رحمتی گفت: روزانه ۳۰ تا ۳۵ هزار مترمکعب برای ساخت و ساز در شهر تهران بتن‌ریزی می‌شود که در صورت گذشت ۶۰ دقیقه، تمامی این بتن‌ها فاسد و غیر قابل استفاده می‌شوند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رحمتی دبیر کمیته تدوین استانداردهای بتن و قطعات آماده در نشست خبری امروز خود، با بیان اینکه استفاده از بتن با کیفیت در ساختمان‌سازی خود نقش بسیاری مؤثری در افزایش کیفیت ساخت و سازها دارد، گفت: استفاده از بتن با کیفیت می‌تواند مانع وقوع خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و طوفان شود.

او گفت: در طی سال‌های گذشته شاهد افزایش تلفات جانی ناشی از خسارت‌های زلزله بودیم به طوری که در زلزله‌های دو سه سال گذشته، میزان تعداد کشته‌ها در مقایسه با سال‌های گذشته بسیار بیشتر شده است.

دبیر کمیته تدوین استانداردهای بتن و قطعات آماده با اشاره به اینکه باید وزارت صنایع، سازمان ملی استاندارد، سازمان نظام مهندسی و سازمان مدیریت بحران در تسهیل استفاده از بتن‌های آماده در ساخت و سازها همکاری‌های لازم را داشته باشند، گفت: وزارت صنایع در حوزه تسهیل امور کالای با کیفیت، سازمان ملی استاندارد در تضمین کیفیت محصول، سازمان نظام مهندسی در تأیید استانداردها و سازمان مدیریت بحران هم در حوزه استفاده از بتن‌ها نقش بسیار مؤثری دارند.

رحمتی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی مسئولیت ساخت واحدهای مسکونی با کیفیت را دارد و می‌تواند در صنعت بتن و ضمانت کیفیت آن همکاری‌های لازم را داشته باشد.

او با اشاره به اینکه باید تمامی دستگاه‌ها از محل تولید بتن تا محل مصرف آن همکاری‌های لازم جهت جلوگیری از فاسد شدن بتن را داشته باشند، گفت: در بسیاری از مواقع شاهد آن هستیم که به دلیل مانع شدن و یا توقف کامیون‌های حمل بتن، بسیاری از مواد بتنی فاسد شده که این خود باعث ایجاد زیان‌های مالی بسیاری برای تولیدکنندگان بتن می‌شود.

دبیر کمیته تدوین استانداردهای بتن و قطعات آماده افزود: سازمان پدافند غیرعامل هم نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از آسیب پذیر شدن ساختمان‌ها با استفاده از بتن‌های مقاوم دارد چرا که اگر در ساختمان‌ها از بتن‌های فاسد استفاده شود، با کوچک‌ترین حادثه شاهد تلفات جانی بسیار زیادی خواهیم بود.

رحمتی بیان کرد: حساسیت حمل تراک میکسر ۴۰ برابر مهم‌تر از تردد یک آمبولانس است چرا که اگر کالای بتنی که در این کامیون‌ها وجود دارد فاسد شود و از آن در حوزه ساخت و ساز استفاده شود، تعداد کشته‌هایی که ناشی از این اقدام صورت می‌گیرد، بسیار بیشتر است.

او افزود: بسیاری از بتن‌های آماده در حاشیه شهر تهران ساخته می‌شوند و مدت زمانی که این کالا از محل تولید به محل مصرف برسد، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است به طوری که در زمستان ۳۰ دقیقه و در تابستان ۶۰ دقیقه است و اگر یک دقیقه از این تایم عبور کند، کل بتن‌های موجود در این کامیون فاسد می‌شوند و با گِل هیچ تفاوتی ندارند.

دبیر کمیته تدوین استاندارد‌های بتن و قطعات آماده یادآور شد: در شهر تهران با توجه به فاصله طولانی که از محل تولید تا محل مصرف وجود دارد و با توجه به ترافیک‌های سنگینی که در خیابان‌ها شاهد هستیم، در طی یکی دو سال گذشته بسیاری از تولیدکنندگان با مشکلات بسیار زیادی در این حوزه روبه‌رو شده‌اند.

رحمتی افزود: در صورتی که از بتن‌های فرسوده به دلیل همکاری نکردن دستگاه‌ها استفاده شود، جان بسیاری از انسان‌ها به خطر می‌افتد چرا که ریختن یک قطره آب به بتن باعث می‌شود که بعد از گذشت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه این مواد فاسد شود.

او بیان کرد: اصول بتن‌ریزی در شب و زمستان بسیار محدود است، این در حالی است که ۳۰ تا ۳۵ هزار مترمکعب در شهر تهران در طول شبانه‌روز بتن‌ریزی صورت می‌گیرد. این در حالی است که در طول روز ۴ تا ۵ ساعت در شبانه‌روز بتن‌ریزی امکان پذیر نیست که این خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای ما می‌شود.


بیشتر بخوانید:  افزایش ۳.۷ درصدی قیمت نهاده‌های ساختمانی در پاییز 


دبیر کمیته تدوین استاندارد‌های بتن و قطعات آماده افزود: شهرداری و کلیه عوامل ساختمان‌سازی در کلان شهر تهران مسئولیت حمل بتن سالم را بر عهده دارند، بنابراین باید برای اجرایی شدن آن اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار دهند.

رحمتی یادآور شد: اگر ساختمان‌های امن وجود داشته باشند، در هنگام زلزله با هیچ مشکلی مواجه نمی‌شویم چرا که استفاده از کالای با کیفیت به‌ویژه بتن میزان مقاومت ساختمان‌ها را چندین برابر افزایش داده است.

او در پایان گفت: در طی سال‌های آینده با فاجعه انسانی در حوزه بی‌کیفیت ساخته شدن واحد‌های مسکونی روبه‌رو خواهیم شد، چرا که در یکی دو سال گذشته پلیس راهور مانع حرکت رانندگان تراک میکسر می‌شود و این خود ضربه بسیار سنگینی را به این حوزه وارد کرده است.

دبیر کمیته تدوین استاندارد‌های بتن و قطعات آماده با بیان اینکه ساخت و ساز‌ها در کشور به سمت بتنی شدن می‌روند، گفت: به دلیل افزایش قیمت تیرآهن و فولاد، استفاده از ساختمان‌هایی با اسکلت‌های بتنی بسیار بیشتر شده به طوری که بسیاری از ستون‌های واحد‌های مسکونی هم با استفاده از بتن ساخته می‌شوند که این خود ریسک ساخت و ساز‌ها را افزایش داده است.

رحمتی یادآور شد: استفاده از بتن علاوه بر آنکه مقاومت ساختمان‌ها را افزایش می‌دهد، بسیاری از این واحد‌ها را در برابر آتش‌سوزی و یا حوادثی مانند سیل مقاوم می‌کند، بنابراین باید تمامی دستگاه‌ها در حوزه استفاده از بتن‌های با کیفیت همکاری‌های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار