به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، یوسف خدادادی، معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت: انتخاب اصلح در گرو پرهیز از تعصب به طایفه گری، قومی و قبیله گری و بر مبنای تعهد و تخصص افراد اتفاق میافتد.
او با اشاره به نزدیک شدن به ایام انتخابات بر اهمیت لزوم شرکت در انتخابات و حضور گسترده و پرشور مردم تاکید کرد و گفت: انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی نماد دموکراسی و تعیین سرنوشت کشور به دست ملت است و حاصل ثمره خون شهدا و ایثارگریهای بی شمار ملت ایران میباشد.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل در ادامه ضمن پرداختن به موضوع انتخابات و تشریح موضوع طایفه گرایی، قومی و قبیله گری در انتخابات گفت: طایفه گری، قومی و قبیله گری در ذات خود و اگر بر اساس موازین صحیح قانونی و شرعی باشد موضوع قابل قبول و پسندیده است، ولی چنانچه این موضوع باعث انحراف در انتخاب افراد اصلح شود بطوریکه شایسته سالاری، تعهد و تخصص را تحت شعاع خود قرار داده موجب شود تا منافع فردی به منافع ملی و کلان کشور ترجیح داده شود یک اصل مذموم ناپسند است؛ لذا مردم باید با بصیرت و آگاهی نسبت به انتخاب افراد اصلح و شایسته در پای صندوقهای رای حضور یابند.
خدادادی با اشاره به تبعات گرایش به طایفه گری، قومی و قبیله گری گفت: یکی از عوامل اصلی عدم توسعه یافتگی و عقب ماندگی منطقه و جامعه انتخاب افراد بر اساس قومیت و طایفه گری میباشد. مسلماً افرادی که بر اساس قومیت و طایفه گری انتخاب میشوند، فقط به منافع جمع خاصی توجه خواهند داشت و منافع اکثریت را نادیده خواهند گرفت و این امر موجب بروز بسیاری از آسیبها و جرایم همچون رانت، رابطه به جای ضابطه و بسیاری دیگر از مسائل و مشکلات دیگر خواهد شد.
او در خصوص علل و عوامل مطرح شدن طایفه گری گفت: طایفه گری، قومی و قبیله گری ناشی از باورهای غلط، چشم هم چشمیها و تعصب کورکورانه، حس برتری و تقدم دانستن منابع فردی بر منافع جمعی و نیز ناشی از عدم کارکرده صحیح نهادهای مدنی و فرهنگی در جامعه است؛ بنابراین از بین بردن این حس به خصوص در موضوعات مهم همچون انتخابات در جامعه نیازمند فرهنگ سازی است که میطلبد نهادهای فرهنگی کارکردهای صحیح و دقیق و علمی در این خصوص باید داشته باشند.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل ایجاد اشتغال، توسعه و آبادانی هر جامعه را در گرو انتخاب اصلح افراد بر اساس معیارهای علمی، دینی، اعتقادی، دانش و تخصص عنوان کرد و افزود: دامن زدن به بحث طایفه گری قومی و قبیله گری به ویژه در بحث انتخابات موجب دور شدن از انتخاب افراد بر اساس شایسته سالاری خواهد شد و این مسلما به ضرر جامعه خواهد بود.
خدادادی همچنین با اشاره به نحوه انتخاب افراد در صدر اسلام برای اداره امور گفت: انتخاب افراد برای اداره امور در صدر اسلام همواره بر اساس ایمان، تعهد و شایسته سالاری بوده و افراد قبیله بر اساس این موازین عهده دار امور مملکتی میشدند لذا جامعه اسلامی ما نیز باید در انتخاب خود اولویت خود را در انتخاب افراد بر اساس تعهد و تخصص افراد قرار دهند و بر اساس آن افراد اصلح خود را انتخاب کنند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وظایف و مسئولیتهای نمایندگان مجلس پرداخت و گفت: قانون گذاری، تفسیر قانون، نظارت عام بر امور کشور، تعیین و استیضاح وزیر، سوال از وزرا و رئیس جمهور در کنار تحقیق و تفحص از عملکرد بخشهای وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی از مهمترین و شاخصترین وظایف نمایندگان مجلس شواری اسلامی است.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بیان کرد: مبنای توسعه، پیشرفت و ترقی کشور براساس قانون است بنابراین نمایندگان مجلس باید از علم، دانش، تخصص و تعهد لازم برخوردار باشند تا در تصویب قوانین صحیح و کاربردی در پیشرفت و آبادانی کشور نقشهای تأثیر گذار و پررنگ داشته باشند.
خدادادی با اشاره به وظایف بومی نمایندگان مجلس اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی نمایندگان به استناد مبنای وظایف ذاتی آنان نظارت بر حسن اجرای قانون است لذا نمایندگان وظیفه دارند در صورت مشاهده هرگونه بی عدالتی و تبعیض در بخشهای مختلف اجرایی از طریق مراجع استانی و کشوری موضوع را جهت حل مشکل گزارش نمایند.
او نظارت بر نحوه سرمایه گذاری در استان برای ایجاد واحدهای تولیدی به منظور رونق تولید و اشتغال را از دیگر وظایف نمایندگان عنوان کرد و گفت: نمایندگان میتواند با اتخاذ راهکارهای قانونی نسبت به رونق اشتغال در استان کمک نماید لذا پرداختن به موضوعات فرعی از جمله دخالت در عزل و نصبهای دولتی و یا پرداختن به امورات شخصی و فردی افراد، نمایندگان را از انجام رسالتها و وظایف خطیر خود از جمله پرداختن به مباحث کلی و برطرف کردن مسائل و مشکلات کلان منطقه باز میدارد.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل اظهار کرد: بی شک موفقیت و پیشرفت هر جامعه را مردمان آن منطقه رقم میزنند، بنابراین لازم است مردم بدون در نظر گرفتن بحثهای قبیلهای و طایفهای تنها معیار انتخاب خود را بر مبنای تعهد و تخصص افراد قرار دهند و بر همین مبنا نسبت به انتخاب افراد در روز رای گیری اقدام نمایند.
انتهای پیام/ح