به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی احتشامی مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل رازی گفت: راه اندازی کارخانه بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن کشور در خوزستان یکی از اقدامات مهم زیست محیطی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که برای اولین بار در کشور و با حضور رئیس سازمان محیط زیست به بهره برداری رسید.
او افزود: راه اندازی این کارخانه گامی موثر به منظور دستیابی به صنعت سبز و تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده است.
به گفته احتشامی، جلوگیری از ورود یکهزار کیلوگرم بر ساعت گاز دی اکسید کربن به جو، کاهش میزان قابل توجه انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر، صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا از دیگر تاثیرات زیست محیطی افتتاح این کارخانه در خوزستان است.
مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل رازی بیان داشت: این کارخانه با هدف اجرای پروتکل کیوتو و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و مکانیسم توسعه پاک جهت جلوگیری از گرمایش جهانی و به حداقل رسانی گازهای آلاینده زیست محیطی، در شرکت خمیرمایه و الکل رازی با حضور رییس سازمان محیط زیست به بهره برداری رسید.
این مقام مسئول تصریح کرد: کارخانه بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن معادل ۳۲۷ هزار و ۲۷۲ تعداد درخت در سال به منظور کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن به یاری محیط زیست منطقه میآید. هر درخت در سال توانایی جذب حدود ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن دارد.
او اذعان داشت: واحد تولید گاز بیو دی اکسید کربن اولین کارخانه به روش تخمیر است. با بازیابی و عرضه دی اکسید کربن تولید شده در این کارخانجات میتوان از مصرف سوختهای فسیلی یا مواد معدنی برای تولید این گاز جلوگیری کرد و به میزان قابل توجهی از نشر گازهای گلخانهای جلوگیری کرده و باعث بهبود شرایط محیط زیست میگردد.
اقدامات محیط زیستی شرکت توسعه نیشکر ارزشمند است
محمدرضا صعودی عضو کارگروه صنایع تخمیر و محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری کشور با نام بردن از شرکت خمیرمایه و الکل رازی شرکت توسعه نیشکر به عنوان یکی از شرکتهای بزرگی که در تلاش برای دوستی با محیط زیست است، گفت: این شرکت بزرگترین صنعت تخمیری در کشور را ایجاد کرده است و نیمی از اتانول کشور توسط این مجموعه صنعتی تولید میشود.
او افزود: از نکات بارز و قابل توجه در این شرکت مسئولیت پذیری است که تلاش میکند مشکلات زیست محیطی اش را برطرف سازد. همچنین این شرکت موفق شده برای مهار گاز دی اکسید کربن که در اثر تخمیر ایجاد میشود، اقدام کند که ارزشمند است. در عین حال امیدواریم که شرکت خمیرمایه و الکل رازی موفقیت بیشتری در زمین فرآوری ویناس به دست بیاورد.
صعودی با تاکید بر لزوم ارتباط مسئولان با دانشگاه برای رفع مشکلاتی نظیر آلودگیهای محیط زیستی اظهار کرد: ما نیاز داریم که چرخهای بین دولت، صنعت و دانشگاه ایجاد شود تا در آن مسائل و مشکلات استان که برای رفع آنها میتوان از دانش زیست فناوری استفاده کرد، تعریف شود و چالشهای استان را بتوانیم با اولویت بندی کردن، حل کنیم و امیدواریم صنعت نیز این ظرفیت را پیدا کند تا برای حل مشکلاتش از دانشگاهیان بهره ببرد.
انتهای پیام/گ