روسای گروه دوستی پارلمانی فرانسه-ایران در مجلس ملی و سنا اعلامیه مشترکی در ارتباط با شهادت سردار سلیمانی منتشر کردند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،« آن ژنوته» و «فیلیپ بونکارر» روسای گروه دوستی پارلمانی فرانسه-ایران در مجلس ملی و سنا اعلامیه مشترکی را در ارتباط با شهادت سردار سلیمانی توسط نیرو‌های آمریکایی در بغداد و تنش‌ها در منطقه منتشر نموده و نسخه‌ای از آن را نیز خطاب به سفیر کشورمان در فرانسه ارسال داشتند.

این دو که به ترتیب از حزب جمهوری در حرکت و حزب اتحاد میانه رو هستند، در این اعلامیه مشترک نظرات خود را مستقل از دیدگاه دولت فرانسه به شرح ذیل اعلام کرند:

«روسای گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی و سنا همه طرف‌های ذیربط را به اجتناب از تشدید خشونت و یافتن راه‌ها و ابزار لازم برای یک مسئولیت جمعی فرا می‌خوانند.


کشتن رهبر نظامی با نقش سیاسی قوی یک کشور مستقل در خاک یک کشور مستقل دیگر، موضوع کوچکی نیست. انجام چنین کاری در یک خاور میانه درحال انفجار که در آن مجموعه‌ای از تنش‌های امروز و تقابل‌های دیروز در هم تنیده شده اند، موجب سردرگمی بیشتر خواهد شد.


فرانسه باید به ایفای نقش میانجی گری اش برای کمک به حفظ صلح و امنیت در منطقه ادامه دهد. رئیس جمهوری فرانسه که به خطرات شعله ور شدن منطقه واقف است، چندین ابتکار را انجام داد و حتی در اجلاس گروه هفت در بیاریتز تلاش کرد تا مانع تشدید تنش‌ها گردد و گفتگو‌ها بین طرف‌های ذینفع را تقویت نماید. کشور ما وظیفه دارد که با صراحت با کشور‌های مختلف و رهبران آن‌ها صحبت کند، چراکه نباید در یک وضعیت برگشت ناپذیر قرار بگیریم.


ما به نمایندگی از گرو‌های دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی و سنا نگرانی عمیق خود را از تنش‌های موجود ابراز کرده و توصیه می‌کنیم مسیر‌ها و ابزار‌های لازم برای ایفای یک مسئولیت جمعی در کوتاه مدت و برگزاری نوعی کنفرانس امنیت خاور میانه در بلند مدت فراهم شود.


قابل ذکر است که سفارت کشورمان در فرانسه در واکنش به اعلامیه فوق، با تهیه و ارسال بیانیه‌ای خطاب به دو نماینده فوق الذکر و برخی دیگر از مخاطبین سیاسی، پارلمانی و رسانه‌ای فرانسه، توضیحات و نکات لازم در ارتباط با حمله جنایتکارانه و تروریستی نیرو‌های آمریکایی و شهادت سردار سلیمانی، ویژگی‌های شخصیتی و نقش بی بدیل او در حراست از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران و تامین امنیت و ثبات منطقه، و پاسخ نظامی ایران به پایگاه آمریکا در عراق مطابق با اصل ۵۱ منشور و چشم انداز خطرناک اوضاع آتی منطقه در صورت ادامه حضور آمریکا در منطقه را ارائه کرد.


بیشتر بخوانید:هیات ده نفره کانادایی در راه تهران


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار