به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمودرضا افلاکی مدیرزراعت اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان جایگاه سوم در تولید سیب زمینی را در کشور دارد، اظهار داشت: استان اصفهان ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی را در دو دوره کشت در سال تولید میکند.
او افزود: مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی ایران در استان اصفهان واقع شده است و در تولید گیاهچههای سیب زمینی فعالیت میکند و هرساله گیاهچههای اصلی از ارقام مطلوب را تهیه کرده و در اختیار شش شرکت در شهرستانهای فلاورجان، مبارکه و دهاقان قرار میدهد تا سالانه بالغ بر ۵ میلیون عدد ریزغده سیب زمینی با عنوان بذر «مینی تیوبر» را در کلاسهای بذری بالا تولید میکنند.
مدیرزراعت اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه هستههای اولیه بذر سیب زمینی توسط تولیدکنندگان دارای مجوز ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال خریداری میشود تصریح کرد: بذرهای خریداری شده در یک فرایند زمانی بذرهای پایدار به بذر خوراکی تبدیل میشود و به بازار عرضه خواهد شد.
او افزود: ۴۰ درصد از هستههای بذری تولید شده اولیه در اختیار تولیدکنندگان استان اصفهان قرار میگیرد و مابقی به صورت قرارداد توسط شرکتهای تولید کننده بذر «مینی تیوبر» به سایر استانهای شمال غرب کشور و فارس و کرمان صادر میشود.
افلاکی با اعلام اینکه با همت متخصصان بیوتکنولوژی و تولیدکنندگان ۹۰ درصد از تولید بذر «مینی تیوبر» در کشور متعلق به استان اصفهان است، گفت: استان اصفهان در تولید بذر «مینی تیوبر» جایگاه نخست را در کشور دارد.
او با اشاره به ظرفیت دانشگاههای استان اصفهان و آزمایشگاههای کشاورزی در تولید و خدمات رسانی فنی به محصول سیب زمینی اظهار داشت: در بخش مکانیزاسیون محصول سیب زمینی هم از دو شرکت برتر کشور ادوات داشت و برداشت کننده سیب زمینی را بهره میگیریم.
مدیرزراعت اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به محدودیت منابع آبی در تولید محصول کشاورزی در استان اصفهان ابراز داشت: با به کارگیری کشت نوین و استفاده از سامانههای نوین آبیاری و آبیاری میکرو و بهره گیری از منابع بذری سالم و تولید بذر «مینی تیوبر» ارتقا عملکرد در سطح انجام میشود.
او افزود: از ۱۰۰ نفر عضو کانون سیب زمینی در کشور ده نفر در استان اصفهان هستند و رئیس کانون سیب زمینی کشور از کشاورزان اصفهانی است که از مزایای تولید سیب زمینی در استان اصفهان محسوب میشود.
افلاکی با تاکید بر اینکه محصول سیب زمینی به عنوان کالای مهم در سبد غذایی خانوارها به شمار میآید، اضافه کرد: از ۵ میلیون تن تولید سالانه سیب زمینی در کشور ده درصد تولید آن در اواخر بهمن ماه در سطحی معادل ۳ هزار هکتار در مناطق مرکزی استان اصفهان و مابقی در کشت بهاره در مناطق سردسیر و جنوب استان اصفهان انجام میشود.