به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در نشست هماهنگی و برنامه ریزی بزرگداشت روز قرآنی بوشهر با فعالین قرآنی، گفت: نامگذاری ۱۶ اسفند به نام روز قرآنی بوشهر ابتکار ویژهای بود که هم روزی ارزشمند را در استان نیز به ثبت رساند و هم فرصتی شد برای تجلیل از فعالان این حوزه.
آنیتا مظفری، روز قرآنی بوشهر را فرصت مناسبی برای ترویج و گسترش فعالیتهای قرآنی در استان عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی صحیح و مناسب، مشارکت موسسات قرآنی به عنوان بازوان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری مهمترین شاخص در برگزاری ویژه برنامههای این روز است.
او ادامه داد: همایش بزرگداشت روز قرآنی، تجلیل از خانوادههای شهدای قرآنی، نمایش فیلمهای کوتاه داستانی و مستند قرآنی در مدارس و مراکز قرآنی، دیدار با خانوادههای شهدا، نمایشگاه آثار شهدای هنرمند قرآنی، برگزاری مجالس قرآنی با حضور قاریان برجسته ملی و جشنوارههای فرهنگی هنری با مضامین قرآن و عترت از مهمترین برنامههای این روز است.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر بیان کرد: برنامههای اجرایی دستگاهها به صورت جدول به دبیرخانه این روز ارسال شود تا علاوه بر کاهش هزینهها باعث جلوگیری از تداخل برنامهها شود.
نامگذاری ١٦ اسفند به عنوان روز قرآنی بوشهر به مناسبت سالروز ارتحال علامه میرزا معتقد اهرمی، کاتب قرآن رمزدار است.
آیت الله میرزا حسین معتقد اهرمی شاعر و نویسنده در سال ١٢١١ هجری شمسی در اهرم متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در شهر خورموج گذراند و سپس عازم عراق شد. وی در مراجعت به بوشهر در مدرسه سعادت بوشهر به تدریس دروس عربی و ادبیات پرداخت و در سال ١٢٩٩ هجری شمسی در سن ٨٨ سالگی دار فانی را وداع گفت.
دلیل نامگذاری قرآن رمزدار این است که در این کتابت همه صفحات ۱۱ سطری است و بدون استثناء در تمام صفحات حرف یا کلمه اولِ سطرهای اول و یازدهم، دوم و دهم، سوم و نهم، چهارم وهشتم، و پنجم و هفتم مشابه است و فقط حرف و یا کلمه اول سطر ششم به علت نداشتن سطر مقابل آزاد است.
مرحوم معتقد حروف متقارن صفحات را با جوهر قرمز و بقیه را باجوهر مشکی تحریر کرده است.
انتهای پیام/ک