![دانههای جادویی برای سلامت و نشاط](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350137_413.jpg)
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمد سید معصومی، استاد دانشگاه و موسس شرکتهای تولید دستگاههای زلزله نگار کشور در نخستین همایش "همایش همدان استان تاب آور کشور" گفت: ما در خطر احتمال زلزله همیشه بین دو کشور اول جهان هستیم و از نظر شدت خسارت بین ۶ کشور زلزله خیز جهان قرار داریم.
او افزود:۷۲ درصد از کشور در پهنه خطر زیاد زلزله مانند بم دارد و ۱۴ درصد کشور هم پهنه خطر بیشتری هم دارند.
این اساتید دانشگاه و موسس شرکتهای تولید دستگاههای زلزله نگار کشور ادامه داد: همدان بیشتر در پهنه خطر زیاد و نهاوند هم در پهنه پر خطر کشور قرار دارد.
موسوی ادامه داد: در هر استان کشور خسارتهای زلزله بر اساس زلزله خیزی و سازههای ساخت و یا متفاوت هستند.
او با بیان اینکه بافتهای فرسوده بیشترین تخریبها را در زلزلهها دارند، ادامه داد: وجود گاز با فشار زیاد در شهرها و جایگاههای سوخت CNG داخل بافت شهری خود خطری بزرگ در مواقع زلزله است.
این کارشناس زلزله خواستار انتقال جایگاههای سوخت به خصوص سوخت گاز به خارج از شهرها شد و ادامه داد: هر جا گسلها بیشتر است خطرها بیشتر است خاک هم حاصلخیزتر و متاسفانه جمعیت هم بیشتر است.
موسوی در ادامه افزود: سالانه بیش از ۱۰ هزار بار زلزله در ایران ثبت می شود،ادامه داد: تاریخ به ما نشان داده که تا سال ۱۴۰۸ زلزله بزرگی نداریم، ولی هر سال یک زلزله ۵ تا ۶ ریشتری هم در ایران رخ خواهد داد.
موسس شرکتهای تولید دستگاههای زلزله نگار کشور خواستار تغییر روش گاز رسانی در کشور شد و گفت: گاز رسانی در کشور بر اساس برنامه ریزیهای سال ۱۳۵۰ انجام میشود و نیاز به بازنگری دارد.
او با بیان اینکه خوشبختانه این تغییر روش گاز رسانی را در استان تهران آغاز شده است، گفت: با این اقدام میتوان جلوی آتش سوزی شبکههای گاز و تاب آوری شبکههای گاز را در برابر زلزله داشته باشیم.
او ادامه داد: بیش از ۲ هزار و ۳۵۰ جایگاه سوخت CNG کشور داریم و این خود خطری برای آتش سوزیها در حین زلزله است.
پژوهشگر حوزه زلزله ایران با بیان اینکه انفجار جایگاههای سوخت در محدوده ۵۰۰ متری همه چیز را میسوزاند، ادامه داد: علمکهای گاز ورودی خانهها هم آتش را به سرعت به محدوده ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری میرساند.
انتهای پیام/ا