش هزینههای درمانی، صندوقهای بیمه گر و دولت است .
شریفی مقدم اضافه کرد: اگر بخشی از پولی که بابت انجام دیالیز و دیگر موارد مانند: تزریقات وریدی به پرستار پرداخت شود، هزینههای درمانی مردم و سازمانهای بیمهگر کاهش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: کمبود ۱۵۰ هزار پرستار در کشور
شریفی مقدم گفت: برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری حدود هزار میلیارد تومان پیشنهاد دادیم و بار مالی ویژه اجرای این قانون کاهش پیدا میکند. حذف طرح قاصدک چیزی جز انحراف افکار عمومی نیست و مطالبه اصلی پرستاران در کشور محسوب نمیشود.
او یادآوری کرد: معتقدم در خدماتی مانند دیالیز و تزریقات وریدی فقط مهر پزشک در نسخه میخورد و تمام کارها به وسیله پرستاران انجام میشود.
انتهای پیام/