به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمودرضا افلاکی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: جهاد کشاورزی وظیفه دارد هرساله در زمان کاشت، منابع بذری مناسب را در اختیار کشاورزان قرار دهد که در شرایط کنونی یکی از منابع مهم تامین بذر، واردات از کشورهای خارجی همچون هلند است و کانون ۱۰۰ نفره سیبزمینی کاران ایران به عنوان متولی اصلی واردات بذر سیب زمینی، هر چهار سال یکبار اقدام به وارد کردن بذرهای مناسب برای کاشت سیب زمینی میکند.
او افزود: کشورهای خارجی که کانون سیب زمینی کاران ایران از آنها بذر وارد میکند، همواره بر تولید بذرهای جدید در حوزههای مختلف پژوهش و فعالیت میکنند و از این رو شاهد واردات انواع جدید بذر محصولات کشاورزی به کشور در سالهای گذشته بوده ایم.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بر اساس قواعد حمایت از تولید داخلی، تولید بذر هستههای اولیه سیب زمینی در قالب مینی تیوبر در کشور آغاز شده است، خاطر نشان کرد: استان اصفهان دارای شش کارگاه مجزای تولید بذر مینی تیوبر است و این واحدها بیش از پنج میلیون ریز غده سیب زمینی در زمان کاشت این محصول برای استفاده در مزارع تولید میکنند.
افلاکی اضافه کرد: بذرهای مینی تیوبر از لحاظ طبقه بندی کشاورزی در رتبهها و استانداردهای بسیار مناسبی قرار دارند و کلاسهای اول و دوم این نوع از بذرها برای استفاده در اختیار کشاورزان سیب زمینی خوراکی قرار میگیرد. تولید بذرهای مینی تیوبر از این جهت برای کشاورزی اهمیت دارد که میتواند بیش از یک سوم بذر مورد نیاز سیب زمینی کاران برای کاشت را تامین کند.
او ادامه داد: اغلب افرادی که اکنون در حوزههای پژوهشی و تولیدی بذر مینی تیوبر فعالیت میکنند، سیب زمینی کاران سابق یا دانش آموختگان رشتههای کشاورزی هستند که با استفاده از دانش جدید تکثیر گیاهچه کمک شایانی به کاشت محصولی مهم در بخش کشاورزی کشور کرده اند. مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی کشور در استان اصفهان واقع شده و این مرکز، گیاهچه عاری از بیماری و با اصالت سیب زمینی مورد نیازشش کارگاه تولید بذر مینی تیوبر در اصفهان را تامین میکند.
سطح زیرکشت حبوبات در استان کاهش نیافته است
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: شش کارگاه مذکور، گیاهچههای تحویل گرفته از مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی ایران را برای کاشت بافت به گلخانههای استاندارد منتقل میکنند و در نهایت ریزغدههای سیب زمینی برای کاشت در مزارع تحت شرایط کنترل شده، تولید میشود. نوع "اس" و "اس ای" این بذر هستههای اولیه و مادری سیب زمینی است که در اختیار گروههای تولید کننده ریزغدههای سیب زمینی قرار میگیرد.
افلاکی همچنین اعلام کرد: کاهشی در میزان سطح زیرکشت حبوبات در استان اصفهان صورت نگرفته و با توجه به بارندگیهای اخیر، سطح و میزان تولید در این بخش از کشاورزی استان مناسب و قابل توجه بوده است.
منبع:ایمنا
انتهای پیام/م