به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا میخواهید میزبانی شما در همه جهات تمام و کمال باشد؟ این مقاله به شما کمک میکند تا یک میهمانی بی نقص داشته باشید. اول ببینید چه تعداد مهمان دارید. اگر تعداد بچهها زیاد باشد، میتوانید یک میز مخصوص فقط برای بچهها بچینید.
اما اگر میخواهید که بچهها هم سر همان میز اصلی بنشینند، اگر بچههای خیلی کوچک هم در جمع وجود داشته باشد، باید از صندلیهای مخصوص کودکان استفاده کنید.
تعیین کنید که چه تعداد از مهمانان مینشینند. برای راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر است پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مهمان مرد هم باشد، مطابق اصول باید سمت راست میزبان زن بنشیند و اگر مهمان زن در بین مهمانان باشد باید سمت راست میزبان مرد بنشیند.
برای مهمانیهای بزرگ باید ببینید چه کسانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنها را پیش هم بنشانید.
تصمیم بگیرید که میخواهید از رومیزی استفاده کنید یا خیر. اگر رومیزیتان سفید و جنس آن لیز باشد لازم است که زیر آن حتماً چیزی بیندازید که روی میز لیز نخورد. رومیزی باید تقریباً به اندازه ۳۰ سانتیمتر از میز آویزان باشد. اگر شامتان بوفه است، رومیزی باید تا زمین باشد.
وقتی رومیزی را تنظیم کردید میتوانید میز را بچینید. با تا کردن دستمالها شروع کنید و آنها را در وسط جای نشستن هر مهمان قرار دهید. چنگال بزرگ را در سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید.
یک بشقاب مخصوص سالاد در سمت چپ چاقوها بگذارید. بشقاب غذا وقتی مهمانان مینشسنند نباید روی میز باشد. یک چاقو در سمت راست دستمال بگذارید طوریکه قسمت برش دهنده آن به سمت بشقاب باشد. اگر غذایتان استیک یا مرغ است میتوانید از چاقوی استیک هم استفاده کنید.
اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشقهایی که روی میز میگذارید باید دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوری باید در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری باید در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین میتوانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی میز بگذارید.
بشقاب نان را با یک چاقوی کره خوری در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید. لیوان آب را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها بگذارید. در سمت راست این لیوان میتوانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید.
اگر قهوه یا چای هم سرو میکنید، یک فنجان در سمت راست همه این وسائل و یک قاشق چای خوری در سمت راست فنجان قرار دهید. هیچوقت دو نفری را که همیشه کارشان به بحثهای طولانی و بد میکشد را کنار هم ننشانید.
حداقل سه چهار ساعت قبل از برگزاری مهمانی میوهها را با سلیقه تمام در ظرف یا سبد میوه بچینید. برای زیباتر شدن ظرف میوه میتوانید از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده نمایید. میوه انار را میتوانید بصورت دانه شده سرو نمایید.
میز غذا را میتوانید پیش از ورود مهمانان آماده نمایید. هر وسیلهای که با دست راست گرفته میشود مانند کارد، قاشق و لیوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته میشود مانند چنگال طرف چپ بگذارید.
وسط میز را میتوانید با یک گلدان گل تزیین نمایید. بر سر سفره غذا گلهایی را که دارای عطر تند هستند مانند گل مریم قرار ندهید، زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد میکند.
سعی کنید ظرفهایی که در مهمانی استفاده میکنید از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگی داشته باشد. برای مهمانی شام میتوانید شمعدان را در دو طرف طولی میز قرار داده و در هنگام صرف شام از نور سالن کم کرده و شمعها را روشن نمایید.
برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست و به جای گلدان میتوانید یک ظرف میوه وسط میز بگذارید. برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده نمایید و یک گلدان گل در وسط میز قرار دهید. برای هر فرد یک فنجان و نعلبکی چایخوری، کارد کره خوری و قاشق مربا خوری و دستمال اختصاصی بگذارید.
اگر برای گرم کردن نان از تستر استفاده میکنید دستگاه را نزدیک میز صبحانه قرار دهید. شما میتوانید با هر چه در منزل دارید غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران، کشمش، زرشک، خلال پسته و پرتقال تزیین نمایید.
روی کاسه ماست را با برگهای نعناع، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید. برای سبد سبزی نیز میتوانید تربچه و پیازچه را برش زده و داخل آب سرد بگذارید تا کاملا باز شود و سپس برای تزیین روی سبزی از آن استفاده نمایید.
برای مهمانی نهار معمولا پیش از نهار هیچگونه پذیرایی انجام نمیشود و شاید فقط یک فنجان چای یا شربت، زیرا فاصله ورود مهمانان تا صرف نهار کوتاه است اشتهای آنان با پذیرایی قبل از نهار از بین میرود. بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی انجام میشود.
برای مهمانی شام در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع نمایید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید. در فصل زمستان با شیر کاکایو، قهوه و چای همراه با شیرینی پذیرایی را آغاز نمایید.
پس از صرف غذا مهمان را تنها نگذارید و سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید. حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است، زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن.
بهتر است آقا و خانم میزبان در انتهای میز غذا خوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند. زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشیند.
باید سعی شود که گروهای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگ ترهای فامیل در راس میز و جوانترها در سمت دیگر. غذا باید در جهت عقربههای ساعت و از چپ به راست سرو گردد و ظروف غذا باید از سمت راست مهمانها جمع آوری کرد.
منبع:ایران ناز
انتهای پیام/