به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،رئیس جامعه المصطفی العالمیه در همایش گفتوگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب، گفت: با توجه سرنوشت مشترک ایران و کشورهای عربی، نیازمند شناسایی ظرفیتهای مشترک هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه در روز نخست همایش گفتوگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب که با حضور اندیشمندانی از کشورهای ایران، عراق، لبنان، سوریه و الجزایر در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفت: ایران اسلامی و کشورهای عربی سرنوشت مشترکی داشته و دارند و به همین دلیل نیاز امروز ما شناسایی ظرفیتها و بهره برداری مناسب از توان این کشورها برای ایجاد تمدنی جدید است.
او انقلاب اسلامی را نقطه عطفی در رسیدن به تمدن اصیل اسلامی دانست و گفت: پیشرفتهای علمی یکی از زیرساختهای تمدن نوین اسلامی است و جمهوری اسلامی توانسته زمینه لازم برای این پیشرفت را فراهم کند و جایگاه تولید علم ایران اسلامی گواه این مطلب است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که آثار تمدن غرب پیکره جهان اسلام بسیار زیاد است، افزود: این تمدن باعث پدیده تلخ استعمار در منطقه ما شده و انسان محوری، فرد گرایی و جدایی دین از عرصه اجتماع از جمله آثار و نتایج این تمدن در کشورهای اسلامی بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی تفرقهگرایی را یکی از چالشهای اساسی دنیای اسلام در ایجاد تمدن جدید دانست و گفت: امروز دشمنان با ترویج ناسیونالیسم افراطی(وطن پرستی افراطی) بهدنبال فشار به این تمدن هستند و به همین دلیل ما بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند گفتوگو هستیم.
حجت الاسلام لک زایی مسئول برگزاری این مراسم نیز، گفت: این همایش دو روزه با هدف فعال کردن گفتوگوی اندیشمندان ایرانی و عرب برای مبارزه با جریان تکفیری و افراطی برگزار میشود.
او با بیان این که بیش از ۱۰۰ چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است گفت: از این میان ۵۶ مقاله برگزیده شده و در ۴ کارگاه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
حجت الاسلام لک زایی همچنین از برپایی چهار کارگاه تخصصی در حاشیه این همایش خبر داد و گفت: اندیشمندان ایرانی و دنیای عرب در ادبیات، هنر و معماری، میزگرد توسعه و تمدن، میزگرد ارتباطات و رسانه و میزگرد علم در جهان اسلام به تبادل اندیشه میپردازند.
انتهای پیام/ح