به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پدر علاوه بر آن که وظیفه دارد به همسر خود نفقه پرداخت کند باید نفقه فرزند خویش را هم به صورت تمام و کمال به او پرداخت کند.
اگر پدر با وجود داشتن تمکن مالی از پرداخت نفقه به فرزندش خودداری کند فرزندان میتوانند علیه او در این باره در دادگاه شکایت کنند، زیرا بر اساس قانون تأمین نفقه فرزند برعهده پدر است.
بیشتر بخوانید: حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است؟
تنها در صورتی که پدر فوت کرده باشد یا توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد، میتواند از پرداخت نفقه خودداری کند؛ البته اگر پدر هم نتواند نفقه فرزندان خود را پرداخت کند پدر بزرگ و پس از او جد پدری باید این نفقه را بپردازند و در صورتی که آنها هم از عهده این کار برنیایند مادر و پس از او جد مادری باید نفقه را بپردازند.
قانون به سادگی از نفقه فرزندان نگذشته است و به همین دلیل چندین نفر را برای پرداخت نفقه ملزم کرده است به همین دلیل است که اگر پدری با وجود داشتن شرایط نفقه فرنزندان خود را پرداخت نکند، باید در دادگاه جوابگو باشد.
اگر دادگاه تشخیص دهد که پدر توانایی پرداخت نفقه دارد، اما از پرداخت آن فرار میکند او را مورد محاکمه قرار میدهد و به میزان نفقهای که او وظیفه دارد به فرزند خود پرداخت کند اموال و داراییهایش توقیف میشود.
انتهای پیام/