سلیمانی گفت: امسال، مصوبه ای برای مرکز ملی ریسک در کشور داریم.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی در دهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که امروز در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امسال، مصوبه‌ای برای مرکز ملی ریسک در کشور داریم این در حالی است که این اقدام، کار خوبی برای کشور به حساب می آید.

رییس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه عمده شرکت‌های بیمه‌ای خصوصی هستند، گفت: از میان ۳۲ شرکت بیمه‌ای تنها شرکت بیمه ایران دولتی و ۳۱ شرکت دیگر خصوصی هستند است. اصلاح ساختار بیمه و حذف تعرفه‌ها نیز به خصوصی سازی صنعت بیمه کمک می‌کند.

وی صنعت بیمه ایران را محدود و کوچک عنوان کرد و اظهار کرد: یکی از بزرگترین ویژگی‌های بیمه، جمع‌آوری پول‌های خرد مردم است و به همین دلیل وقتی می‌خواهند نقدینگی بازار را جمع کنند، از پول‌های خرد مردم برای انجام کار‌های بزرگ استفاده می‌کنند.

سلیمانی تصریح کرد: معمولا شرکت‌های بیمه‌ای بانک درست می‌کنند؛ چون آن‌ها ابتدا پول می‌گیرند که این فرصتی برای سرمایه‌گذاری است. تفاوت سرمایه‌گذاری بیمه این است که بنگاه‌داری نمی‌کند، بلکه در بازار سهام و سپرده‌های بانکی به عنوان سهامدار زیر ۱۰ درصد سرمایه گذاری می‌کند تا هر زمان خسارت اتفاق افتاد بتواند از آن استفاده کند.
 
رییس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه اکنون در ایران حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان پول مردم را از طریق بیمه‌گذاران جمع‌آوری می‌کنیم، گفت: در ازای این هزینه، حدود ۵۰۰ میلیارد دلار تعهد داریم که مقداری از آن غیرطبیعی است؛ چون باید نسبتی میان حق بیمه و میزان ریسک پذیرفته شده وجود داشته باشد.

وی عدم تناسب میان حق بیمه و میزان ریسک پذیرفته شده را به دلیل شرایط تحریم دانست و افزود: پس از اعلام تحریم‌ها از طرف آمریکا، شرکت‌های بیمه‌ای از تمام بخش‌های جهان اعلام لغو قرارداد کردند و مجبور شدیم تمام این تعهدات را در کشور پوشش دهیم.

سلیمانی با اشاره به صندوق بیمه خسارت حوادث طبیعی توضیح داد: در کشور‌های جهان همچون آمریکا که حادثه‌خیز است، صندوق‌هایی تاسیس کرده‌اند. ما در ایران این چارچوب را تنظیم کرده‌ایم و مجلس آن را تصویب کرده است.

وی بیان کرد: بعد از خروج ترامپ از برجام شرکت‌های بیمه‌ای خارجی با ما قرارداد‌های خود را لغو کردند و ما مجبور شدیم همه این تعهدات را قبول کنیم.

سلیمانی گفت: حدود ۳۵ نوع محصول بیمه‌ای در کشور وجود دارد که معمولا مردم بیمه شخص ثالث و درمانی را بیشتر می‌شناسند بلکه مردم باید به بیمه‌های مختلف در بخش صنعت و بازرگانی باید آشنا شوند.

وی با بیان اینکه ما با گمرک در بخش بیمه‌ای سامانه باربری را آماده کرده‌ایم، گفت: همچنین سامانه باربری کالا‌های وارداتی و صادراتی در حال تنظیم است و قبل از پایان سال آماده می‌شود و با این کار دیگر اصلا کالا‌های قاچاق بیمه نمی‌شود و بنابراین به صورت خود به خود امکان ورود و صدور کالای قاچاق وجود ندارد.

سلیمانی بیان کرد: الان ما در بخش بیمه‌ای موسسات تضمینی درست کرده‌ایم که ضمانت‌نامه‌ای بیمه‌ای بر این اساس کارکرد ضمانت نامه بانکی را دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار