به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد قاسمی، مدیرکل ثبت احوال استان کرمان امروز دوم دی ماه در نشست خبری با اشاره به اینکه سوم دی ماه صد و یکمین سالروز بنیانگذاری سازمان ثبت احوال است، گفت: سازمان ثبت احوال در ۱۰۱ سال قبل با صدور اولین سند هویتی کار خود را آغاز کرده و ثبت احوال در استان کرمان ۲۷ شهریور ۱۳۰۶ آغاز به کار کرد.
او افزود: در حال حاضر تا پایان آذرماه امسال جمعیت استان کرمان ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار و ۶۳۴ نفر بوده که ۵۱ درصد معادل یک میلیون و ۶۶۱ هزار و ۷۲۸ نفر مرد و ۴۹ درصد معادل یک میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۱۴ نفر زن هستند.
قاسمی تصریح کرد: از حیث جمعیتی استان کرمان رتبه نهم کشور را دارد که بیشترین جمعیت استان نیز در شهرستانهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم حضور دارند.
او با اشاره به اینکه کمترین جمعیت در شهرستانهای کوهبنان، فاریاب، رابر، انار و ارزوئیه حضور دارند، بیان کرد: در ۹ ماهه امسال ۳۷ هزار و ۵۹۳ واقعه ولادت در استان کرمان ثبت شده که ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان گفت: در ۹ ماهه امسال ۱۰ هزار و ۳۰۱ واقعه فوت ثبت شده که ۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال را نشان میدهد.
او با اشاره به اینکه نرخ رشد جمعیت استان کرمان یک و ۳ دهم درصد و کشور یک و ۲ دهم درصد است، افزود: بیشترین نرخ رشد جمعیت در شهرستانهای رودبار جنوب، قلعه گنج، کهنوج، عنبرآباد و نرماشیر بوده و کمترین نرخ رشد جمعیت مربوط به بردسیر، کوهبنان، بافت، رابر و بم بوده است.
قاسمی اظهار داشت: جمعیت کهنسال استان کرمان (بالای ۶۵ سال) در حال حاضر بیش از پنج درصد و نرخ کشور ۶ درصد است.
او با اشاره به اینکه سن امید به زندگی در کرمان ۷۰ سال برای آقایان و ۷۳ سال برای خانمها است، بیان داشت: ۲۷ درصد جمعیت استان کرمان در سنین صفر تا ۴ سال هستند و جمعیت فعال (۱۴ تا ۶۰ سال) ۶۷ است که تاکید ما بر جمعیت فعال است تا امور کشور را پیش ببرند.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان گفت: دلایل اصلی فوت کرمانیها در ۹ ماهه امسال بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای دستگاه تنفسی، حوادث غیرعمدی، سرطانها و تومورها و رتبه آخر بیماریهای عفونی و انگلی بوده است.
او افزود: کرمان هفتمین استان جوان کشور بعد از استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، قم و گلستان است.
قاسمی گفت: در ۹ ماهه امسال بیشترین نام در استان کرمان برای پسران امیرعلی انتخاب شده و بعد از آن علی، امیرحسین، ابوالفضل و حسین بیشترین فراوانی را دارد و برای دختران نام فاطمه رتبه نخست را دارد و بعد از آن هلما، زهرا، فاطمه زهرا و رقیه بیشترین نام را به خود اختصاص داده اند.
او با اشاره به اینکه از ابتدای تاریخ ثبت احوال نام فاطمه رتبه اول را در کشور و استان کرمان داشته است، گفت: از مردم میخواهیم اصالت ایرانی اسلامی را در نامگذاری فرزندانشان حفظ کنند. نباید این فرهنگ به سمت نامهای غربی برود.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان درباره صدور کارت هوشمند ملی اظهار داست: از دو میلیون و ۳۲۷ هزار و ۵۴۸ نفر واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی در استان کرمان ۹۰ درصد دریافت کرده اند و ۱۰ درصد باقی مانده اند این در حالی که کارت ملی زیرساختی است که برای سایر دستگاهها به منظور خدمت رسانی به مردم فراهم میکنیم.
او با اشاره به اینکه شناسنامه در ۱۵ سالگی باید عکس دار و در ۳۰ سالگی مجددا با عکس روز، بهروز شود، افزود: تاکنون ۵۰ درصد شناسنامههای استان مکانیزه شده و برای برون سپاری خدمات کار را به ۹۰ دفتر پیشخوان واگذار کرده ایم.
قاسمی بیان کرد: شناسنامههای جدید ضریب امنیت بالاتری دارد و از مردم درخواست میکنیم اسناد هویتی خود را امانت و ضمانت نزد هیچ دستگاه و بخش خصوصی نگذارند و در نگهداری اسناد هویتی دقت داشته باشند.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان بیان کرد: مهلت ثبت ولادت ۱۵ روز بعد از واقعه و ثبت وفات ۱۰ روز بعد است و شماره تلفن ۱۵۱۰ ثبت احوال در زمینه مشاوره دریافت نظارت و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۰ برای دریافت نظرات، پیشنهاد و انتقادات مردم در اختیار آنهاست.
او در پایان به برنامههای هفته ثبت احوال اشاره کرد و افزود: دیدار با امام جمعه و استاندار، دیدار با خانواده شهداء، برپایی میز خدمت در محل برگزاری نماز جمعه (۶ دی ماه)، برپایی نمایشگاه دستاوردهای خانواده ثبت احوال و ... از جمله برنامههای هفته ثبت احوال است.
انتهای پیام/س