به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پویا محمودیان معاون صنایع دستی کشور در نشست خبری اعلام برنامههای سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران گفت:سال۱۳۹۴طی مطالعاتی که انجام دادیم به این باور رسیدیم که برگزار کردن یک نمایشگاه ملی سالیانه در پایتخت کافی نیست و از آن سال تصمیم گرفته شد که دو نمایشگاه ملی صنایع دستی در طول سال در پایتخت برگزار شود.
او افزود:یکی از این نمایشگاه ها با نام نمایشگاه عیدانه است و نمایشگاه شهریور ما نیز در سر جای خودش برگزار می شود البته هدف اصلی ما این است که در پایان هر فصل بتوانیم یک نمایشگاه ملی صنایع دستی را در استان تهران برگزار کنیم.
معاون صنایع دستی کشور بیان کرد:امسال مکلف شدیم که نمایشگاه صنایع دستی را همزمان با نمایشگاه گردشگری برگزار کنیم و با توجه به ارتباط تنگاتنگ گردشگری و صنایع دستی سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی همزمان با هم در تاریخ ۲۳تا۲۶بهمن ماه برگزار می شوند.
محمودیان اعلام کرد:چهارلوح شهرهای جهانی ما و برند گردشگری کشور(سیمرغی که به دست صنعتگران صنایع دستی تولید شده است،رونمایی می شود.
ولی تیموری،معاون گردشگری کشور نیز گفت: اخیرا براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، یک میلیارد و ۵۰۰میلیون نفر گردشگر در سطح بین المللی داشتیم و حدود ۵۴میلیون گردشگر در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن در عرصه جهانی سفر کرده اند و ما نیز در ۱۰ ماهه گذشته امسال با ۷میلیون و ۷۸۰هزار نفر، شاهد نزدیک به۲۰درصد افزایش در حوزه ورود گردشگر بودیم البته برآوردمان این بود که امسال در مدت ذکر شده به ۱۰میلیون گردشگر برسیم.
او گفت:با وجود ویروس کرونا همچنان گردشگری ما رشد خودش را دارد و امیدواریم که شاهد روزهای پرنشاط عرصه گردشگری باشیم.
معاون گردشگری بیان کرد:۹۸۵شرکت داخلی و ۴۳شرکت خصوصی از طرف ۵کشور در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری شرکت می کنند.۱۸نمایندگی نیز از طرف ۱۳کشور خارجی دیگر در این نمایشگاه حضور دارند.
تیموری با بیان اینکه توسعه گردشگری داخلی توسعه گردشگری بین المللی را به دنبال دارد، گفت:سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری به صورت استان محور برگزار می شود و تلاش می کند همه ظرفیت های یک استان را در فضای مخصوص آن استان ارائه بدهد و به نمایش بگذارد.
نیکزاد مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی گفت:۱۳سالن به نمایشگاه بین المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی اختصاص پیدا کرده اند.کشورهایی چون ترکیه،مالزی،اندونزی،افغانستان،سوئیس،ویتنام،چین،روسیه و پاکستان در قالب شرکت های خصوصی یا نمایندگی در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
وی افزود:امسال برای اولین بار تمبر یادبودی آماده شد که در روز افتتاحیه نمایشگاه از آن رونمایی می شود.این تمبر،تمبر یادبود نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی کشورمان است.
تیموری اظهار کرد:ما نمی خواهیم بگوییم که همه چیز گل و بلبل است. اگر همه کشورها از ویروس کرونا متاثر شدند،ما ۱۰تا۱۲اتفاق ناگوار را پشت سر گذاشتیم و به طبع گردشگریمان متضرر شد.
وی ادامه داد:ما شاهد لغو صد در صدی سفرها نبودیم.در خصوص گردشگران چینی هم، اگر گردشگری مبتلا بود نمی توانست وارد کشور شود اما در غیر این صورت پذیرای گردشگر چینی هم خواهیم بود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی بیان کرد:ما با یک کار علمی به برند گردشگری کشور رسیدیم و نمی توان گفت این برند از روی برند جشنواره فیلم فجر کپی شده است.
تیموری در پاسخ به این سوال که با توجه به گفته های مونسان در یک جلسه، مجری نمایشگاه در سالهای گذشته چگونه هزینه بسیار بالایی را برای برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری دریافت می کرد،گفت:نشنیدم که وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی چنین صحبتی را کرده باشد .نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران همیشه با کمک مجری برگزار می شود و ما این نمایشگاه را یک نمایشگاه خودگردان می دانیم و وزارت، مبلغ یا پولی را بابت برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری نمی پردازد.
معاون گردشگری گفت:اطلاع دارم هم اکنون بالای ۱۰۰نفر گردشگر چینی در کشور ما هستند.ما همچنان می توانیم و باید به بازار چین به عنوان یک بازار مهم گردشگری توجه کنیم.
انتهای پیام/