یک متخصص تغذیه گفت: خوردن مرکبات، سبزیجات دارای برگ سبز، دانه‌های روغنی مانند آجیل، محصولات دریایی از جمله ماهی و میگو در خنثی کردن اثرات مضر رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی‌های هوا در بدن بسیار تاثیرگذار است.

برای کاهش اثرات آلودگی هوا چه بخوریم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن فرهاد غیبی با بیان این‌که با بروز آلودگی هوا، غلظت گاز منو اکسید کربن و دی اکسید گوگرد نیز در هوا افزایش می‌یابد، گفت: در حالت طبیعی برای این‌که سلول‌های بدن در مقابل گاز‌ها دچار آسیب نشود، سیستم ایمنی بدن با آن مقابله می‌کند، ولی در زمان آلودگی هوا، بدن نمی‌تواند بیشتر با آن مبارزه کند، برهمین اساس سلول‌های بدن نیز دچار آسیب می‌شود.

وی ادامه داد: اکثر ارگان‌های بدن از جمله ریه و سیستم تنفسی، چشم و حتی پوست در زمان بروز آلودگی هوا تحت تاثیر قرار می‌گیرد، آلودگی هوا رادیکا‌های آزاد بدن را افزایش داده و باعث آسیب دیدگی سلول‌های بدن می‌شود.

وی با تاکید براین‌که در زمان بروز آلودگی هوا باید از مواد شامل آنتی اکسیدان‌ها استفاده شود، گفت: استفاده از ویتامین E، C و A که دارای آنتی اکسیدان هستند، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از آسیب رسانی رادیکال‌های آزاد پیشگیری کند.

این متخصص تغذیه مصرف ویتامین D۳ را نیز یکی از روش‌های تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: با توجه به این‌که در جامعه‌ی ما، کمبود ویتامین در اکثر گروه‌های سنی وجود دارد، کمبود ویتامین D۳ در حین بروز آلودگی هوا، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد، ویتامین D۳ در جذب کلسیم نقش اساسی دارد و کمبود آن نیز ریه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

فرهاد غیبی تاکید کرد: افرادی مانند کودکان، زنان باردار و شیرده، سالمندان و بیماران قلبی و عروقی و بیمارانی که دارای مشکل سیستم ایمنی هستند، در آلودگی هوا بیشتر دچار آسیب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: می‌توان با استفاده از خوراکی‌هایی مانند مرکبات، سبزیجات دارای برگ سبز، دانه‌های روغنی مانند آجیل، محصولات دریایی از جمله ماهی و میگو، شیر‌های غنی شده که دارای ویتامین C و E و DC هستند، آنتی اکسیدان لازم بدن را تامین کرد.

وی یادآور شد: افرادی که از خوراکی‌های دارای ویتامین D۳ مصرف نمی‌کنند، می‌توانند مکمل‌های D۳ از جمله کپسول و آمپول را مورد استفاده قرار دهند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر استفاده از شش گروه غذایی اصلی به طور روزانه، اظهار کرد: اگر هر روز بتوانیم از شش گروه غذایی مانند نان و غلات، سبزیجات و میوه‌ها، کربوهیدرات، حبوبات، شیر و لبنیات را به اندازه و به طور مرتب استفاده کنیم، انرژی، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

وی با بیان این‌که استفاده از آنتی اکسیدان‌ها از جمله ویتامین E، C، D۳، رادیکال‌های آزاد در بدن که در اثر سوخت و ساز در بدن تولید می‌شود را کاهش می‌دهد، افزود: افراد باید از مصرف فست فود‌ها در زمان آلودگی هوا خودداری کرده و از غذا‌های سرخ شده نیز باید به میزان بسیار کم استفاده کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: آلودگی هوا ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار