یک روانپزشک گفت: یکی از عواملی که منجر به استرس و اضطراب می‌شود، نوع نگاه به دیگران است.

محمدرضا خدایی عضو گروه آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و روانپزشک در گفت‌وگو با حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  درباره بدبینی افراد اظهار کرد: یکی از عوامل ایجاد اضطراب نوع نگاه خود به دیگران و محیط اطراف است.

او گفت: نگاه بدبینانه می‌تواند براساس نوع و شدت منجر به اختلالات روانپزشکی همچون (افسردگی، استرس و اختلالات هذیان گونه) شود.

عوارض دید منفی به خود

او در ادامه افزود: افسردگی و دید منفی موجب ایجاد احساس حقارت، کاهش اعتماد به نفس و خود کم بینی در فرد می‌شود.

این روانپزشک گفت: معمولا فرد بیمار نسبت به دیگران و محیط پیرامون نگاه بدبینانه دارد. او هر گونه رفتار و نگاه دیگران به خود را  بد تصور می‌کند.

خدایی در ادامه افزود: این گونه افراد همواره درباره دیگران پیش داوری منفی می‌کنند. و همین علت باعث می‌شود در زندگی روزمره  خود احساس خوشبختی نداشته  و نسبت به آینده  نگران باشند.


بیشتر بخوانید: چطور عینک بدبینی خود را برداریم؟


انواع بدبینی

او درباره انواع بدبینی یادآوری کرد: بدبینی به دونوع شدید و خفیف تقسیم می‌شود.

 

بدبینی

نوع شدید بدبینی

این روانپزشک در ادامه درباره نوع شدید بدبینی بیان کرد: بدترین و شدیدترین نوع بدبینی اختلالات هذیان گونه است که در افرادی همچون معتادان به شیشه و خشخاش یا اشخاصی که جنون دارند دیده شده است. در این نوع اختلال فرد بیمار بدون منطق و دلیل نسبت به دیگران بدبین شده و با هیچ دلیل و منطقی نمی‌تواند نگاه خود را تغییر دهد و با توجه به نگاه بدبینانه‌ایی که دارد نسبت به  دیگران رفتار کرده و واکنش نشان می‌دهد.

او درباره راه‌های درمان این نوع نگاه اظهار کرد: اختلال هذیان گونه با هیچ منطقی اصلاح نمی‌شود و تنها راه بهبود این نوع بدبینی مراجعه به روانپزشک و راه‌های درمانی روانپزشکی است.

بدبینی خفیف

خدایی گفت: در برخی از شخصیت‌ها مانند پارانوئید و افراد افسرده نوعی بدبینی وجود دارد که به بدبینی خفیف مشهور شده است.

 

بدبینی

را‌های درمان بدبینی خفیف

این روانپزشک درباره راه‌های درمان بدبینی خفیف یاداوری کرد: برای درمان این نوع بدبینی لازم است افراد افکار خود را تغییر داده و مثبت بیندیشند. همچنین آن‌ها باید نسبت به محیط پیرامون واقع بینانه‌تر رفتار کرده و واکنش نشان بدهند. (اینگونه افراد می‌توانند برای تغییر نگرش خود از دیگران کمک بگیرند.)

او گفت: همچنین افراد بدبین باید تلقین بد، ضعف، حقارت و ناامیدی را از خود دور کنند؛ و تصمیم عجولانه نگیرند. همچنین بدبین‌ها باید بپذیرند همه ما انسان هستیم و ممکن است گاهی دچار خطا و اشتباهاتی بشویم.

خدایی در ادامه افزود: افراد بیمار باید سعی کنند تا موفقیت دیگران را درک کنند و زود قضاوت نکنند و با این تفکر که آن شخصی که بدبین بوده‌اند در آن زمان خاص دچار مشکلاتی بوده که موجب رفتار نامناسب او با افراد شده است، خود را متقاعد کنند.

او بیان کرد: این احتمال وجود دارد اگر کسی در رابطه با شما خطایی انجام داده لزوماً به دلیل عمدی و آسیب‌رسانی به شما نبوده است.

این روانپزشک تصریح کرد: با این تفکر که فرد مورد نظر روز بدی داشته سعی کنید خود را قانع  کرده و واکنش نشان ندهید.

او در پایان به نقل از فیلسوف یونانی اظهار کرد: انسان توسط اشیا و افراد پریشان نمی‌شود بلکه به‌خاطر نگاهی که به اطراف و اشیا دارد پریشان و بیمار می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار