به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در جهان سالیانه ۳ میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که ۹۰ درصد آنان در کشورهای توسعه یافته هستند. در برخی کشورها تعداد افرادی که در اثر این عامل جان خود را از دست میدهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است.
این مرگ و میر مربوط به آسم، برونشیت، تنگی نفس، سکته قلبی، و آلرژیهای مختلف تنفسی است. آلودگی هوامیتواند آثار زیانباری در دراز مدت و کوتاه مدت بر سلامت انسانها بگذارد. البته میزان تأثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است.
آسیب پذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از دیگران است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب میبینند. معمولا میزان آسیب بستگی به میزان قرار گرفتن در معرض آلایندهها و غلظت مواد شیمیایی دارد.
بیشتر بخوانید: تمامی مقاطع تحصیلی استان تهران تعطیل شد
متخصصان معتقدند موادی که از طریق هوای آلوده وارد محیط میشوند دارای ترکیباتی هستند که باعث نابودی بافتهای مختلف بدن خواهد شد. این مواد از طریق ریه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بینی و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخریب سلولهای بدن میشود. در واقع تجمع این مواد در بدن هنگام آلوده بودن هوا به دلیل داشتن اکسیژن ناپایدار و واکنش با یک سلول، آن را اکسید میکند.
سال ۱۳۹۳ مدارس بدون هیچی تعطیلی بوده است.
سال ۱۳۹۴ به مدت ۳ روز مدارس تهران و ۲ روز مدارس شهرستانها تعطیل بوده است.
سال ۱۳۹۵ به مدت ۳ روز یعنی از ۲۴ تا ۲۶ آبان مدارس سراسر کشور تعطیل بوده است.
سال ۱۳۹۶ به مدت ۴ روز از ۲۶ تا ۲۹ آذر مدارس به دلیل آلودگی هوا تعطیل شده بود.
سال ۱۳۹۷ تنها یک روز مدارس به دلیل آلودگی هوا تعطیل شده بود.
اما در سال ۱۳۹۸ به مدت ۱۲ روز به دلیل آلودگی هوا مدارس تعطیل شد، که این موضوع میتواند برای تمام افراد بسیار هشدار دهنده و خطرناک باشد.
انتهای پیام/