به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در نشست کاندیداهای معرفی شده به مجمع عمومی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب که بعد از ظهر دوشنبه در سالن همایشهای صدرا برگزار شد، با اشاره به تاریخچه شکل گیری شورای ائتلاف گفت: شکلگیری شورای ائتلاف دوران بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ که آیت الله رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود، باز میگردد.
او در خصوص سازوکار تشکیل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اظهارکرد: وحدت ایجاد شده پیرامون آیت الله رئیسی اگر چه به پیروزی منجر نشد، اما فی النفسه فرصت مغتنمی برای وحدت بود چرا که ۱۶ میلیون ونیم رای ایشان سرمایه سیاسی و اجتماعی محسوب میشد.
رئیس شورای ائتلاف نیرهای انقلاب با تاکید بر توصیه علما و عقلا بر حفظ این سرمایه و وحدت تصریح کرد: برای حفظ این مهم، حدود ۱۸ نفر فعال سیاسی انقلابی و ولایی که سابقه نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری داشتند دعوت شدند تا با همسویی و همصدایی در موضوعات جاری انقلاب، مواضع جمعی مورد هم افزایی قرار گیرد.
او با اشاره به برگزاری جلسات فعالان سیاسی مذکور به صورت ماهانه و لزوم توجه به انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: دی ماه سال گذشته تصمیم گرفته شد که جمع تشکیل شده، برای ایجاد وحدت در انتخابات اقدام کند و بر همین مبنا، اساسنامهای نوشته و شورای ائتلاف بر پایه چند اصل، فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرد.
حداد عادل با برشمردن۶ اصل برای تشکیل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تاکید کرد: وحدت فراگیر بین نیروهای انقلاب، جوانگرایی مورد تاکید رهبری در بیانیه گام دوم، توجه بیشتر به حضور زنان در موضوع انتخابات، نفی سهمیه بندی، نفی تصمیم گیری از بالا به پایین و دخالت دادن مردم تا حد امکان در تهیه فهرست و تعیین نامزدها مواردی بود که مقرر شد بر پایه آنها نیروهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انتخاب شوند.
او همچنین دعوت از زنان و جوانان را گام مهم بعدی این شورا دانست و افزود: ما از جوانهای فعال سیاسی و رسانهای دعوت کردیم و حتی از پنج تشکل دانشجویی درخواست کردیم یکی از دبیران ادوار خود را به شورا معرفی کنند.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه شکل جدید شورا بعد از رفتن آیت الله رئیسی به قوه قضاییه و از اوایل اردیبهشت ۹۸ کار خودش را آغاز کرد گفت: شورای ائتلاف تا کنون حدود ۴۰ جلسه داشته که نمایندگان احزاب و گروههای مختلفی، چون جمنا، موتلفه، جبهه پیروان امام و رهبری وسایر احزاب در این جلسات حضور پیدا کردند.
حداد عادل همچنین افزود: مقرر شد ۶ حزب دیگر از میان اعضای فراکسیون خانه احزاب وزارت کشور به جمع اعضای شورا اضافه شوند؛ همچنین ۶ نفر از خانمهای جوان برای عضویت در شورا دعوت شدند و در حال حاضر نیمی از اعضای شورا جوان زیر ۳۸ سال است.
او با تاکید بر اینکه الگوی شورای ائتلاف در سراسر کشور نیز گسترش پیدا کرده است، ادامه داد: تاکنون سعی شده این ترکیب شورا تناسب با اصول و برای تحقق هدف توانایی داشته باشد و شورای ائتلاف بر تعیین مصداق دخالت نکند، همچنین نظر مردم در تهیه لیست از طریق نظر سنجی دخالت داده شود.
رئیس شورای ائتلاف با اشاره به تشکیل سازوکار شورای ائتلاف در استانها با حضور انواع سلیقههای مختلف اظهار کرد: در هر استان سه نفر مورد قبول همه سلیقهها و با تایید ائمه جمعه استانها انتخاب شدند که به این افراد ماموریت داده شد تا با ۳۱ نفر در هر استان شورای ائتلاف تشکیل دهند.
حداد عادل افزود: بنای شورا بر این اساس است که تصمیمگیری برای نمایندگان باید در حوزه انتخابیه صورت گیرد، نه در تهران و در استان ها؛ و کانون اصلی تصمیم گیری در این حوزهها نیز نهادی متشکل از فعالان سیاسی همفکر به نام مجمع عمومی است.
او با بیان اینکه سازوکار نظرسنجی شورای ائتلاف در همه استانها به جز قم و مشهد و اصفهان آغاز شده است، ادامه داد: نظرسنجیها از مردم در همه استانها آغاز شده که ان شاالله نتایج آن تا هفته اول بهمن ماه اعلام میشود.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه مناطق تهران هر کدام شورای ائتلاف تشکیل داده اند، افزود: در تهران قرار شد مجمع عمومی برگزار شود و اسامی کاندیداها به مجمع داده شود و روند رسیدن از کثرت به وحدت را این طریق آغاز کنیم، اما در نهایت در شورای ائتلاف مرکزی کاندیدایی معرفی نکردیم.
حداد عادل همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از میان حدود ۴هزار نفر اسامی۳۳۲ اسم با فراوانی متفاوت انتخاب شد اظهار کرد: بعد از ثبت نام افراد به حدود ۶۰ حزب و تشکل همسو با شورای ائتلاف و ۲۰ صنف و ۲۰ شخص غیر سیاسی و مورد قبول، نامه زده شد که از میان افراد ثبت نام کرده در انتخابات، به ما ۶۰ اسم ارائه کنند و ما اسامی انتخاب شده را بر حسب فراوانی معرفی شوندگان مرتب کردیم.
او ادامه داد: در قدم اول قرار شد لیست اسامی را از کسی که بالاترین فراوانی را داشت تا نفر آخر که کمترین فراوانی را داشت تقلیل دهند تا در نهایت به ۱۲۰ نفر رسید که از این میان ۸۵ نفر از آنها شناخته شده بودند و نیازی به مصاحبه نداشتند و از الباقی افراد مصاحبه انجام شد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با تأکید بر اینکه مصاحبه علمی از کاندیداها برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاد تصریح کرد: برای رای گیری و انتخاب افراد، شورا به دو دسته شورای ائتلاف و شورای انتخاب یعنی شورای مرکزی بدون اعضای کاندیدا، تقسیم شد و در این مرحله حدود ۱۰۰ نفر برای مصاحبه دعوت شدند.
حداد عادل با اشاره به تلاش شورای ائتلاف برای دخالت همه احزاب همسو برای انتخاب کاندیداها، اظهار کرد: در ابتدا قرار بود ۱۲۰ نفر اسم نهایی باشد تا از میان آنها در مجمع عمومی ۶۰ نفر انتخاب شوند، اما تصمیم گرفته شد به جای دو برابر تعداد لیست مورد نیاز تهران، سه برابر انتخاب شوند تا دست شورای ائتلاف برای انتخاب افراد بر مبنای وحدت فراگیر و حضور همه سلایق و تخصصها بازتر باشد.
او همچنین با اشاره به حضور ۳ نفر از اعضای جامعه روحانیت مبارز در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: اعضای شورای ائتلاف با جبهه پایداری جلساتی نیز داشته و گفتگوهایی انجام شد تا در این فرایند شورای ائتلاف را همراهی کنند.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ضمن تشکر از همه افرادی که بر حسب وظیفه در پروسه انتخابات مجلس ثبت نام کردهاند تصریح کرد: این میزان از حضور و مشارکت در ثبت نام نشانه تعهد به نظام و انقلاب است، اما رسیدن از ۳۳۲ نفر به ۳۰ نفر به معنای این است که از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر وارد نشود، این نکته باید مورد قبول همه باشد.
او در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر سخت بودن انتخاب لیست نهایی از میان کاندیداهای معرفی شده، خاطرنشان کرد: باید مجلسی تشکیل شود که به درد مردم بخورد و بهترینها وارد مجلس شوند و بر کرسیها تکیه بزنند چرا که قطعا مجلس در انتخاب دولت بعدی تعیین کننده است.
حداد عادل همچنین گفت: شورای ائتلاف چه در مجلس پیروز شود یا نشود، این وحدت را حفظ میکند و از همه نیروهایی که حضور پیدا کردند بر حسب تخصص آنها استفاده خواهیم کرد تا کمک حال کمیسیونهای تخصصی مجلس باشند.
انتهای پیام/