۱۲۰ بنای تاریخی در کردستان نیاز به مرمت دارد

معاون میراث فرهنگی استان کردستان گفت: ۱۲۰ اثر تاریخی در استان نیاز به مرمت سالیانه داردو مرمت بنا‌های که دارای مالکیت خصوصی دارند به صورت مشارکتی صورت می‌گیرد.

به گزارش  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد رشیدی معاون میراث فرهنگی استان کردستان گفت: بودجه مرمت و بازسازی تعداد۵۰ بنا از ۲۰۰ بنای تاریخی استان از محل اعتبارات ملی و استانی تامین گردیده و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است.

او افزود: سال گذشته ۳۶ بنای استان مرمت شد که در مجموع برای مرمت این بنا‌ها اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال هزینه شد، که تعدادی از بنا‌های شاخص استان مانند، عمارت خسروآباد، مشیر دیوان، حمام خان، بازار سرپوشیده سنندج و بازار بیجار در این لیست جای دارند.

رشیدی سپس به پیشرفت ۸۰ درصدی عملیات مرمت منازل مجتهدی، آزموده، اردلان، صحرایی و حمام وکیل اشاره کرد و گفت: پارسال مرمت و بازسازی خانقاه مولانا احمد در شهر سنندج به صورت کامل انجام شد که طبقه اول آن به صورت سبکی و با توجه به مستندات گذشته به صورت عین به عین با مصالح اولیه بازسازی و مورد بهره برداری قرار گرفت.

معاون میراث فرهنگی استان کردستان با اشاره به اینکه ۱۲۰ اثر تاریخی در استان نیاز به محافظت و مرمت سالیانه دارد، گفت: مرمت بنا‌های تاریخی که دارای مالکیت خصوصی می‌باشند به صورت مشارکتی صورت می‌گیرد.

او تعداد آثار شناسائی شده سطح استان را ۲ هزار اثرعنوان کرد و اظهار داشت: از این تعداد ۸۰۰ اثردر فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

رشیدی در پایان خاطر نشان کرد: در راستای حفظ و نگهداری از میراث استان عملیات مرمت منزل گله داری، مسجد روستای بزلانه، مسجد روستای پالنگان، دربند روستای ژیوار، مرمت و ساماندهی مقبره صیدی هورامی، مرمت و راه اندازی دفتر پایگاه منظر فرهنگی هورامان، مرمت و ساماندهی مقبره صفورا خانم و آماده کردن ساختمان صنایع دستی روستای ژریژه انجام شده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.