فرزانه باقر زاده، رئیس انجمن تغذیه استان البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،گفت: جویدن آدامس های بدون قند که توسط قندی به زایلیتول شیرین شده باشد، با تحریک بزاق، باعث کاهش پوسیدگی میشود.
او افزود: شکلات، آب نبات، نوشابههای گازدار و شیرینی ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر،کربوهیدرات ها توسط باکتری های موجود در دهان تجزیه و اسیدی ایجاد می کنند که دچار پوسیدگی دندان می شود.
رئیس انجمن تغذیه افزود: هرچه مواد غذایی پوسیدگی زا بیشتر روی دندان باقی بمانند، فرصت بیشتری برای باکتری های دهانی ایجاد میشود تا اسید بیشتری تولید کنند.
او افزود: نوشابه های گازدار، چای شیرین، قهوه و شیر شیرین شده و آب میوههای شیرین نیز بسیار خطرناک است و بدترین نوشیدنی برای دندان است.
رئیس انجمن تغذیه البرز گفت: چای تلخ یا کم شیرین، شیر و آب بهترین نوشیدنی هایی هستند که به حفظ سلامت دندانها کمک میکند.
باقرزاده افزود: هموطنان از جویدن مواد بسیار اسیدی مثل لیمو یا مرکبات هم خودداری کنند زیرا اسید این میوهها مینای دندانها را در خود حل و باعث سایش تدریجی دندان ها میشود.
انتهای پیام / ر. ش