دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: امسال نزدیک به هفت هزار و ۷۳۴ اثر به جشنواره مد و لباس فجر رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری نهمین جشنواره مد و لباس فجر، صبح امروز (۱۳ بهمن ماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، در ابتدای این نشست گفت: در دوره‌های گذشته حمید قبادی دبیر قبلی کارگروه مد و لباس، جشنواره‌ها را به بهترین شکل برگزار کردند. سال گذشته موضوع تنوع پوشش سیستان و بلوچستان در کانون توجه قرار گرفت. با توجه به اتکای جشنواره در دو دوره اخیر به معنا و محتوای جشنواره، امسال موضوع پوشش در گلستان و خراسان شمالی را مد نظر قرار داده ایم. منطقه شمال شرقی ایران تنوع و قدمت بسیار زیادی در زمینه لباس و پوشاک دارد. جشنواره در دوره‌های اخیر به سمت کاربردی شدن رفت و به همین دلیل تنوع لباس منطقه شمال شرق انتخاب شد.

وی افزود: نهمین جشنواره مد و لباس در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اتکا به آرمان‌های انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. جشنواره از ۲۴ بهمن در بوستان گفت‌وگو آغاز می‌شود و با توجه به اینکه امسال سال رونق تولید و اقتصاد مقاومتی است، ما مد پایدار را بیش از هر چیز و با توجه به سرمایه‌های داخلی مد نظر قرار داده ایم.

شفاپور رئیس نهمین جشنواره مد و لباس فجر، درباره توجه به موضوع حجاب در جشنواره امسال گفت: در این دوره هم نگاه ویژه به چادر داشته و رنگ را وارد بخش حجاب و عفاف کرده ایم. پیش از آغاز جشنواره ۵۰ ورکشاپ برگزار کردیم و کلاس‌های توجیهی گذاشتیم که تمامی المان‌های مد نظر جشنواره از جمله حجاب و عفاف و توجه به فرهنگ بومی منطقه گلستان و خراسان شمالی در طراحی‌ها مد نظر قرار گرفته شود. خانم پاک بین دبیر اجرایی جشنواره هستند که به دلیل کسالت نتوانستند در نشست امروز حضور پیدا کنند. نگاه مهم ما توجه به رسانه هاست که نقش غیر قابل انکاری در پیشرفت صنعت مد در سال‌های اخیر داشته اند.

شفاپور ادامه داد: با توجه به اتفاقات اخیر بخش بین الملل جشنواره بیش از پیش پر رنگ شده است. با توجه به اعلام آمادگی بیش از بیست کشور از سراسر دنیا اتفاقات خوبی در مجموعه بوستان گفتگو در بخش بین الملل خواهد افتاد. بنگلادش، ترکیه، عمان، ایتالیا، هند، عراق و اندونزی از حاضران در جشنواره امسال هستند. امسال نزدیک به هفت هزار و ۷۳۴ اثر به دست ما رسیده است. با مفهومی شدن جشنواره پیش بینی کردیم که استقبال نسبت به گذشته کمتر شود، اما این طور نبود. ۱۶ استان کشور به صورت جدی جشنواره را اجرایی می‌کنند. با کمک اتحادیه‌های مختلف به سمتی رفتیم که طراحان خلاق را وارد عرصه تولید کنیم. اتصال طراحی به تولید امسال هم برای ما اهمیت دارد. در بخش صنعت و فناوری نوین ما صنعتگران را وارد جشنواره کردیم داریم. علاوه بر این ما بخش ویژه‌ای درباره حاج قاسم سلیمانی سردار دل‌ها و درگذشتگان حادثه هواپیما خواهیم داشت و هزینه افتتاحیه جشنواره را به سیل زدگان اهدا می‌کنیم.

شفاپور در توضیح پوستر جشنواره هم بیان کرد: درختان در پوستر نمادی از درختان گلستان و سیاه دوزی ترکمن است. ما داریم دوباره این هنر که پیشتر در لباس کودکان و زنان استفاده می‌شد را زنده می‌کنیم. سیاه دوزی نوعی دوخت ریز است که در پوشاک ترکمن ها استفاده می‌شود. ما در پوستر دیوار گرگان که بزرگترین دیوار بعد از دیوارچین است را هم نشان دادیم. البته بخش کوچکی از این دیوار باقی مانده است که ما از آن بهره گرفتیم. رنگ پس زمینه هم برگرفته از دریای کاسپین است.

در ادامه شیرازی مسئول صنف پوشاک کشور گفت: ما در صنعت پوشاک قطعاً در کنار کارگروه مد و لباس هستیم. پیشرفت در این عرصه به همت کارگروه مد و لباس بستگی دارد. جشنواره سال گذشته آبرومند برگزار شد و ان شاء الله امسال هم اینگونه باشد. اتحادیه‌های پوشاک کنار کارگروه مد و لباس هستند. برنامه حمایتی ما این است که به کمک کارگروه، طراحان لباس قانونمند شوند و به سمت تولید حرکت کنند. اتصال بین طراح و تولید کننده باید اتفاق بیفتد. اقتصاد مقاومتی و بحث صیانت از مد ایرانی اصلی‌ترین موضوع در جشنواره مد و لباس امسال است و تنوع در پوشاک و مد باید در چارچوب حجاب اسلامی باشد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار