به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی در برنامه تهران ۲۰ با بیان اینکه موضوع مسکن بسیار مهم و جزو وظایف ذاتی وزارت راه وشهرسازی است گفت: در چند سال گذشته اقدامات گوناگونی صورت گرفته و نهضت خانه دار شدن همواره ادامه داشته است اما وضعیت اقتصاد کلان قدرت خرید مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
او ادامه داد: در این خصوص سیاست های تولیدی اتخاذ و این سیاست ها را تبدیل به جریان پایدار مسکن خواهیم کرد.
او درباره مسئله زمین گفت: برای اقشارمحروم جامعه که تحت پوشش سازمان های مختلف و جمعیت های خیر قرار دارد زمین رایگان است و هم اکنون در اختیار دستگاه های مختلف قرار گرفته است.
اسلامی تصریح کرد: پرچم دار این بخش بنیاد مسکن و کمیته حضرت امام (ره) و قرارگاه های محرومیت زدایی که در حوزه روستاها و بخش های عمرانی فعالیت می کنند هستند.
وزیر راه وشهرسازی بابیان اینکه روش دوم بهبود وضعیت زمین واگذاری اراضی ۹۹ ساله است افزود: در این نوع واگذاری که در طرح اقدام ملی مسکن هم استفاده شده سعی داریم برای اقشار ضعیف جامعه و دهک های ۳ و۴ از این فرمول استفاده کنیم.
او بیان کرد: متاسفانه برخی از افراد و دلالان سعی می کنند از طریق منابع مالی و بدون هیچ نام ونشانی و با بورس بازی قیمت زمین را افزایش دهند که این موضوع از لحاظ روانی باعث تشدید قیمت زمین می شود اما وزارت راه وشهرسازی سعی دارد با استفاده از الگوهای زمین های ۹۹ ساله این مشکل را حل کند.
اسلامی توضیح داد: نوع سوم واگذاری زمین از طریق قراردادهای مشارکت با بخش خصوصی است که سعی داریم برای دهک های ۵ تا ۷ این نوع را اجرا کنیم. و ما در طرح اقدام ملی مسکن هر ۳ نوع واگذاری زمین را پیش بینی کرده ایم.
وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه ۲۳۰ هزار نفر در مرحله اول طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده اند افزود: از این تعداد ۱۲۰ هزار نفر واجد شرایط بودند. براساس حروف الفبای استان ها از فردا پیامک تایید به متقاضیان ارسال می شود و مراحل تشکیل پرونده برای آنها انجام می شود.
او گفت: بعد از اتمام این مراحل فاز دوم ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن انجام می شود و متقاضیان در صورت ساخت واحد به صورت گروهی کار را آغاز می کنند.
اسلامی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده ساخت مسکن ملی برای هر متر مربع ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومان است گفت: متراژ واحدهای طرح اقدام ملی ۷۵ تا ۱۲۵ متر مربع است.
او گفت: هیچ زمانی اعلام نکرده ام که خانه های ۲۰ تا ۳۰ متری خواهیم ساخت و طبق قانون تمامی واحدها با متراژ متوسط ۸۰ متر است .
اسلامی با بیان اینکه در طرح مسکن مهر سعی کردیم با تصویب قانونی در برنامه وبودجه عرصه های ۹۹ ساله واحدهای مسکن مهر را به خود متقاضیان واگذار کنیم افزود:از طریق این اقدام بخش عمده ای از منابع مالی تامین و صرف ساخت خدمات زیر بنایی و روبنایی واحدها می شود که خوشبختانه استقبال بسیار زیادی از این طرح شد و بسیاری از پروژه ها نفس تازه ای از لحاظ مالی گرفته اند.
وزیر راه وشهرسازی اظهار کرد: ۱۰ هزار واحدمسکن مهر در شهر پردیس به متقاضیان واگذار شده و در یکی دوسال اخیر پیشرفت وسرعت ساخت واحدهای مسکن مهر بسیار افزایش یافته است.
او با اشاره به اینکه طبق وعده ای که در رابطه با مسکن مهر داده شده بود تاپایان سال ۹۸ مرحله اجرایی تمامی پروژه های مسکن مهر به اتمام می رسد که این وعده قطعا محقق خواهد شد افزود: تعدادی از واحدها مشکل معارض حقوقی و تعاونی دارند به طوری که در برخی از تعاونی های مسکن مهر اختلاس و یا مشکلی از سوی مدیر عامل انجام شده که تا حدودی سعی کرده ایم این مشکل برطرف شود اما تمامی واحدهایی که از سوی نهادهای وزارت راه وشهرسازی ساخته شده پرونده آنها تا سال آینده بسته می شود.
اسلامی با اشاره به اینکه وام مسکنمهر به دلیل افزایش هزینه های ساخت در این واحدها بیشتر شده است گفت: هزینه های ساخت برای بسیاری از پیمانکاران به صرفه نیست و طبق وعده ای که داده شده بود با همکاری خود مردم ساخت این واحدها را به اتمام خواهیم رساند.
وزیر راه وشهرسازی درباره تصمیمات اخذ شده برای بهبود وضعیت مستاجران هم گفت: مشوق های مالیاتی برای برخی از موجران جهت اجاره مسکن به متقاضیان تا ۲ سال ارائه شده و طرح ساخت مسکن برای مستاجران ابلاغ شده به طوری که زمین به صورت ارزان در اختیار سازندگان قرار می گیرد اما متاسفانه تاکنون از این طرح استقبال نشده است.
اسلامی در ادامه با بیان اینکه کارهای اجرایی قطعه یک آزاد راه تهران شمال و آزاد راه همت کرج تا ۳۰ بهمن ماه به اتمام می رسد توضیح داد: تمامی فعالیت های ساخت واجرای این آزاد راه به اتمام رسیده و هم اکنون در مرحله تمیز کاری و رنگ کاری خط کشی هستند. قطعه یک آزاد راه تهران شمال در هفته اول اسفند ماه با حضور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد و افتتاح آزمایشی آن هم در هفته پایانی بهمن ماه انجام می شود.
اسلامی ادامه داد: عملیات اجرایی آزاد راه تهران شمال در سال ۷۵ آغاز شدو مقرر شده بود در طول ۶ سال کل پروژه به اتمام برسد اما به دلیل برخی از مشکلات از جمله سرمایه گذاری و ایجاد برخی معارض ها کار به تعوق افتاد اما قطعه ۴ این آزاد راه که از مرزن آباد شروع شد طی سال های گذشته به بهره برداری رسید.
او افزود: از سال ۸۴ ساخت این پروژه به دست چینی ها سپرده شد که در طول ۱۷ سال تنها ۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت. از سال ۹۳ با حضور بنیاد مستضعفان و پیگیری جدی این بخش و انجام دو شیفته پروژه توانستیم پیشرفت چشمگیری پیدا کنیم .
اسلامی تصریح کرد: در این آزاد راه حدود ۳ هزار نفر به صورت شبانه روزی فعالیت داشته اند در این پروژه طولانی ترین تونل ساخته و کل پروژه به صورت هوشمند اجرایی شده است.
وزیر راه وشهرسازی بابیان اینکه سیستم هوایی کشور بسیار حساس است گفت: طی چند ماه گذشته اتفاقاتی که در حوزه هوایی رخ داده که البته به دلیل حساسیت ایجاد شده اخیر بیشتر نشان داده می شود.
او افزود: نظارت و راهبری و هماهنگی تجاری در این بخش بسیار افزایش یافته و سازمان هواپیمایی کشور به صورت کاملا سخت گیرانه اقدامات لازم را در این حوزه انجام می دهند.
او بیان کرد: با خلبان هواپیمای ماهشهر برخود جدی صورت گرفت و کمیته بررسی سوانح در این رابطه تشکیل شد و به زودی سازمان هواپیمایی کشوری بیانیه خود را در این زمینه صادر می کند.
اسلامی توضیح داد: مشکل حادثه هواپیمای کرمانشاه هم بررسی شد چرخ هواپیما در هنگام ورود به تاکسی ری به دلیل لغزندگی چند متری لیز خورد که این موضوع هم در دست رسیدگی است.
وزیر راه وشهرسازی به کلیپی که اخیر در فضای مجازی در رابطه بابرخورد خلبانی که برخی مسائل را افشا کرده هم اشاره کرد و گفت: من امروز این کلیپ را دیدم و البته به صورت کامل آن را بررسی و یا مشاهده نکردم اما به هیچ عنوان این مسائل در حوزه هوایی وجود ندارد و به شدت در اسرع وقت رسیدگی خواهد شد.
او گفت: سخت گیری های قاطع در این ایام ایجاد و کنترل نظارت ها تشدید می شود و به مسافران هوایی اعلام می کنیم اگر در برخی از پروازها خلبان مجبور به فرود در فرودگاه دیگر و با برگشت هواپیما شد به دلیل الزامات ایمنی است چراکه جان و سلامت مردم در این حوزه برای ما بسیار مهم است.
اسلامی با بیان اینکه ۱۵۰ فروند هواپیما در آسمان کشور تردد می کنند افزود: حدود ۵۰ فروند هواپیما در آشیانه هواپیما در حال انجام چک های سنگین هستند و در ۵ سال اخیر ۶۰ فروند هواپیما به دلیل فرسودگی از رده خارج شده اند .
وزیر راه وشهرسازی اظهار کرد: بعد از برجام ایران ایر۱۳ فروند هواپیما که ۳ فروند ایرباس و ۱۰ فروند ای تی آر بود را خریداری کرد و هیچ هزینه بیشتر بابت خرید هواپیما پرداخت نکرده است.
او تاکید کرد: تمامی این هواپیما ها صفر بوده و تنها برخی از هواپیماها از جمله ۳۳۰و۳۳۳ پیش ساخته شده بود که به دلیل درخواست ایران ایر این هواپیما از پیش ساخته شده خریداری و آرم ایران ایر بر آنها زده شد.
اسلامی با اشاره به اینکه باید سهم بازار خودمان در هوانوردی به ویژه در حوزه ترانزیت افزایش دهیم گفت: فرودگاه امام خمینی(ره) ۱۰ میلیون ظرفیت جابه جایی مسافر دارد که حدود ۵ میلیون آن در ترمینال یک و دو بوده و حدود ۵ میلیون آن هم با افتتاح ترمینال سلام ایجاد شده است.
وزیر راه وشهرسازی توضیح داد: در ترمینال یک و دو ظرفیت جابه جایی تا ۹ میلیون نفر هم ایجاد شده بود.
اسلامی ادامه داد: با توسعه فرودگاه و جذب سرمایه گذار به ویژه در فرودگاه امام خمینی(ره) سعی خواهیم کرد تبدیل به هاب در حوزه عمرانی به ویژه هوایی شویم.
او با اشاره به اینکه تحریم یک جنگ بزرگ و حق خوری و حق کشی است گفت: باید در این جنگ پیروز شویم و شرکت های داخلی با افزایش پرواز و افزایش ظرفیت در این بخش تاثیر گذار خواهند بود.
او بیان کرد: باید با ایجاد هاب های بزرگ عقب ماندگی های خود را در این حوزه جبران کنیم بنابراین با ایجاد ترمینال جدید این مشکل را برطرف خواهیم کرد.
اسلامی درباره برقی کردن قطار تهران مشهد هم گفت: این پروژه متوقف شده چراکه طرف خارجی پای کاری نمی آید و نه خروج خود را نفی می کند و نه آن را اعلام می کند و در صورتی که تا پایان سال تکلیف خود را مشخص نکند با یک کنسرسیوم جدید قرارداد خواهیم بست.
انتهای پیام/