غلامرضا مندل زاده، رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با تاکید بر اینکه حوادث گازگرفتگی با آبگرمکن به یکی از دغدغههای مسئولان تبدیل شده است گفت: آبگرمکنهای گازی از طریق نشت گاز مونوکسید کربن که هم موجب مسمومیت و هم مرگ و میر میشود، سالانه تلفات قابل توجهی برجای میگذارد.
او افزود: مونوکسید کربن، گازی سمی، بی رنگ و بی بو است که در آبگرمکنهای گازی از طریق نشت گاز بوجود میآید. بیشتر افراد، منتشر شدن این گاز را احساس نمیکنند و متاسفانه هیچ کدام از موارد ذکر شده، علامت خاصی ندارند.
مندل زاده بیان کرد: در بعضی از این حوادث در اتصالات گاز به آبگرمکن از شیلنگ آب استفاده میشود و با توجه به اینکه این جنس آن در مجاورت گاز دچار خوردگی و شکنندگی میشود، پتانسیل خطر را بالا میبرد؛ لذا استفاده از شیلنگ انعطاف پذیر مخصوص گاز الزامی است و انتظار میرود شهروندان نکات ایمنی را رعایت کنند. از دیگر نکات قابل تامل در استفاده از لوازم جانبی، شیلنگ مخصوص گاز استاندارد است.
رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد استان خوزستان اظهار داشت: با توجه به مصرف بیشتر آبگرمکنهای گازی نوری در منازل مسکونی نصب آنها میبایست در محلی باشد که در معرض کوران هوا و باد نباشد و در عین حال نصب آنان در محلهایی که امکان کمبود اکسیژن وجود دارد نیز بسیار خطرناک است. چنانچه بیشترین موضوع ایجاد خفگی در خصوص نصب آبگرمکن در حمام بوده که به شدت غیرایمن است.
این مقام مسئول تصریح کرد: استفاده از دودکش مشترک با هود آشپزخانه و سایر وسایل گازسوز امکان بروز حادثه را زیاد میکند.
غلامرضا مندل زاده اذعان داشت: در نصب آبگرمکن رعایت ایمن فواصل با بقیه وسایل گازسوز و دیوارهای اطراف الزامی است که حداقل باید شرایط تعویض راحت قطعات و رویه تامین شود. این روزها که نصب آبگرمکن در کابینت آشپزخانه در آپارتمانها مرسوم شده است میبایست حداقل ۱۰ سانتیمتر از دیوارههای مجاور فاصله داشته باشد، هم چنین فاصله بالای آبگرمکن تا ابتدای لوله دودکش نباید بیش از ۲۵ سانتیمتر باشد. استفاده از کلاهک H هم برای جلوگیری از بروز خطرات ضروریست. بهترین توصیه برای عموم مردم دور نگه داشتن دست افراد فاقد صلاحیت از نصب و تعمیر وسایل گرمایشی است.
او در ادامه گفت: کنترل نشان استاندارد وسیله و استعلام آن از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ برای مصرف کننده کفایت میکند. زیرا سازمان ملی استاندارد از طریق بازرسی و نمونه برداریهای مستمر، امکان انجام بیش از ۷۰ مورد آزمون عملکرد و ایمنی را بر روی محصول در هر نوبت کنترل بر تولید ندارد.
رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد استان خوزستان بیان داشت: رعایت نکات ایمنی و پیشگیرانه در نصب و بازرسیها از این تجهیزات تنها راه اطمینان استفاده از آنها است. در خصوص نکات و محل نصب طبیعتا رعایت نکات دفترچه راهنما و نصب توسط افراد مجاز و دارای صلاحیت بهترین و مطمئنترین راه است. این نکته مهم قابل ذکر است که در خرید و تهیه آبگرمکن حتما به برچسب انرژی آن توجه شود.
انتهای پیام/ن