ادعای ایالات متحده آمریکا مبنی بر تحریم ۱۷ شرکت مرتبط با فولاد ایران تا چه حد صحت دارد؟

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، واژه تحریم سالهاست که در دل اخبار روز کشور ما جا خوش کرده و حواشی بسیاری را به میان کشیده است، از محدودیت‌های اعمال شده بر بخش سلامت و در خطر افتادن جان مردم گرفته تا افزایش تمرکز کشور بر تولید داخل و بومی سازی محصولاتی که مدت‌ها از طریق واردات تامین می‌شد.

علی رغم تمام تلاش‌های آمریکا برای تشدید فشار وارده بر ایران و بزرگنمایی در تحریم‌های قدیمی، کشور ما کماکان روی پای خود ایستاده و با تکیه بر توان تولید کنندگان ملی نیاز‌های کشور را برطرف می‌کند و حالا از روز ۲۰ دی ۹۸ شاهد رونمایی از یک تلاش بی نتیجه دیگر بودیم. دولت آمریکا به بهانه حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در کشور عراق، ۱۷ شرکت مرتبط با صنایع فولادی و آهن ایران و هشت نفر از مقام‌های ایرانی را تحریم کرد.

استیون منوچین وزیر دارایی آمریکا در این باره می گوید: آمریکا مقام‌های ارشد ایران را به دلیل مشارکت‌شان در حمله موشکی سه‌شنبه هدف تحریم قرار داده است. ما همچنین بزرگترین تولیدکنندگان فلزات در ایران را مشمول تحریم می‌کنیم و بر بخش‌های جدید از اقتصاد ایران از جمله ساخت و ساز، صنعت و معدن تحریم اعمال می‌کنیم. این تحریم‌ها تا وقتی رژیم تامین بودجه تروریسم جهانی را متوقف نکند و متعهد نشود که هیچ‌وقت سلاح اتمی نداشته باشد ادامه می‌یابد.

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا هم گفت تحریم‌های جدید قلب دستگاه امنیتی ایران را هدف گرفته است.

چه کسانی مورد خشم آمریکا بعد از حمله به عین الاسد قرار گرفتند!؟

افرادی که تحریم شده‌اند عبارت اند از علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمدرضا آشتیانی جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، علی عبداللهی معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیرو‌های مسلح، غلامرضا سلیمانی - رئیس سازمان بسیج مستضعفین، محمدرضا نقدی معاون هماهنگ‌کننده سپاه، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی‌اصغر حجازی که از او به عنوان عضو بلند پایه بیت رهبری و محمد قمی که به عنوان معاون ارتباطات و امور بین‌الملل رئیس دفتر بیت رهبری از او یاد شده است.

اما ادامه فهرست به شرکت‌هایی اختصاص پیدا کرده است که رنگ و بویی از سیاست در آن دیده نمی‌شود؛ محل‌هایی که برخی از آن‌ها برای سال‌های متوالی برای کار و کسب روزی هزاران کارگر و کارمند بوده است. اگرچه با توجه به شرایطی که پیش از این برای کشور به وجود آمده بود گمان نمی‌کنیم تغییری در روند کسب و کار آن‌ها ایجاد شود؛ ضربه‌ای که امروز آمریکا نام آن‌ها را به عنوان تحریم شوندگان جدید بر زبان آورده، سال‌هاست که زیر فشار تحر‌یم‌های دشمنان ایستادگی کرده‌اند.

فولاد مبارکه اصفهان قبلا هم تحریم شده بود!

مدت‌ها پیش شرکت فولاد مبارکه اصفهان هم توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شده بود، اما در دل فشار‌های دشمنان، تولید و صادرات این شرکت رشد کرد. شاید رشد تولید این واحد‌های فولادی و هدف گذاری‌های انجام شده برای گسترش تولید فولاد کشور برای غربی‌ها دردناک‌تر از چیزی بود که تصور می‌شد.
 
چند روزی از بازدید وزیر صمت از صنایع فولادی استان اصفهان و خبر‌های خوبی که از صنعت فولاد داشت می‌گذرد که گویی خون آمریکایی‌ها را به جوش آورده و آن‌ها را به سمت تنها ابزارشان یعنی تحریم این صنایع کشانده است.

رضا رحمانی وزیر صمت در بازدید از صنایع فولادی استان اصفهان و افتتاح بخش تولید فولاد API تصریح کرد: امروزه ظرفیت تولید از ۲۳۰ هزارتن به بیش از صد برابر تولید افزایش یافته است.

او با تاکید بر رشد متوازن زنجیره محصولات فولاد در دو سال گذشته، گفت: امروزه لزومی بر  صادرات سنگ آهن وجود ندارد، این در حالی است که تا دو سال گذشته ۲۳ میلیون تن سنگ آهن صادر می‌شد که در سال گذشته به ۸ میلیون تن رسید.

او تاکید کرد: شرکت فولاد مبارکه یک شرکت معمولی نیست بلکه یک واحد تولیدی با استاندارد‌های جهانی است که توانمندی‌های آن در سطح جهان به اثبات رسیده است.

جالب آنجاست که با وجود فشار‌ها و تحریم‌های آمریکا، شرکت‌های بزرگ فولادسازی کشور شهریور امسال متوسط رشد ۶۰ درصدی صادرات را به ثبت رسانده‌اند به طوری که بنا بر گزارش‌های منتشر شده ایمیدرو، در شهریور امسال شرکت‌های بزرگ فولادسازی ۵۸۴ هزار تن انواع محصولات فولادی روانه بازار‌های صادراتی کردند.  

اغلب فعالان صنعت فولاد بر خودکفایی در تامین نیاز‌های صنعت فولاد تاکید دارند و مشکلات اصلی خود را داخلی و اختلال در تامین نقدینگی و حمایت نشدن از طرف دولت می‌دانند.

راه حل مقابله با تحریم ها در مشت جمهوری اسلامی ایران هست

خداداد غریپ پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرات تحریم‌های جدید آمریکا بر شرکت های فولادی، اظهار کرد: موضوع تحریم موضوع جدیدی نیست و ما بار‌ها و به کرات تحریم شده‌ایم و هر بار راهکاری برای مقابله با ان پیدا کرده‌ایم.

او بیان کرد: ما از قبل آمادگی اعمال فشار جدید را داشتیم و برای تحریم‌های جدید هم ساز و کار‌های جدید خواهیم داشت. می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که با توجه به تجربه‌ای که در گذشته و در مقابله با تحریم‌ها داشته‌ایم، سیاست‌های لازم اتخاد شده است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با تاکید بر رشد صنایع مختلف در دل فشار‌ها و تحریم‌ها گفت: ما به عنوان متولیان امر باید تمام ابعاد را بررسی کرده و رویکرد مناسب را برای برخورد با تحریم‌ها اتخاذ کنیم، اما تجربه این چند ساله به ما ثابت کرده است که رویکر ما در مقابله با تحریم‌ها صحیح و اثر بخش بوده است.

غریب پور تصریح کرد: مواجهه با تحریم در تمام صنایع کشور ما از جمله صنایع فولادی موضوع تازه‌ای نیست و خوشبختانه تولیدکنندگان ما توانستند زیر فشار این تحریم‌ها ایستادگی کنند؛ صنعت کشور ما نه تنها از پا نایستاد بلکه در اغلب موارد میزان و کیفیت تولید ما افزایش پیدا کرده است.

خریداران رسمی فولاد مبارکه هم تحریم شدند!

در این دوره از تحریم‌ها شرکت تجاری پامچل پکن به دلیل خرید مستمر فولاد از فولاد مبارکه اصفهان و شرکت پاور انکر لیمیتد در سیشل به اتهام خرید برای شرکت تجاری پامچل پکن تحریم شدند. شرکت دریایی هونگ‌یوان هم با این اتهام که که کشتی‌ها مربوط به این شرکت برای حمل فولاد تولیدی فولاد مبارکه استفاده شده بود مورد در لیست تحریم‌ها قرار گرفت.

در بین شرکت‌های ایرانی هم نام‌های شرکت‌های صبا استیل، فولاد هرمزگان، فولاد اصفهان، فولاد اکسین خوزستان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب کیش، شرکت آلیاژ‌های فولادی ایران در یزد، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شرکت آهن و فولاد ارفع یزد، فولاد خوزستان و شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در استان یزد به چشم می‌خورد؛ هر یک از این واحد‌های تولیدی فعال در حوزه فولاد در نقطه نقطه ایران و برای پیشرفت کشور و افزایش میزان تولیدات خود تلاش می‌کردند و این اولین باری نیست که پشت دیوار تحریم قرار می گیرند و با همین روند ادامه خواهند داد.

شرکت آلومینیوم ایران هم که از شرکت‌های مهم در حوزه آلومینیوم محسوب می‌شود؛ بنا بر برخی آمار‌ها ٧٥ درصد از آلومینیوم تولید شده در ایران را به خود اختصاص می‌دهد؛ شرکت‌های آلومینیوم المهدی، شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت خلاق تدبیر پارس هم به عنوان تولید کننده‌های حوزه آلومینیوم و مس هم تحریم شده‌اند.

دشمنان انتظار خواهند داشت که بیش از صد هزار نفر از کارمندان و کارگران در کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید فلز با مشکل جدی مواجه شوند. در حالی که با توجه به تحریم‌های اعمال شده در گذشته و دور قبلی تحریم‌های به ویژه در صنایع فلزی ایران که اردیبهشت سال گذشته اعمال شد؛ موضع جدیدی برای اعمال فشار وجود نخواد داشت.

تحریم ها فقط دوباره خوانی شد!

سید رضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید آمریکا بر علیه صنعت فولاد کشور بیشتر جنبه روانی دارد و تأثیر خاصی بر عملکرد تولیدکنندگان این بخش نخواهد گذاشت، گفت: تحریم‌های آمریکا علیه ایران از سال گذشته صنعت فولاد را تحت تأثیر قرار داد، اما اکنون به شکل دیگری اعمال شده است که فعالیت برخی از شرکت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد بیان کرد: در سال گذشته فولاد مبارکه اصفهان جزو تحریم‌ها بود، اما مبارکه کار صادرات را از طریق واسطه‌ های خاص خودش ادامه داد.

شهرستانی ادامه داد: اکنون کار شرکت‌هایی که تحریم شده‌اند ممکن است کمی دچار اختلال شود، اما کاملا تحت تأثیر نخواهد بود که تنها ممکن است درصد جزئی هزینه‌ها افزایش یابد. همچنین خریدار ممکن در این بین چانه‌زنی‌هایی انجام دهد.

او با اشاره به چالش‌های صنعت فولاد گفت: مشکل اساسی ما تحریم نیست بلکه مشکل اصلی سوء مدیریت در وزارت صنعت، معدن و تجارت است چرا که بخشنامه‌های زیادی صادر می‌شود و صادراتمان را به شدت محدود کرده‌اند که به عنوان حمایت از مصرف داخلی این بخشنامه‌ها صادر می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در صورتی که در عمل این کار اشتباه است که دود آن در چشم خود وزارت صمت می‌رود از این رو باید سیاست در این حوزه تغییر کند که فقط حمایت بر روی صادرات باشد.

شهرستانی ادامه داد: اکنون به دلیل آنکه رکودی در داخل بوجود آمده و مصرف فولاد کاهش پیدا کرده است از این رو تولید این صنعت به مشکلاتی بر خورده است. مصرف داخلی فولاد در داخل کشور ۱۵ میلیون تن است که برنامه داشتیم ۲۸ میلیون تن تولید داشته باشیم، اما متأسفانه به ۲۶ میلیون تن رسید و دلیل آن هم عدم توازن در زنجیره فولاد است چرا که قیمت‌گذاری روی این محصول دستکاری شد.

او تشریح کرد: بهترین سیاست این است که عرضه و تقاضا را رها کنیم و بگذاریم بین خودشان تصمیم گیری شود و جا‌هایی که خلأ وجود دارد بگذاریم رشد کند که خود سرمایه‌گذار‌ها در آن قسمت سرمایه‌گذاری کنند که به مرور زمان شاهد این موضوع باشیم که زنجیره تشکیل شود و مشکلات آن حل شود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان مشکل اصلی تولیدکنندگان کشور اعمال سیاست‌های غیر شفاف دولت و وزارت صمت است، افزود: دخالت در قیمت گذاری به همراه ممنوعیت‌های صادراتی شرایط فعالیت را برای تولیدکنندگان فولاد سخت کرده است. با سیاست‌ها کنونی متأسفانه تنها رانت بوجود آمده و باعث شده قیمت‌ها به صورت تصاعدی رشد کند.

شهرستانی گفت: برنامه‌ریزی کرده بودیم صادرات فولاد به ۱۳ میلیون تن برسد، اما به نظر می‌رسد صادراتمان به ۱۱ میلیون تن برسد که همین ۲ میلیون تن حدود ۱۱ میلیارد دلار می‌شود که ارز‌ آوری خوبی برای این کشور داشت. هم اکنون تأمین مواد اولیه واحد‌های فولادی از سنگ آهن تا کنسانتره مختل شده است به نحوی که قرار بود امسال ۲۸ میلیون تن فولاد تولید کنیم، اما به نظر می‌رسد در نهایت به رقم ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسیم.

تکیه بر دیوار توان داخلی راه حل بی اثری تحریم ها

انتظار می‌رود با پشت سر گذاشتن تحریم‌ها علیه ایران، بتوانیم از امکاناتی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم و بی نیاز از کشور‌های خارجی شویم تا دیگر تحریم‌ها تاثیری در روند تولیدات داخلی نداشته باشد.

دست بردن بر جان و روزی مردم، نشان از دست‌های خالی دشمنان دارد؛ دولت‌هایی مثل آمریکا تمام توان رسانه‌ای خود را به کار گرفته‌اند تا همه چیز بزرگتر واقعیت به نظر برسد، اما حقیقت تغییر نخواهد کرد، حتی اگر چندین نفر دروغی را فریاد بزنند. تولید کنندگان ایرانی با تمام وجود به تلاش برای رونق بخشیدن به صنایع این کشور ادامه خواهند داد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۰ ۲۶ دی ۱۳۹۸
تحریم دانتان خیلی وقتاست ترکیده بیخود رجز خانی میکنید
Iran (Islamic Republic of)
مراد
۱۷:۵۲ ۲۵ دی ۱۳۹۸
اگه اینطوریاست چرا کل اروپا و آمریکا الان در تحریمن خب چرا خب معلومه بخاطر ماست
United States of America
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۵ دی ۱۳۹۸
اره خدایی
کارخونه پاستیلم مونده تحریم نکردن
Iran (Islamic Republic of)
سایه
۱۷:۰۳ ۲۵ دی ۱۳۹۸
غم به دل راه ندهید و دل را به خدا قوی دارید که فرمود:« و نرید ان نمنّ علی الّذین استضعفوا فی الارض و نعلهم ائمةً و نعلهم الوارثین» خداوند وعده داده که نهایتاً استکبار جهانی با همه ی قدرت پوشالی اش نابودشدنی است و ملت ما به فضل الهی در لوای رهبری حکیم و فرزانه، به قله های رفیع سعادت خواهد رسید.(ان شاء ا...)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۵ دی ۱۳۹۸
صبر کنید یهو دیدی ترامپ مثل آدامس بادکنکی خروس نشان ترکید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۵ دی ۱۳۹۸
بدونه مشارکت بادنیا نمیشه پیشرفت کرد خداوندتمام بشرروی کره زمین راافریده کدام کشوری راپیدا میکنید که محتاج کشورهای دیگر نباشه یکیشو پیداکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۵ دی ۱۳۹۸
تحریم کنندگان داخلی ماراازپادراورد
United States of America
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۵ دی ۱۳۹۸
اصلا دیگه چیزی مونده برامون ک بخوان تحریم کنن؟؟
United States of America
محمد
۱۰:۴۴ ۲۵ دی ۱۳۹۸
خدا لعنت کند این دولت غربی را که رزق و روزی ما را به هم ریخت
چوبش را میخورند
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۵ دی ۱۳۹۸
این ها هم سر کارمون گذاشتن ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۵ دی ۱۳۹۸
پس حداقل خوبه کامل تحریم بشیم
تا حداقل پیشرفتی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۵ دی ۱۳۹۸
سلام
تو این شرایط ما تولید میکنیم اگر کسی از ما فولاد خرید نکنه چه فایده ای دارد واحد های صنعتی به ارز برای خرید خارجی نیاز دارن 99% تجهیزات ابزار دقیق صنعت فولاد وارداتی الکترود کوره های ذوب وارداتی که چین و هند تولید میکنن و ماده اولیه اون از امریکا میاد
به زودی اگر ایران مشتری خارجی برای خودش پیدا نکنه صنعت فولاد تعطیل میشه چون نیاز داخل هیچ تناسبی با میزان تولید نداره اکثر انبار های تولید کننده ها پر محصول ولی مشتری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۵ دی ۱۳۹۸
کی از ترامپ تبعیت می کند ترامپ طبل تو خالی است و ابزارهای تحریمی امریکا روزبه روز ناکارامدتر شده اند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۳۸ ۲۵ دی ۱۳۹۸
اگه رو پای خودمون وایسیم اونا هستن که آسیب میبینن
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۲:۱۰ ۲۵ دی ۱۳۹۸
شرکت ما به شمش نیاز دارد وقتی جا برای مصرف داخل باشد محدود شدن صادرات هیچ زیانی نخواهد داشت و بهتر است خام خام صادر نشود به میلگرد تبدیل و سپس صادر شود.
Kuwait
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۵ دی ۱۳۹۸
از کجا فهمیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۵ دی ۱۳۹۸
تحریماشون ته کشیده ؛))))))
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۹:۳۸ ۲۵ دی ۱۳۹۸
فقط تشتک سازی اکبر آقا تحریم نشده فک کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۵ دی ۱۳۹۸
سلام لطفا به امريكا بگيد پفك نمكي و نوشابه رو هم تحريم كنه كه بچه هامون نخورند مريض شوند.
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۸:۳۹ ۲۵ دی ۱۳۹۸
سلام. با استفاده بهینه و سازگار با محیط زیست، از منابع و امکانات موجود از کشور، تحریم‌ها فقط به طرف مقابل ما، ضربه‌ می‌زند.
Netherlands
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۵ دی ۱۳۹۸
باید دست رو زانو خود بگذاریم و یا علی بگیم
آخرین اخبار