به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا گفت: برخی از افراد شیاد و سودجو با طراحی سایت، کانال و گروههایی در شبکههای اجتماعی درصدد تشویق و ترغیب کاربران به همکاری در امور خیریه و کمک به خانوادههای کم بضاعت در قالب طرح ایتام و محسنین میباشند و با ارسال آدرسی شبیه سازی شده به درگاههای پرداخت بانکی از کاربران فضای مجازی، کلاهبرداری میکنند.
اعتماد، طمع و ساده لوحی عاملهایی که کاربران را در فضای مجازی دچار مشکل و دردسر میکند. زیرا ممکن است که مجرمان فضای مجازی هویت واقعی خود را کتمان کنند و برای نیل به اهداف سوء و به دست آوردن اموال شهروندان هویتهای غیر واقعی معرفی و با تبلیغات دروغین از شهروندان کلاهبرداری کنند.
مجرمان سایبری با تشکیل گروه و کانالهایی با عنوانهای گمراه کننده اعم از کانالهای پزشکی و انجمنهای حمایت از بیماران خاص ثبت نام شهروندان در سایتهای دولتی (سهام عدالت، یارانه) در صدد اخاذی و کلاهبرداری از شهروندان و متقاضیان این گونه خدمات میباشند.
شهروندان بایستی از منابع معتبر برای انجام این امور ثبت نام را انجام دهند و قبل از واریز هر گونه مبلغی در این خصوص تحقیق کنند تا فریب تبلیغات دروغین این نوع کانالها را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نخورند.
از دیگر شیوه کلاهبرداران ارسال پست الکترونیک، (ایمیل) به کاربران اینترنتی با عناوین (اقامت در کشورهای توریستی (آسیایی و اروپایی) کاریابی، تحصیل در دانشگاههای معتبر دنیا) میباشندکه پس از کسب اعتماد، کاربر را مجاب به واریز مبلغی (دلار) میکنند.
بر این بنیاد به شهروندان توصیه میشود ایمیل خود را در اختیار افراد ناشناس مراقب ندهید و به ایمیلهای ناشناس پاسخ ندهید. چون کلاهبرداران با شیوههای مهندسی و اجتماعی، فرد را به واریز پول متقاعد میکنند.
علاوه بر این نرم افزارهایی با عنوان نذری یاب که بعضا در ایام عزاداریها درفضای مجازی حضور پرنگ تری دارند از شیوههای دیگر کلاهبرداری است. این نرم افزارهای جعلی درشبکههای اجتماعی افراد را ترغیب به دانلود وخرید اینگونه برنامهها میکنند؛ و برای خرید مبالغی را مطالبه و یا اینکه کاربر را به صفحات درگاههای جعلی بانک (فیشینگ) هدایت میکنند؛ که با سرقت دادها توسط فیشر، وجوهی از حساب کاربران فضای مجازی کسر میشود.
انتهای پیام/