به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اندروید بدون شک در حال حاضر محبوبترین سیستمعامل برای گوشیهای هوشمند است. از چندین سال گذشته تاکنون، سهم این سیستمعامل در بازار تلفن همراه به ۸۶ درصد رسیده است.
گستردگی کاربران روی پلتفرم اندروید باعث جلب توجه توسعهدهندگان گستردهای نیز شده است. در نتیجه، هزاران اپلیکیشن رایگان در Google Play Store و سایر فروشگاههای مشابه ارائه شدهاند. برنامههایی که بسیاری از آنها، از طریق نمایش تبلیغات به کاربران کسب درآمد نموده و گاهی هم باعث آزار و اذیت آنها میشوند.
تبلیغات و آگهیهای بازرگانی به توسعهدهندگان کمک میکنند که به کار خود ادامه داده و با وجود ارائهی برنامههای رایگان یا ارزانقیمت، امرار معاش کنند. یک تبلیغ مثبت و مرتبط در بسیاری از موارد میتواند باعث تجربهی کاری بهتری برای کاربر نیز باشد. اما در مواردی، جانمایی نادرست و انتخاب ضعیف تبلیغات میتوانند آنها را بسیار آزاردهنده و مزاحم نشان دهد.
این اتفاق روی تجربهی کار با اپلیکیشن تأثیر منفی خواهد گذاشت. بعضی از تولیدکنندگان چینی حتی از نمایش تبلیغات به صورت بنر روی نمایشگر برای کسب سود بیشتر استفاده میکنند. شیائومی یک مثال بسیار خوب در این زمینه است که از همین روش برای جذب سود و سرمایه استفاده میکند.
راههای بسیار زیاد دیگری نیز توسط سایر تولیدکنندگان و توسعهدهندگان برای بمباران تبلیغات در اقصی نقاط گوشی کاربر استفاده میشود که مسلماً باعث نابودی تجربه مثبتی شده که در هنگام نصب و اولین استفاده از آن نرمافزار به وجود آمده بود. به همین دلیل، بسیاری از کاربران مجبور میشوند به دنبال راههایی برای مسدود کردن آگهیهای غیرضروری بگردند.
البته بعضی توسعهدهندگان نسخههایی گرانقیمت و بدون تبلیغات از اپلیکیشنهای خود نیز ارائه میکنند؛ اما حقیقت این است که تعداد افرادی که نسخه رایگان را ترجیح میدهند به مراتب بیشتر از افرادی است که حاضرند برای یک نرمافزار معمولی دست به جیب شوند.
راههای زیادی برای حذف آگهیهای فراگیر در اندروید وجود دارند، اما بیشتر آنها نیازمند دسترسی روت به سیستمعامل میباشند. ابزارهایی هم که مدعی مسدود کردن آگهیها بدون این دسترسی هستند نیز معمولاً یا اثربخش نیستند و یا میزان مصرف باتری شدیدی دارند که باعث میشود ضررشان بیشتر از فایدهشان باشد.
اما در این مطلب قصد داریم اپلیکیشنی را به شما دوستان معرفی کنیم که امکان مسدود کردن تبلیغات روی گوشی هوشمند را برای کاربران فراهم نموده و بسیاری از مشکلات ذکر شده در بالا را ندارد. در این اپلیکیشن، حتی میتوان برای نمایش تبلیغات توسط برنامههای مختلف، تنظیمات متفاوت و متناسب با آنها اعمال کرد.
این اپلیکیشن اندرویدی DNS۶۶ نام دارد و توسط توسعهدهندهای به نام Julian Klode برای مسدود کردن تبلیغات در سطح DNS طراحی شده است. روش کار DNS۶۶ مؤثر است و سرعت کار گوشی را نیز کاهش نمیدهد. این اپلیکیشن از هر Adblocker مبتنی بر VPN دیگری بهتر است و با توجه به مصرف کم باتری، بسیار کمضررتر از سایر همخانوادههای خود است.
مورد بعدی این است که با استفاده از DNS۶۶ پهنای باند کمتری از اینترنت دستگاه شما اشغال میشود. اپلیکیشنهای دیگری مثل Netguard، AdGuard، No root ad-blocker و چند گزینهی دیگر نیز با همین روش کار میکنند، اما بر خلاف این گزینهها، اپلیکیشن مسدودکنندهی تبلیغات آقای کلود، یک برنامهی رایگان و متنباز است.
نکته: ما در شهر سختافزار استفاده از ابزارهای مسدودکنندهی تبلیغات و جلوگیری از نمایش آگهیها توسط برنامهها به هر روشی را توصیه نمیکنیم. همانطور که گفته شد، نمایش تبلیغات برای بسیاری از توسعهدهندگان تنها راه کسب درآمد و ادامهی حیات اپلیکیشنها هستند و در مواردی هم، اگر به خوبی طراحی و انتخاب شده باشند، میتوانند اطلاعات مفید یا سرگرمیهایی را به کاربر هدیه دهند. ضمن اینکه مشاهده و کلیک روی این آگهیها نیز میتواند راهی برای حمایت و قدردانی کاربر از توسعهدهندهی برنامه باشد.
نیازمندیها:
دریافت اپلیکیشن DNS۶۶
سیستمعامل اندروید نسخهی ۵.۰ به بالا
اعمال تنظیمات لازم روی گوشی برای امکان نصب اپلیکیشن از «منابع ناشناخته»
گامها: مسدود کردن آگهیهای سیستمی روی اندروید
برای خلاص شدن از شر آگهیهای آزاردهنده روی گوشی هوشمندتان بدون نیاز به روت کردن گامهای زیر را با دقت انجام دهید:
۱- امکان نصب اپلیکیشنهای ثالث را با فعال کردن «منابع ناشناس» یا «Unknown sources» از قسمت Settings>Security>Unknown sources روی گوشی خود ایجاد کنید.
۲- فایل APK که در قسمت نیازمندیها ارائه شده را دریافت کرده و روی گوشی خود نصب کنید.
۳- پس از نصب موفقیتآمیز اپلیکیشن، آن را اجرا کرده و راهنمای آن با عنوان «Get Started» برای معرفی ویژگیها نمایش داده میشود. بخش start screen به شما اجازه میدهد گزینهی «Resume on system start-up» را برای اجرای برنامه در هنگام روشن شدن سیستم انتخاب کنید.
نکته: اپلیکیشن DNS۶۶ در ابتدای کار روی مصرف باتری تأثیر میگذارد، اما به محض اینکه با تنظیمات مناسب اجرا شده و عملیاتی شود، دیگر اثر چندانی روی آن نمیگذارد.
۴- کاربر به سادگی میتواند بخشی از آگهیها را فیلتر و مسدود کند. این اپلیکیشن زبانهای با عنوان Hosts دارد که کاربر از طریق آن میتواند آدرسهای مشخصی را فیلتر کند. امکان مشاهدهی آدرس مربوط به هر آگهی که دادهای را روی گوشی میفرستد در این برنامه وجود دارد.
۵- پس از تجدید کردن نمایش زبانهی hosts، میتواند لیست کاملی از آدرسهایی که آگهیها را روی دستگاه ارسال میکنند ببینید و امکان اجازه دادن یا رد کردن دسترسی به هر آدرس در آن را خواهید داشت.
۶- وقتی کارتان با انتخاب هاستها تمام شد، به عقب و صفحهی اصلی اپلیکیشن باز گردید.
۷- روی صفحهی خانه یا شروع، کاربر میتواند به سرعت ارتباط VPN را با انتخاب دکمهی Start در پایین صفحه ایجاد کند.
۸- در DNS۶۶ میتوانید برنامههایی را نیز انتخاب کنید تا بتوانند آگهیهای خود را نمایش دهند. با کمک این ویژگی میتوانید از تنبیه شدن برنامههایی که تبلیغاتشان مزاحمتی ندارد جلوگیری کنید.
۹- کاربر میتواند سرویس مربوط به این اپلیکیشن را از نوار هشدار اندروید غعال یا غیرفعال کند. در زمان فعال بودن سرویس، یک آیکون کلید کوچک روی نوار هشدار نشان داده میشود.
بر اساس قابلیتهای بالا، DNS۶۶ را میتوان یک راه منطقی و مؤثر برای مسدود کردن آگهیهای مزاحم دانست.
گامهایی برای مسدود کردن تبلیغات بدون نصب اپلیکیشن
در اندروید حتی بدون نصب نرمافزار اضافی روی سیستم هم میتوان از نمایش تبلیغات جلوگیری کرد. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
۱- از قسمت تنظیمات گوشی، به مسیر Settings>WiFi&Internet or More Connection Settings>Private DNS بروید.
۲- گزینهی Private DNS provider hostname را انتخاب کنید.
۳- حالا میتوانید یکی از این گزینههای DNS را برای محافظت از انواع خاصی از آگهیها انتخاب کنید:
dns.adguard.com – dns-family.adguard.com: برای مسدود کردن تبلیغات مرتبط با بزرگسالان
dns-de.blahdns.com: یک پروژهی ذوقی کوچک با قابلیت AdBlock
۴- پس از تایپ کردن نام DNS مربوطه، گزینهی Save را انتخاب کنید.
۵- حالا میتوانید از مرور در اینترنت بدون نمایش تبلیغات لذت ببرید.
۶- کاربران کروم میتوانند با رفتن به آدرس chrome://flags و غیرفعال کردن پرچم enable-async-dns محکمکاری کنند.
۷- کاربران شیائومی با توجه به غیرفعال بودن Private DNS در گوشیهای MIUI ۱۰ نیاز به انجام یک کار دیگر برای فعال کردن DNS شخصی دارند.
این گام اضافی را میتوان با کمک اپلیکیشن QuickShortcutMaker و انتخاب گزینه com.android.settings.Settings$NetworkDashboardActivity برداشت.
این موارد چند راه ساده برای حذف تبلیغات از گوشیهای اندرویدی بدون تأثیر گسترده روی مصرف باتری و نیاز به پذیرفتن ریسک روت کردن دستگاه بودند. اگر گزینههای دیگری میشناسید، در بخش نظرات به ما و سایر خوانندگان معرفی کنید.
منبع: شهر سخت افزار
انتهای پیام/