منصور پوریان رئیس شورای صادرکنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار کنونی گوشت قرمز در بهترین شرایط به سر می برد، اظهار کرد: در حال حاضر در بخش گوشت گرم و دام سبک به دلیل زایشهای پاییز با مازاد روبرو هستیم.
وی افزود: ترافیک دام سنگین در واحدهای دامداری و انجام ۷۵ درصد زایشهای پاییز موجب شده تا دامداران با مشکلات متعددی روبرو شوند که بنابر اظهارات اخیر سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه در حال آماده سازی پکیجی به منظور خروج مازاد دام روی دست دامداران است.
پوریان ادامه داد: امسال برخلاف سال گذشته به سبب شرایط مساعد مرتع و بارش نه تنها کمبودی از حیث تولید نداریم، بلکه مازاد دام روی دست دامداران به شدت بالاست.
رئیس شورای صادرکنندگان دام کشور قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین درب دامداری را ۲۵ تا ۳۰هزار تومان و دام سبک را ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: قاچاق محدود دام از مرزهای غربی کشور / قیمت هر کیلو شقه گوسفندی به ۹۰ هزار تومان رسید
وی انباشت دام در واحدهای دامداری را یک مزیت دانست و گفت: شرایط مساعد مرتع و بارش و زایشهای مناسب پاییز از یک سو و واردات مناسب گوشت از سوی دیگر زمینه را برای تعادل قیمت در بازار فراهم کرده است.
پوریان با اشاره به اینکه جمعیت دام سبک مولد کشور از ۳۵ میلیون راس در کشور فراتر رفته است، بیان کرد: تعداد بالای دام مولد در کشور موجب شده قیمت هر کیلو دام زنده نسبت به یک ماه اخیر در بازار یک هزار تا ۲ هزار تومان کاهش یابد.
به گفته این مقام مسئول، با وجود شرایط مساعد زایش دام سبک در فصل پاییز و ترافیک دام سنگین در واحدهای دامداری، وزارت جهاد کشاورزی به طور مداوم اخطارهایی مبنی بر خروج مقداری دام از کشور صادر میکند چرا که با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و رسیدن تولید به اوج، قیمت با روند نزولی در بازار روبرو میشود.
وی با اشاره به دیگر دلایل کاهش قیمت گوشت در بازار گفت: سازمان دامپزشکی طی یک و سال نیم گذشته با استقرار در کشتارگاهها از کشتار دام سبک، ماده و میش جلوگیری میکند که در نهایت این امر در رشد ۱۲ تا ۱۵ درصدی پرواربندی دام سبک و جمعیت دام مولد تاثیر بسزایی داشته است.
رئیس شورای صادرکنندگان دام کشور در پایان با بیان اینکه واردات گوشت کمک بزرگی به صنعت دامپروری کرده است، تصریح کرد: در گذشته برای مصارف داخلی مجبور به کشتار میش بودیم که خوشبختانه با استقرار سازمان دامپزشکی در کشتارگاهها و ممنوعیت کشتار، گوشت مورد نیاز از این محل از طریق واردات صورت میگیرد که این امر تاثیر بسزایی در حمایت از جمعیت مولد کشور داشته است.
انتهای پیام/
من یه لیسانسه مهندسی هستم که ازبد روزگار وبیکاری یه وام سی میلیونی گرفتم ودادم دام واسه پروار کیلویی ۴۲ خریدم الان شده ۳۵بخدا واسه تولید کننده هاهمش ضرره
درصورتیکه متاسفانه قصابیها همون قیمتومیدن وکاهشی نداشتن تازه اگه وجدان داشته باشن وگوشت خوب بفروشن
مدیریتی وجودنداره یا مرزو بازمیکنن وقاچاق زیادمیشه که دام گیرنمیاد نه مثل الان که صادراتو بستن ودامدارا درحال ورشکسته شدن هستند بااین مموال سال دیگه باکمبود دام وافزایش بیسابقه قیمت گوشت خواهیم بود مگه اینکه گوشتهای آشغال برزیلی وارد کنن
خلاصه درحال حاضرتولید کننده ها درحال ورشکستگی ودلالهادرحال ثروت اندوزی هستن
کجا اومده پایین