به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تجلیل از شهدای هنرمند در رشتههای عکاسی، سینما، تئاتر، خوشنویسی و... با حضور مومنی شریف رئیس حوزه هنری، کورش زارعی مدیر اداره هنرهای نمایشی حوزه، کریم اکبری مبارکه، گیتی معینی و دیگر اهالی هنر در تالار اندیشه حوزه هنری آغاز شده است.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد در مراسم تجلیل از شهدای هنرمند حضور دارند.
پس از قرائت چند بیت شعر از ابوالفضل آغاسی فرزند مرحوم محمدرضا آغاسی، از خانوادههای شهیدان محمد تنگستانی، جعفر پاو، مجید جباری شهیر، حجت الله یخچالی و علیرضا قدیمی تجلیل به عمل آمد.
در ادامه علیرضا افتخاری قطعهای را که به مدافعان حرم تقدیم کرده بود، به صورت زنده برای حضار بازخوانی کرد.
وی درباره این اثر گفت: بعد از اینکه خبر شهادت محسن حججی را شنیدم، با خود گفتم من ابزاری بجز موسیقی ندارم. بنابراین باید یک قطعه به یاد مدافعان حرم تولید کنم؛ این امر باعث شد که انگیزه ام برای خلق اثر بیشتر شود و نهایتاً قطعه ای ساخته و آن را به مدافعان حرم تقدیم کردم.
در بخش دوم تقدیرها از خانواده شهیدان فیروز حمیدی زاده، ارکان قدیمی، مجید غلامی، فریبرز یزدان شناس، هادی باغبانی، حمید زاهدی، ماشاءالله صفری، عباس آقادادی، عبدالرضا مصلی نژاد و شهید مصطفی چمران تقدیر شد.
در ادامه در حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس نصیربیگی رئیس سازمان بسیج هنرمندان و حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، از جمال شورجه تقدیر شد.
در ادامه، مهندس چمران برادر شهید مصطفی چمران با ذکر خاطره ای از این شهید والامقام گفت: به راستی به گفته رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره)، شهادت هنر مردان خداست؛ به یاد دارم زمانی شهید چمران در جبهه زخمی بودند، رهبر معظم انقلاب در را گشودند و به عیادت ایشان آمدند.
وی افزود: آیت الله خامنه ای آن موقع کتابی در دست داشتند که درباره تاریخ هنر بود؛ برادرم از ایشان پرسید آیا شما هم درباره هنر مطالعه می کنید؟ و یک ساعت بحث و گفتوگوی آنها در مورد هنر ادامه یافت. از این روست که رهبر معظم انقلاب همیشه می فرمایند که شهید چمران علاوه بر عالم و عارف بودن، یک هنرمند بود.
سپس، سید عباس صالحی طی سخنانی اظهار کرد: ۲۸۸۸ روز دفاع مقدس ذخیره تاریخی برای آینده ایران است؛ این ایام برای یک دوره تاریخی نبود بلکه اتفاقی بود تا تاریخ بداند چطور باید عمل کند. این سالها از زوایای مختلف قابل درس آموزی است و ارزشهای والای انسانی را در ابزار متکثر خود نمایانده است.
وی افزود: ارزشهایی که وقتی به قصه و روایت تبدیل میشوند، قدرت و اکسیری تاریخی پیدا میکنند. در این دوره تاریخی و طلایی روح معنوی از سرزمین ایران برخاست که میتواند پرچم دار معنویت انسانی باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران را با جاذبه های اشراقی و شرقی می شناسیم؛ اما آن سالها (دوران دفاع مقدس) فضای معنویت را معنادار کرد و بر جان و دل مردم نشست. همچنین این دوران فرصتی بود برای اینکه اقشار، اقوام و سلیقه های مختلف برای یک هدف کنار هم قرار بگیرند.
وی ادامه داد: گاهی این پرسش مطرح می شود که چرا امام حسین (ع) در عاشورا ترکیب های مختلف انسانی را کنار هم قرار داد؛ وقتی از قیام عاشورا به الان سفر می کنیم، آن ترکیب معنا پیدا می کند. تک تک آنها حجتی هستند بر اینکه تو هم می توانی حسینی و عاشورایی باشی و حتما هم باید اینطور باشد.
سید عباس صالحی عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس ۶۰۰ شهید ادبیات، ۵۰۰ شهید هنرهای تجسمی، بیش از ۳۰۰ شهید خوشنویس، بیش از ۱۳۰ شهید در حوزه فیلم، ۵۰۰ شهید در هنرهای نمایشی و بیش از ۸۰ شهید از هنرمندان موسیقی داشتیم. این به آن معناست که کاروان هنرمندان با کاروان مردم همسو بودند.
وی افزود: اینها حجتی هستند برآنکه جماعت هنرمندان در دوران سختی با دوربین و قلمشان همراه جماعت مردم بودند. آنها حجت را برای هنرمندان امروزی تمام کردند. زیست فردی و اجتماعی آنها آموختنی است. امشب هم فرصتی مغتنم برای هنرمندان است تا با این کاروان عشق تجدید میثاق کنند.
در ادامه از خانوادههای شهیدان علی اصغر فلاح، جواد اسدی، ابراهیم اصغرزاده، علی حسین ابراهیمی و سعید نوروزی تقدیر شد.
همچنین از مرتضی سرهنگی چهره انقلابی و ادبیات پایداری، محمد گلریز خواننده و مسعود نجابتی طراح و گرافیست انقلابی تقدیر به عمل آمد. در پایان از کتاب آثار مکتوب شهدای هنرمند نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/