بهگزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا خاکی فیروز رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران با اشاره به فعالیت آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون اظهار داشت: آزمایشگاههای کالیبراسیون زنجیرهای از قابلیت ردیابی با الزامات بینالمللی را رقم میزنند.
او افزود: در سطح کشور بالغ بر ۷۵۰ آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون در تطبیق کامل با الزامات بینالمللی داریم که نتایج اینها در کشورهای دیگر هم دارای اعتبار است.
رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران تصریح کرد: آزمایشگاههایی که براساس رویههای اجرایی سازمان ملی استاندارد تایید صلاحیت شدهاند در حدود ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه بوده که برخی از اینها مشترک هستند یعنی هم استاندارد ۱۷۰۲۵ و هم رویههای اجرایی سازمان را دارند.
خاکی فیروز بیان کرد: حدود ۳۰۰ شرکت بازرسی فنی را تایید صلاحیت کردهایم و ۱۶ نهاد گواهیکننده هم در سطح کشور فعالیت میکنند، همچنین امسال برای حدود ۱۵۰ آزمایشگاه جدید صدور مجوز داشتهایم.
او ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۵ شرکت بازرسی فنی جدید را تایید صلاحیت کردهایم، در بحث نهادهای گواهیکننده سیستمهای کیفیت هم ۳ مورد جدید امسال اضافه شده است.
رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران عنوان کرد: امسال اتفاق دیگری که افتاد در زمینه سیستم مدیریت انرژی، سیستم مدیریت زیستمحیطی، سیستم مدیریت کیفیت، از طریق اتحادیههای تایید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه ارزیابی شدیم و گواهیهای ما در بیش از ۳۸ کشور دنیا دارای اعتبار بینالمللی است.
خاکی فیروز افزود: عضو اتحادیه تایید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه و عضو مجمع بینالمللی تایید صلاحیت هستیم و در مجمع بینالمللی تایید صلاحیت، گواهینامههای ما در بیش از ۷۳ کشور دارای اعتبار است، اما به سبب تحریمهای آمریکا درحال حاضر در مجمع بینالمللی تایید صلاحیت دارای مشکلاتی هستیم که درحال برطرف شدن هستند.
او تصریح کرد: در خصوص ارتباط با نهادهای تایید صلاحیت سایر کشورها، با ایتالیا، ترکیه، روسیه، بلاروس و بلغارستان تفاهم نامه داریم و در حال رایزنی برای امضای تفاهم نامه با سوئیس هستیم.
رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران بیان کرد: مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نایب رئیس کمیته تایید صلاحیت موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی است که درخصوص محصولات حلال فعالیت دارد.
خاکی فیروز ادامه داد: عضو ۸ کشور درحال توسعه هستیم و در کمیته تایید صلاحیت "دی ایت" عضویت داریم و در اجلاسها شرکت میکنیم، در اکو هم که ۱۱ کشور اطراف حوزه کشور خودمان هستند عضویت داریم.
او عنوان کرد: در کمیته تایید صلاحیت سازمان همکاریهای اقتصادی هم عضویت داریم.
رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران با اشاره به صدور مجوز صادرات گفت: صدور مجوز صادرات را استانها از طریق نتایج به دست آمده از آزمایشگاههای تایید صلاحیتشده انجام میدهند.
خاکی فیروز افزود: آزمایشگاههایی که تایید صلاحیت آنها محرز میشود، از تمام لحاظ به طور کامل با اصول استانداردهای بینالمللی در تطبیق هستند و به طور کامل مشخص میشود که اینها میتوانند الزامات استانداردها را رعایت کنند.
او تصریح کرد: مطمئن هستیم وقتی نتایج را از آزمایشگاهها میگیریم و در ادارات کل مورد بررسی قرار میگیرند، کالایی که از ایران صادر میشود دارای کیفیت مناسب براساس استانداردهای کشور خودمان یا کشور مقصد است.
رئیس مرکز تایید صلاحیت سازمان استاندارد ایران بیان کرد: آنچه که قابل کنترل برای سازمان استاندارد است و از مسیرهای قانونی انجام میشود را کنترل میکنیم و مشکلی وجود ندارد.
خاکی فیروز ادامه داد: محصولاتی که از ایران به کشورهای همسایه صادر میشود دارای کیفیت و استاندارد بوده و محصولات خوب و قابل اعتمادی هستند.
مهناز جعفریان مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز در پاسخ به این سوال که آیا کالای جدیدی در حوزه صادرات اضافه شده یا خیر گفت: صادرات در حوزه مرکز ملی تایید صلاحیت نیست، در سطح استان امسال تا پایان آذرماه به لحاظ فرآوردههای عمومی نسبت به پیشبینی انجام شده جلوتر هستیم یعنی ۱۲۶ درصد برنامه پیشرفت داشته و تا پایان آذرماه ۷۵۶ مورد اظهارنامه صادراتی برای فراوردههای مشمول استاندارد اجباری داشتیم.
او افزود: علاوه بر این نزدیک به ۱۰ هزار فرآورده نفتی صادراتی را از هاب سوختی ساوه و گمرک اراک به کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شرکت بخش فرآوردههای نفتی و گمرک تحت کنترل قرار دادیم.
جعفریان تصریح کرد: در استان مرکزی ۶۵ آزمایشگاه تایید صلاحیتشده به روش اجرایی داریم که ۱۵ مورد از آنها استاندارد ۱۷۰۲۵ دارند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی بیان کرد: حدود ۴۵ درصد این آزمایشگاهها در شهرستان ساوه و مابقی در سایر شهرستانها قرار دارند.
جعفریان ادامه داد: تمام فرآوردههای مشمول استاندارد اجباری در سطح کشور برای صادرات مشمول نیستند و تعداد این فرآوردهها خیلی محدودتر است، همان طور که تعداد فرآوردههایی که برای واردات مشمول بوده بسیار گستردهتر است.
او عنوان کرد: واحدهای تولیدی که از مسیر قانونی صادرات انجام میدهند به طور قطع به دنبال استاندارد هستند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: برای نخستین بار امسال در استان دو گواهینامه ثبت صادراتی داشتیم.
جعفریان تصریح کرد: در راستای بحث استاندارد به ۳۰ خودروی ون که وارد مرز داخلی شده، اما به سبب اینکه با استانداردها مطالبقت نداشته اجازه ترخیص ندادهایم و قرار شد که قطعات اینها را تفکیک و در مدارس فنی و حرفهای و دانشگاهها به منظور آزمایشها استفاده کنند.
انتهای پیام/ ت