مولوی گفت: نظام بانکی ایران هنوز هم بازل دو را پاس نکرده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  پیمان مولوی دبیر کل انجمن اقتصاددان در همایش شکل دهی آینده سیاست گذاری پولی و مالی با اشاره به اینکه به سمت اجرای بازل ۳ و ۴ حرکت کرده است، گفت: نظام بانکی ایران هنوز هم بازل دو را پاس نکرده است. نظام بانکی ایران هنوز هم بازل دو را پاس نکرده است این در حالی است که بانک‌های پاکستان در حال عبور از بازل سه هستند.

وی ادامه داد: نظام بانکی ایران بازل دو را می‌گذراند، در حالیکه پاکستان و سایر کشور‌های دنیا بازل‌های ۳ و ۴ را در حال پاس کردن دارند. این درحالی است که در زمینه مدیریت ریسک نیز، تنها یک بانک ایرانی موضوع مدیریت ریسک را مدنظر قرار داده و پیش برده است.


بیشتر بخوانید: امروز نظام بانکی در رنج است 


مولوی گفت: در لایحه بانکداری به موضوعاتی مانند تحول دیجیتال، کسب و کار‌های جدید و ابزار‌های نوین توجه نشده که نیاز است در این بخش بازنگری صورت گیرد.

وی با اشاره به آینده سیستم بانکی گفت: زیرساخت‌های بخش بانکی در حال تغییر است و سرعت این تغییرات در ایران بسیار کمتر از نمونه‌های جهانی است.

این فعال سرمایه گذاری گفت: در حوزه ابزار‌های مالی، گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که دگردیسی بزرگی در حال رخ دادن است و کسب و کار‌های جدیدی در حوزه مالی به رقبایی برای غول‌های صنعت مالی و بانکی مثل ویزا و مسترکارت تبدیل شده‌اند.

دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به وضعیت صنعت پرداخت ایران گفت: حوزه پرداخت و تراکنش در ایران رشد بسیار زیادی داشته تا جایی که امروز کسب و کار جدیدی مانند آپ بالغ بر بیش از ۸ میلیون دانلود و نصب را دارد، این در حالی است که مجموع تعداد نصب همراه بانک‌های شبکه بانکی به این تعداد نمی‌رسد.

مولوی با اشاره به عادت مردم برای دریافت خدمات بانکی و پرداخت از روش‌های نوین گفت: امروزه در ایران عادت به استفاده از ابزار رشد بسیار زیادی داشته که یک موضوع اساسی و زیرساختی بزرگ برای استفاده از ابزار‌های نوین است. بانکداری مجازی و ایجاد بانکداری به عنوان یک بستر از مهمترین موضوعات است که دنیا به آن نگاهی جدی داشته و در ایران نیز باید به این مسائل نگاه شود.

مولوی با اشاره به اینکه تحول دیجیتالی گزارش مجمع جهانی اقتصاد تاکید دارد که پذیرش تحول دیجیتال در سیستم بانکی چالش‌هایی را به دنبال دارد، گفت: کسب و کار‌های نوپا در تضاد با کسب و کار استاندارد بانکی هستند و نیاز است تا بانک‌ها خود را تغییر دهند.

وی در خصوص نگاه به فناوری‌های نوین و دگردیسی دیجیتال در لایحه جدید بانکداری افزود: اعتقاد دارم در لایحه بانکداری به ابزار‌های نوین و تحول دیجیتالی هیچ توجهی نشده، این در حالی است که در لایحه بانکداری اتحادیه اروپا با جزییات به این موضوعات اشاره شده و صرفا در ایران به بخشی موضولات به صورت کلی پرداخته شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار