هندبال
هندبال دیگر رشتهای است که این روزها با مشکل کمبود سالن دست و پنجه نرم میکند، هندبال اگرچه مدتی است که نتوانسته موفقیتهای گذشته اش را تکرار کند، اما این روزها با رئیس جوانی که دارد با ثبات بوده و فعالیتهای این رشته در حال پیگیری است، فعالیتهایی که روز به روز میتوان آثار و نتیجه آن را بیش از قبل احساس کرد. این در حالی است که همین رشته با مشکل بسیار زیادی در شهرستانها رو به رو است. برخی از استانها یا سالن اختصاصی به نام خانه هندبال ندارند و یا این که سالنشان به بخش خصوصی واگذار شده است و نمیتوانند از آن به طور کامل بهره ببرند. مشکلی که در بوشهر وجود داشت و طبق اعلام رئیس هیئت هندبال این شهر حالا قرار است خانه هندبالی که به بخش خصوصی واگذار شده بود، دوباره از ابتدای سال در اختیار آنها قرار بگیرد.
اما این تنها مشکل نیست و برخی از استانها هم که سالنهای خوبی دارند امکان دسترسی به آن را ندارند، این مسئله برای استانهای ارومیه و اردبیل به صورت جدی وجود دارد.
تالار هندبال تنها سالن در اختیار این رشته در استان تهران است، اما آن هم به دلیل آن که تیمی در تهران فعالیت ندارد شاهد رویداد خاصی نیست و تنها در زمانی که لیگ بانوان و یا تمرینات تیم ملی جریان داشته باشد، هندبالی هابه این سالن میروند.
جوادی: هیاتهای اردبیل نمیتوانند از سالن رضازاده استفاده کنند
جوادی رئیس هیئت هندبال اردبیل در پاسخ به این سوال که شرایط میزبانی اردبیل برای رقابتهای مختلف ورزشی از جمله لیگ ملتهای والیبال که چندی پیش صورت گرفت، عنوان داشت: خوشبختانه شرایط بسیار خوبی است، امکانات بسیار خوب و عالی هم داریم، استقبال خوبی از این رقابتها صورت گرفت، هواداران زیادی برای تماشای بازی به اردبیل آمدند، همچنین شهر ما پتانسیل زیادی برای سفرهای سیاحتی و زیرساختی دارد.
او افزود: مسئلهای که وجود دارد این است که این هزینههایی که صورت میگیرد از کجا میآید و چطور هزینه میشود؟ به طور مثال همین سالن رضازاده که در اردبیل ساخته شد سالن بسیار خوبی است، اما متاسفانه درهای آن را بسته اند و اجازه تمرین به هیئتها را در آن نمیدهند و ظاهراً این سالنها برای میهمان هاست. همچنین بحث اعتبارات هم در این میان وجود دارد و همین به یک چالش و یک مشکل بزرگ برای هیئتها تبدیل شده است.
او درباره تخصیص ندادن اعتبارات به هیئت برای اعزام تیمها و رفع مشکلات بیان داشت: متاسفانه تاکنون برای سال ۹۷ و ۹۸، حدود ۳۰ ، ۴۰ درصد اعتبارات آن را دریافت کردهایم و برای اعزام تیمهادائماً مجبور با کمبود بودجه روبرو هستیم و متاسفانه اعتبارات نسبت به سایر استانهای دیگر خیلی کم است.
جوادی رئیس هیئت هندبال اردبیل در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا برای تمریناتتان سالن هم در اختیار دارید، عنوان کرد: سالنی نداریم و برای دو رده آقایان و بانوان و هر کدام در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان تنها شش ساعت در هفته زمان تمرین داریم.
والیبال
والیبال دیگر رشتهای است که اگرچه در سالهای گذشته به دلیل موفقیت هایش به جایگاه بالاتر و بهتری رسیده است، اما همچنان با مشکلاتی رو به روست که البته به اندازه بسکتبال و هندبال نیست. سرو قامتان ایرانی این روزها در عرصههای جهانی خوش درخشیده اند و شاهد آن هستیم که والیبال ایران در ردههای پایه، بزرگسالان و باشگاهی در جهان مطرح شده است و از قدرتها به حساب میرود، با این حال مشکلات این رشته هم کم نیست.
تیمهای لیگ برتری ما به طور مثال همگی سالن اختصاصی ندارند و حتی برخی از هیئتهای والیبال هم در کشور وجود دارند که از سالن اختصاصی بی بهره اند، این در حالی است که والیبال در مسیر پیشرفت قرار دارد و اگر ما به دنبال آن هستیم تا روزی این رشته بدون دغدغه در همه مسابقات جهانی مانند جامهای جهانی، لیگهای ملتها و المپیک مدال بگیرد، باید از همین حالا زیر ساختهای مناسبی فراهم کنیم تا علاوه بر آن که بازیکنان و استعدادهای جدید موقعیت بهتری پیدا می کنند، زمینه میزبانیهای بزرگتر هم فراهم شود.
این روزها شاهد آن هستیم که در بسیاری از استانهایی که جمعیت زیادی به سمت والیبال روی آورده اند، زمانها و سانسهای کافی در سالنها وجود ندارد، قطعا با برنامه ریزی مناسب و دور اندیشی بیشتر مسئولان، نه تنها میتوان استعدادهای موجود را به شرایط ایده آل رساند، بلکه میتوان در برخی نقاط هم که تاکنون توجه زیادی هم به آن نبوده، استعداد یابی کرد.
جالب اینجاست که تهران به طور جدی با مشکل سالن روبرو است شهر تهران است. پایتخت هر هفته شاید یک یا دو مرتبه میزبان رقابت های لیگ برتر والیبال است اما سالن هیئت تهران که میزبانی بازیهای زیادی را هم برعهده دارد کیفیت آنچنان خوبی ندارد و بازیکنان و ورزشکارانی که با آن می آیند نظرات جالبی را در این مرتبه مطرح کردند که از جمله آن لیزی کف سالن و مناسب نبودن کیفیت نور بود.