به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ساعت ۶:۳۰ صبح روز جمعه پایگاه خبری سپاه خبری را بر روی خروجی سایت خود منتشر کرد که میلیونها نفر هر لحظه منتظر بودند دروغ بودن آن خبر اعلام شود؛ اما خبر صحت داشت. دشمن مکاره جمهوری اسلامی ایران یعنی آمریکای جنایتکار «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه، «ابومهدی المهندس» یکی از فرماندهان حشدالشعبی عراق را به همراه ۸ نفر شامل ۴ نیروی عراقی و ۴ ایرانی به شهادت رسانده بود.
۵ روز از خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش میگذرد و همگان میبینند که این شهید علاوه بر برکاتی که در دوران حیات مادی خود داشت، با شهادتش نیز حامل پیام وحدت و انسجام شده است.
۱۳ دی
حسین پورجعفری، شهرود مظفرینیا، هادی طارمی و وحید زمانینیا ۴ پاسداری بودند که در جریان اقدام جنایتکارانه ارتش تروریست آمریکا در بغداد به شهادت رسیده بودند. ۲ خودروی حامل نیروهای سپاه قدس و حشدالشعبی عراق مورد هدف تروریستهای آمریکایی قرار گرفته بود و هر ۱۰ سرنشین این دو خودرو در دم جان باخته بودند.
نخستین واکنش رسمی به این ماجرا از سوی حضرت آبتالله خامنهای نشان داده شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام خود که به فاصله ۳ ساعت از اعلام خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر شد، ضمن اعلام ۳ روز عزای عمومی در سراسر کشور نوشتند: «سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم، و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةالله ارواحنا فداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود. با رفتن او به حول و قوهی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان -و نیز همهی دشمنان- بدانند خط جهاد و مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است. فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است، ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد».
جلسه شورای عالی امنیت ملی که به فاصله یک ساعت و نیم بعد از اعلام خبر شهادت حاج قاسم آغاز شد و چند ساعت ادامه داشت، با صدور یک بیانیه مهم همراه بود. در بخشی از بیانیه آمده بود «همانگونه که مقام معظم رهبری در پیام خود فرمودند انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون پاک سردار سلیمانی آغشته کردند. این جنایتکاران با انتقام سخت منتقمین خون سردار سلیمانی در زمان و مکان مناسب روبرو خواهند شد. بدون تردید خط جهاد ومقاومت با انگیزهای مضاعف ادامه پیدا خواهد کرد و درخت مقاومت هر روز تنومندتر و شکوفاتر خواهد شد. پیروزی از آن مجاهدان این راه مبارک است و آنانکه به این جنایت دل خوش کردهاند بدانند که این گونه اقدامات کور و بزدلانه اراده جمهوری اسلامی ایران را در تداوم بدون تنازل سیاست مقاومت فعال قویتر نموده و تلخکامی آنان را زود و شدید خواهد کرد. بدون شک این جنایت، انتقام داعش و تروریستهای تکفیری از فرماندهان بزرگ مبارزه با تروریسم بود که به دست آمریکا علیه نمادهای افتخارآمیز اضمحلال تروریسم در عراق و سوریه صورت گرفت. در هم آمیختن خون فرماندهان سرافراز ایرانی و عراقی در این مسیر نورانی، نمادی از پیوند ناگسستنی دو ملت ایران و عراق در آینده خواهد بود. شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در جلسه فوق العاده امروز خود با بررسی ابعاد مختلف این حادثه، تصمیمات مقتضی را اتخاذ نموده و بدین وسیله اعلام میکند رژیم ایالات متحده آمریکا مسئول عواقب کلیه تبعات این ماجراجویی جنایتکارانه خواهد بود».
در همان ظهر روز جمعه و تنها چند ساعت پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، مردم قدرشناس و ولایتمدار کشورمان در اقصی نقاط میهن اسلامی به صورت خودجوش با حضور در خیابانها، این جنایت آمریکاییها را محکوم کرده و فریاد «انتقام» سر دادند. گستردهترین حضور مرم در پی اعلام خبر شهادت سردار سلیمانی را شاید مردم همدیار و هماستانی وی در استان کرمان رقم زدند. مردم تهران، مشهد، تبریز، ساری، اردبیل، اهواز، قم، رشت، ایلام، سنندج و سایر نیز با حضور در خیابانها این اقدام دَدمنشانه تروریستهای آمریکایی را محکوم کردند. همچنین جمعی از هموطنان پیرو ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سردار امت اسلامی توسط رژیم تروریست آمریکا، عصر امروز در مقابل دفتر نمایندگی سازمان ملل در تهران تجمع خودجوش باشکوه برگزار کردند.
ساعت ۱۳:۴۵ روز ۱۳ دی، حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا، با صدور حکمی سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» را به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند. در بخشی از این حکم آمده بود: «در پی عروجِ شهید عالیمقام سردار پرافتخار حاج قاسم سلیمانی رضوان الله علیه، فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به سردار سرافراز سرتیپ اسماعیل قاآنی که در شمار برجستهترین فرماندهان سپاه در دفاع مقدس بوده و در طول سالیان متمادی در نیروی قدس در کنار سردار شهید در منطقه خدمت کرده است میسپارم. برنامهی آن نیرو عیناً همان برنامهی دوران فرماندهی شهید سلیمانی است. از همهی همکاران آن نیرو حضور و همکاری آنان را با سردار قاآنی خواهانم و توفیق و تأیید و هدایت الهی را برای ایشان مسألت میکنم».
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از انتصاب سردار قاآنی به فرماندهی نیروی قدس سپاه، در بیانیهای تاکید کرد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به، ولی امر مسلمین، آحاد امت اسلامی بویژه ملت شهید پرور و حماسه ساز ایران و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی و ضد صهیونیستی منطقه اطمینان میدهد با انتقام سخت خونهای پاک و به ناحق ریخته شده این شهیدان والامقام از جنایتکاران، راه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی توسط همرزمان آن عزیز در این نهاد انقلابی و مردمی با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت و جبهه مقاومت اسلامی نیز مصممتر از گذشته آرمانهای بلند او را دنبال خواهد کرد و به دشمنان امت اسلامی به ویژه دولت شرور و تروریست پرور امریکا و رژیم جعلی و منفور صهیونیستی یادآوری میکند: سردار سلیمانی نه تنها یک شخص، بلکه باور و مکتبی تمام نشدنی است و از این پس جلوه گریهای معنادارتر آن را در جغرافیای سلطه و حضور نامشروع و اشغالگرانه خود در اقصی نقاط عالم تجربه خواهند کرد».
حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در منزل حاج قاسم سلیمانی و دیدار با خانواده این شهید عالیمقام، تسکینی بود بر درد فراق این خانواده از حاج قاسم. حضرت آیتالله خامنهای خطاب به خانواده شهید قاسم سلیمانی گفتند: «خداوند انشاءالله که به شماها اجر بدهد، صبر بدهد. [حاج قاسم]زندگیاش هم برای شما امتحان بود، شهادتش هم برای شما امتحان است. رنج زیاد است، غصّه بزرگ است، امّا اجر هم به همین اندازه بزرگ است. بایستی تحمّل کنیم، بایستی از خدای متعال راضی باشیم؛ بالاخره هر کسی از این مرحلهی زندگیِ این نشئه به نشئهی بعد عبور خواهد کرد -همه عبور میکنند: من، شما، دیگران، همه؛ جوان، پیر- نوع عبور کردن مهم است؛ آن کسی که در راه خدا شهید میشود، برای خدا با اخلاص عمل میکند [به بهترین وجه عبور میکند].
حاج قاسم صد بار در معرض شهادت قرار گرفته بود؛ این بار اوّل نبود، ولی در راه خدا، در راه انجام وظیفه، در راه جهاد فیسبیلالله پروا نداشت؛ از هیچ چیز پروا نداشت؛ نه از دشمن پروا داشت، نه از حرف این و آن پروا داشت، نه از تحمّل زحمت پروا داشت. بیستوچهار ساعت فرض کنید در فلان کشور گذرانده، نوزده ساعت کار کرده! با این، با آن، بنشین، مجاب کن، استدلال کن، حرف بزن. چرا؟ برای اینکه او را به یک نتیجهی مطلوب برساند؛ برای خودش که کار نمیکرد، برای [تحقّق]آنها کار میکرد؛ حاج قاسم این جوری بود؛ خوب زندگی کرد؛ خدا رحمتش کند؛ خوب زندگی کرد.
شما هم با او خوب زندگی کردید؛ شما هم صبر کردید، همراهی کردید، مشکلات را تحمّل کردید؛ خود شما، فرزندانتان، پسرها، دخترها، مشکلات را تحمّل کردید؛ اینها همهاش پیش خدای متعال اجر دارد. بالاخره از این مرحله و از این نشئه باید عبور کرد؛ [او]به بهترین وجه عبور کرد. ما شهید زیاد داریم -در بین سرداران هم شهید داریم، در بین آحاد معمولی هم شهید داریم-، امّا شهیدی که به دست خبیثترین انسانهای عالم یعنی خود آمریکاییها به شهادت برسد و آنها افتخار کنند که او را توانستند شهید کنند، چنین شهیدی غیر از حاج قاسم من کس دیگری را یادم نمیآید؛ جهادش جهاد بزرگی بود، خدای متعال شهادت او را هم شهادت بزرگی قرار داد؛ انشاءالله امیدواریم که خداوند درجاتش را عالی کند و آن نعمت عظیمی که شامل حال او شد، بر او گوارا باشد که حقّش بود و شایستهِی این نعمت بزرگ بود.
واقعاً اگر حاج قاسم در رختخواب میمرد، یا در تصادف میمرد، یا با این ناخوشیها میمرد - [چون]اواخر، سینهاش ناراحت بود، شیمیایی بود، مشکل بود- آدم غصّهاش میشد؛ حاج قاسم باید همین جور به شهادت میرسید. البتّه برای ما خیلی سخت است؛ برای شما سخت است، شاید برای من سختتر هم باشد؛ ولیکن باید تحمّل کرد، باید از این مرحله عبور کنیم. امیدواریم انشاءالله خدای متعال این دلها را شاد کند؛ این ضربهای که وارد آمد، ترمیم بشود، انشاءالله به فضل الهی سکینهی خودش را بر دلهای شماها، بر دلهای ما، بر دلهای همهی مردم نازل کند. شما امروز دیدید؛ خب در کرمان حاج قاسم را همه از نزدیک میشناختند؛ این جمعیّتی که امروز در کرمان به خیابان آمد، این چیز عجیبی نبود؛ امّا تبریز چه؟ دیدید تبریز را؟ دیدید؟ چه جمعیّتی! چه احساس ارادتی! چه اشکی ریختند مردم تبریز -آن جمعیّت عظیم میلیونی- در خیابان! [البتّه]اینها نعمتهای جلوی چشم ما است که خدای متعال برای اینکه ماها بفهمیم که قدر شهادت چقدر است،
اینها را جلوی چشم ما میگذارد -حالا تشییعش را هم خواهید دید که چه خواهد شد و چه تشییعی از او بشود- اینها نعمتهای کوچکی است که جلوی چشم ما است؛ نعمتهای بزرگ، آنهایی است که ما نمیبینیم، آنهایی که ما نمیفهمیم، آنهایی که «ما رَاَت عَینٌ وَ لا سَمِعَت اُذُنٌ وَ لا خَطَرَ عَلى قَلبِ بَشر»، (۲) به دلهای ما حتّی خطور نکرده آن جور نعمتها، اصلاً قابل تصوّر برای ما نیست؛ [آنها را]خدای متعال در اختیار او گذاشته. خوشا به حالش، خوشا به حالش، خوشا به حالش! او به آرزوی خودش رسید؛ او آرزو داشت؛ برای شهیدشدن گریه میکرد؛ خب خیلی از رفقایش هم رفته بودند و داغدار رفقایش هم بود، امّا در خودش هم شوق به شهادت جوری بود که اشک او را جاری میکرد؛ به آرزوی خودش رسید.
امیدواریم انشاءالله شماها هم به آرزوی خودتان برسید، ما هم به آرزوی خودمان برسیم و خدای متعال این فقدان را جبران کند. شما هم تحمّل کنید؛ تحمّل کنید؛ خود این تحمّل، اجر دارد، ثواب دارد. مجاهدت در راه خدا یعنی یک مبارزهِی درونی؛ هر جهاد بیرونی، در واقع تکیه دارد به یک جهاد درونی؛ یعنی آن مردی که میرود جلوی دشمن و واهمه نمیکند و در همهی میدانها نه خستگی میفهمد، نه سرما میفهمد، نه گرما میفهمد، این اگر چنانچه در درون خودش در آن جهاد اکبر پیروز نشده بود، این جور نمیتوانست [جلوی دشمن]برود؛ پس مجاهدتهای بیرونی، متّکی به مجاهدتهای درونی است. شما هم تکیه کنید به همان مجاهدت درونی خودتان و با یاد خدا دلتان را آرامش بدهید؛ انشاءالله خدای متعال دلهای شما را آرامش خواهد داد. ما هم دعا میکنیم. میبینید مردم چه کار دارند میکنند برای حاج قاسم؛ این برای شما تسلّا است.
امروز در تهران -بالا، پایین، همه جا؛ حال اینجا دور خانهی شما که جمعیّت فراوانی ایستادهاند- در شهرهای مختلف، همهی مردم عزادارند یعنی احساس عزاداری میکنند؛ این برای شما تسلّا باید باشد. بدانید که مردم قدر پدر شما را دانستند و این ناشی از اخلاص است؛ این اخلاص است. اگر اخلاص نباشد، این جور دلهای مردم متوجّه نمیشود؛ دلها دست خدا است؛ این که دلها این جور همه متوجّه میشوند، نشاندهندهی این است که یک اخلاص بزرگی در آن مرد وجود داشت، مرد بزرگی بود. خدا انشاءالله درجاتش را عالی کند».
این روز تلخ ایران اسلامی و جبهه مقاومت در نهایت با خبر اعلام مراسمهای وداع، تشییع و تدفین حاج قاسم سلیمانی از سوی روابط عمومی سپاه به پایان رسید. در بیانیه سپاه آمده بود: «شهرهای مشهد مقدس، تهران و کرمان میزبان پیکرهای شهدا خواهند بود». البته فردای آن روز اعلام شد که شهرهای اهواز و قم هم به سه شهر مذکور اضافه شدند.
۱۴ دی
تشییع پیکر شهدا از صبح روز شنبه ۱۴ دی با حضور گسترده مردم کاظمین عراق آغاز شد. حضور مردم در این مراسم آنقدر چشمگیر بود که پیکرهای شهدا با سه ساعت تاخیر نسبت به زمان پیشبینی شده، به شهر بغداد رسید و مورد استقبال کمنظیر مردم این شهر قرار گرفت. کربلای معلی و نجف اشرف نیز دو شهر بعدی عراق بودند که حاج قاسم را با آغوش باز پذیرفتند و برای وی سنگ تمام گذاشتند.
سرتاسر شهرهای ایران اسلامی در این روز غرق ماتم از دست دادن سردار دلها «حاج قاسم سلیمانی» بودند. در تهران دانشجویان از درب اصلی دانشگاه تهران تا مسجد امام صادق (ع) میدان فلسطین دسته عزاداری به راه انداختند. در اصفهان مردم قیام خود را در میدان نقش جهان به راه انداختند. در شیراز مردم در شاهچراغ گردهم آمدند. زنجان و ساری و ایلام و رشت و سمنان و سنندج و کرمانشاه و زاهدان و بندرعباس و بوشهر و تبریز و اردبیل و ... هم حکایت خود را داشتند.
موج پیامهای تبریک به سردار اسماعیل قاآنی فرمانده جدید نیروی قدس سپاه هم از همین روز آغاز شد.
۱۵ دی
روز یکشنبه ۱۵ دی با قیام مردم اهواز در استقبال از پیکر مطهر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز شد. عشق مردم اهواز به حاج قاسم دلایلی فراتر از دلایل مردم در سایر نقاط ایران اسلامی و جبهه مقاومت داشت. خوزستانیها در ۸ سال دفاع مقدس، ایثارگری و جانفشانی حاج قاسم و نیروهایش را مستقیما و بدون واسطه مشاهده کرده بودند و میدانستند قرار است با چه دلاورمردی وداع کنند.
حاج قاسم حتی پس از پایان جنگ هم از فکر مردم خوزستان بیرون نیامد تا آنجا که فروردین همین امسال، پس از سیل گسترده در نواحی شهری و روستایی استان خوزستان، حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و نیروهای تحت امرشان در مناطق سیلزده خوزستان به صورت میدانی حضور پیدا کردند و پیگیر حل مشکلات آنها شدند.
تشییع اهوازیها که بنا بود ظرف ۲ ساعت به پایان برسد، به دلیل ازدحام بیسابقه جمعیت در این شهر برای قدردانی از خدمات حاج قاسم سلیمانی، ۵ ساعت و نیم به طول انجامید و پیکرهای شهدا که از قبل قرار شده بود ساعت ۱۲ به مشهد برده شوند، ساعت ۱۴:۳۰ به مشهد رسیدند. سنگ تمام مردم مشهد مقدس و مجاوران حرم مطهر حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) تا آنجا بود که تشییع پیکر مطهر شهدا و طواف دادن آنها به دور مرقد مطهر امام رضا (ع) به جای ۲ ساعت زمان پیشبینیشده در مدت ۶ ساعت صورت گرفت.
در این روز همچنین سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، سرلشکر سید یحیی صفوی مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروزمینی سپاه، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده جدید نیروی قدس و حجتالاسلام علی شیرازی نماینده، ولی فقیه در این نیرو، برای عرض تبریک و تسلیت در منزل شهید «ابومهدی مهندس» حضور یافتند.
سومین شهر میزبان پیکر شهدای اقدام تروریستی آمریکا، شهر تهران بود. پیکرها در ساعت ۲۳ یکشنبه شب به تهران رسیدند و بنا بود که فردای آن رستاخیزی از جنس قدردانی در خیابانهای مرکزی تهران صورت گیرد.
شهر مقدس قم، چهارمین شهر میزبان حاج قاسم سلیمانی بود. مردم قم که از ساعت ۱۲ ظهر منتظر رسیدن هلیکوپتر حامل پیکر شهدا بودند، در نهایت ساعت ۱۸ با پیکر مطهر فرمانده محبوب خود دیدار کردند. انبوه جمعیت قمیها در هوای سرد شانزدهم دی، گرمای بیمثالی را در این شهر ایجاد کرده بود. پس از طواف پیکر حاج قاسم در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) این پیکر برای تشییع پایانی و خاکسپاری، راهی دیار خود شهر کرمان شد.
۱۷ دی
تصاویر بهتآور و حیرتانگیز وداع مردم کرمان با فرمانده هماستانی خود، خیلی زود به تصویر تیتر یک قریب به اتفاق رسانههای کشور تبدیل شد. کرمانیها که بیشتر از سایر شهرها برای فراهم کردن مقدمات میزبانی از پیکر حاج قاسم سلیمانی زمان داشتند، در روزهای گذشته سنگ تمام گذاشتند و هر آنچه داشتند را با مهمانانی که از سایر شهرهای کشور برای تشییع و خاکسپاری حاج قاسم به کرمان آمده بودند تقسیم کردند.
خودروی حامل پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی در عرض ۶ ساعت از زمان شروع مراسم تشییع، تنها یک کیلومتر توانسته بود به سمت جلو حرکت کند. استقبال مردم کرمان آنقدر پرحجم، بینظیر و شگفتآور بود که به دلیل ازدحام بسیار شدید جمعیت، بنا شد که مراسم خاکسپاری در یک روز دیگر برگزار شود.
منبع: میزان
انتهای پیام/