معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: جامعه عشایری دارای توانمندی‌ها، محصولات و تولیداتی است که برای گردشگران جذاب است.

بررسی راهکارهای توسعه گردشگری عشایری استان زنجانبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،علی اکبر شرفی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در جلسه کمیته طبیعت گردی استان با اشاره به ابلاغ عناوین، وظایف و شاخص‌های ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی دستگاه‌های فرهنگی به جامعه عشایری گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان در تلاش است با توانمندی سازی جامعه عشایری، از این ظرفیت در راستای توسعه اقتصادی و فرهنگی این قشر بهره گیرد.

مدیرکل امور عشایر استان زنجان هم با بیان اینکه جامعه عشایری استان در دو شهرستان زنجان و ماهنشان و در غالب ۲ هزارو ۲۳۰ خانوار کوچ نشین شناسایی شده‌اند، گفت: چهار شاخص اصلی زندگی در ساختار ایلی، کوچ نشین بودن، دارا بودن پروانه بهره برداری مرتع برای چرای دام و همچنین امرار معاش بر پایه دام از جمله شاخص‌های شناسایی جامعه عشایری برای ارائه خدمات خاص است.

مسعود زنگنه با بیان اینکه اطلس جامعه عشایری استان زنجان در حال تدوین است، افزود: با تدوین این اطلس اطلاعاتی از جمله جمعیت، مناطق ییلاق و قشلاق، ایل‌راه‌ها و همچنین شیوه زندگی عشایر گردآوری می‌شود.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان زنجان هم در این جلسه با اشاره به خدمات بیمه‌ای به این قشر از سال ۱۳۹۱ در استان آغاز شده است، گفت: دولت ۷۰ درصد حق بیمه این قشر را در ۸ سطح مختلف پرداخت می‌کند.

علی عباسی با بیان اینکه توسعه گردشگری در بین جامعه عشایری موجب توانمندسازی اقتصادی این قشر خواهد شد گفت: همه افرادی که نسبت به راه‌اندازی اقامتگاه بوم‌گردی اقدام نمایند، می‌توانند از خدمات بیمه‌ای این صندوق بهره‌مند شوند.

کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان هم با بیان اینکه گردشگری روستامحور و عشایری بر پایه تجربه‌گرایی است گفت: زندگی عشایری دارای نکاتی است که موجب جلب گردشگران می‌شود.

حسین خمسه‌ای با بیان اینکه توسعه صنایع دستی و گردشگری از جمله برنامه‌های اصلی این اداره کل است افزود: تلاش خواهد شد تا با برگزاری دوره‌های توانمندسازی، جامعه عشایری با این موضوعات آشنا شوند.
 
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.