فرزانه خداقلیزاده کارشناس ارشد تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کلم بروکسل گفت: کلم بروکسل یک سبزی کوچک است که خیلی در رژیم غذایی ما ایرانیها کاربرد ندارد، ولی فایده آن به قدری است که مصرف روزانه آن به افراد توصیه میشود.
او افزود: این سیزیهای کوچک یا مینی کلمها سرشار از مواد معدنی هستند که استفاده از آنها در غذا و سالاد میتواند شگفتیهای زیادی برای سلامت بدن و سیستم ایمنی ایجاد کند.
این کارشناس ارشد تغذیه درباره ویتامینهای موجود در کلم بروکسل گفت: کلم بروکسل حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر، ویتامین و بسیاری از مواد مغذی دیگری است.
خداقلیزاده تصریح کرد: کلم بروکسل به صورت خام حاوی منبع عالی ویتامین c، ویتامین k، ویتامینهای گروه B، مس، آهن، منگنز، کلسیم، فسفر، پتاسیم و اسید فولیک است. ناگفته نماند که ویتامین A موجود در کلم بروکسل به عنوان یک آنتی اکسیدان مورد نیاز برای بدن باعث حفظ غشای مخاطی، پوست و ارتقای سلامت چشم میشود، اما زیاد خوردن آن باعث نفخ معده خواهد شد؛ پس بهتر است حد تعادل در مصرف آن رعایت شود.
یشتر بخوانید: بچه میخواهید؟ "کلم بروکسل" بخورید!
او افزود: ویتامین K موجود در کلم بروکسل باعث تقویت استخوانها و حفاظت از مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره فواید ویتامین A اظهار کرد: مواد غذایی و سبزیجات حاوی ویتامین A میتوانند باعث جلوگیری از ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان ریه و دهان شوند.
خداقلیزاده ادامه داد: نقش کلم بروکسل در پیشگیری از سرطان و تجمع سموم اضافی در بدن به صورت گسترده مورد بررسیهای زیادی قرار گرفته و نتایج امیدوار کنندهای از این بابت به دست آمده است.
این کارشناس ارشد تغذیه در پایان یادآوری کرد: کلم بروکسل به علت فیبر موجود در خود میتواند از بیماریهای گوناگونی مانند یبوست، پوکی استخوان، افت قند خون نرمال، دیابت و افزایش کلسترول جلوگیری کند.
انتهای پیام/