سیف الله آقابیگی مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منابع آب ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت استانهای پربارش گفت:کنترل حجم مخازن سدها به صورت مستمر مورد بررسی قرار گرفته و در استانهایی مانند فارس اقدام به رهاسازی آب برخی از سدها شده تا حجم کافی برای مهار سیلابهای احتمالی وجود داشته باشد.
او ادامه داد: در حال حاضر تمامی تیمهای عملیاتی وزارت نیرو در آماده باش کامل برای مواجه با سامانه جدید بارشی هستند، خوشبختانه وضعیت سدهای استانهای سیل خیز مطلوب گزارش شده است به طوری که اندازه کافی برای بارش دارند.
بیشتر بخوانید: کنترل سدها باتوجه به بارشهای سیلابی در کشور
بیگی تصریح کرد:با توجه به نظامنامه سیلاب وزارت نیرو و تشکیل ستاد مدیریت سیلاب در آب و برق خوزستان، ضمن بررسی جوانب مختلف، وظایف واحدهای درگیر سیل احتمالی معین و تیمهای عملیاتی از ۴۸ ساعت قبل در حالت آماده باش قرار دارند.
مدیر کل بحران وزارت نیرو اضافه کرد: متاسفانه شب گذشته قطعی آب در خوزستان گزارش شد که با پیگیریهای انجام شده ظرف مدت کوتاهی آب منطقه وصل شد.
او گفت: در حال حاضر سدهای استان ظرفیت خالی بیش از ۹ میلیارد مترمکعب را دارا هستند. برآورد مدلهای موجود میزان حجم ورودی آب به سدها را در اثر بارشهای مؤثر پیش بینی شده بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب نشان میدهند که این رقم نسبت به حجم خالی موجود بیانگر آن است که هر سیلاب محتمل ورودی به رودخانههای استان توسط سدها مهار کامل میشود.
به گفته جعفر زاده؛ بر مبنای همین موضوع در حال حاضر مجموع خروجی دو سد مارون و جره ۶ مترمکعب بر ثانیه بوده که در حداقل ممکن قراردارد.
مدیر کل بحران وزارت نیرو در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت بارش در استان بوشهر اضافه کرد: در این استان آبگرفتگی گزارش که سپس برطرف شد خوشبختانه طی بررسیهای انجام شده هیچگونه گزارشی مبنی بر قطعی آب و برق در بوشهر گزارش نشده است.
در حال حاضر تیمهای ما در مناطق یاد شده تا ۴۸ ساعت آینده در حالت آماده باش کامل هستند و در آخر توصیه ما به شهروندان استان خوزستان و سایر هموطنانی که احتمال بارش شدید در مناطق و یا شهرهای آنها اعلام شده است از نزدیکی به روخانهها، مسیلها، کانالهای بزرگ و مناطق پر خطر دوری نموده و از سفرهای غیرضروری بپرهیزند.
انتهای پیام/